"Trebuie sa terminam epoca marilor bonusuri bancare iresponsabile ", a avertizat secretarul Trezoreriei SUA Timothy Geithner, intr-un interviu acordat televiziunii Bloomberg. "Este foarte important sa schimbam modul in care sefii bancilor sunt platiti", a mai adaugat Geithner, inainte cu cateva zile ca bancherii sa plateasca traditionalele bonusuri si prime cu ocazia finalului de an.

La finele lui octombrie, FED (sistemul bancilor centrale americane) a inceput punerea in aplicare a angajamentelor luate de statele membre ale G20, ordonand bancilor sa isi revizuiasca politicile de remunerare acordate top managementului. Sefii G20 au semnat chiar un document prin care au admis ca practica bancilor de a acorda bonusurile exorbitante au precipitat declansarea crizei financiare si au promis sa vegheze ca asemenea dezmaturi sa nu mai poata avea loc.

Potrivit Financial Times, americanii de la Goldman Sachs, unul dintre simbolurile exceselor de pe Wall Street in materie de bonusuri, vor acorda in aces an primele in actiuni ale bancii nu in numerar, pentru a mai „indulci” imaginea proasta pe care bancherii o au in randul opiniei publice. Goldman Sachs, care a fost alimentata de Statul american cu 10 miliarde de dolari in toamna lui 2007, a rambursat toti banii in iunie anul acesta. Si s`a gandit sa isi reia „bunele practici” in materie de bonusuri si prime.