Trezorierul-sef al SUA: Trebuie sa terminam epoca marilor bonusuri bancare iresponsabile
La finele lui octombrie, FED (sistemul bancilor centrale americane) a inceput punerea in aplicare a angajamentelor luate de statele membre ale G20, ordonand bancilor sa isi revizuiasca politicile de remunerare acordate top managementului. Sefii G20 au semnat chiar un document prin care au admis ca practica bancilor de a acorda bonusurile exorbitante au precipitat declansarea crizei financiare si au promis sa vegheze ca asemenea dezmaturi sa nu mai poata avea loc.
Potrivit Financial Times, americanii de la Goldman Sachs, unul dintre simbolurile exceselor de pe Wall Street in materie de bonusuri, vor acorda in aces an primele in actiuni ale bancii nu in numerar, pentru a mai „indulci” imaginea proasta pe care bancherii o au in randul opiniei publice. Goldman Sachs, care a fost alimentata de Statul american cu 10 miliarde de dolari in toamna lui 2007, a rambursat toti banii in iunie anul acesta. Si s`a gandit sa isi reia „bunele practici” in materie de bonusuri si prime.

Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Găurile negre supermasive, formate din materie întunecată? / Internauții au decodat mesajul secret al roverului Perseverance / GTA ar putea fi interzis în SUA /
S-au apucat mai mulți români de yoga în pandemie? „De acasă se muncește mai mult decât de la birou. Faptul că urmează ora de yoga, mă forțează să-mi închid laptopul”
INTERVIU Un an de la primul caz de COVID-19 în România / De ce a scăzut drastic numărul îmbolnăvirilor în ultimele 2-3 luni și ce ne așteaptă: Al treilea val nu va fi de intensitatea celui de-al doilea / Testele rapide ar trebui distribuite gratuit medicilor de familie, am ști clar numărul real de cazuri
N-are lecuire!
Off topic (un pic) - de curand un prietens s-a intors din Elvetia si mi-a zis ca n-a vazut nici o banca; sa spui despre elvetieni ca sunt discreti este o subestimare. Romania e de fapt tara bancilor :P.
Daca cineva pierde cineva castiga.
O alta regula simpla e ca cu cat ai mai mult cu atat castigi mai mult, ceea ce se traduce in nivelul de succes creste exponential.
Judecand simplu prin prisma acestor reguli, capitalismul nu duce decat la dezvoltarea exesiva a unora in detrimentul celor mai multi. Cu cat castiga mai mult din ce in ce mai putini cu atat tre sa piarda mai multi care devin din ce in ce mai saraci.
Vedeti asta intre Occident si restul lumii, intre moguli si restul populatiei in Romania.
Cat despre bancheri, isi acorda bonusuri pentru ca stiu care e situatia si pentru ca pot.
Grobianismul si nesimtirea nu au granite.
Iti recomand sa verifici cum companiile din tarile nordice se comporta prin tarile sarace ale lumii.....
O sa remarci un dublu standard... Si te intrebi de ce oare valorile lor de acasa nu le aplica si acolo unde se duc?!