Bancherii romani spera ca, indiferent cine va castiga alegerile, cel mai rau lucru pentru economie ar fi ca tabara celor care pierd sa conteste rezultatul, prelungind o stare de incertitudine care ar pune in pericol urmatoarea transa din imprumutul acordat de organismele internationale.

„Cel mai important lucru acum este sa fie validate alegerile si sa inceapa o conciliere. Sper ca rezultatul acestor alegeri sa fie acceptat de piata, iar acordul cu FMI sa reintre in normalitate”, a declarat pentru Hotnews.ro Radu Rasvan, presedintele Unicredit.

„Nu ar fi deloc bine sa se conteste rezultatele. Avem nevoie de stabilitate, iar asta presupune ca prioritate functionarea acordului cu FMI. Avem nevoie de un Guvern, de stabilitate, de continuarea normala a Acordului cu Fondul. Impactul in piata al acestor rezultate nu va fi unul foarte puternic. Poate o mica presiune pe leu, din cauza ca o parte din investitorii straini, vazand coalitia formata, estimau o victorie a candidatului PSD”, a explicat economistul sef al ING, Nicolae Chidesciuc.

„Rezultatele oficiale trebuie sa fie acceptate. E nevoie de un Guvern, pentru ca acordul cu FMI sa continue”, a spus si economistul sef al Raiffeisen Bank pentru Hotnews.ro, Ionut Dumitru.

Surse din randul bancherilor de investitii au declarat ca o victorie a candidatului coalitiei de centru-stanga ar fi avut un efect macroeconomic negativ, investitorii percepand o posibila victorie a lui Geoana ca pe o intoarcere la masurile economice etatiste. "Lucrurile merg in directia corecta acum", a spus pentru Hotnews.ro, bancherul de investitii citat.

"Dupa contorizarea a putin mai mult de 95% din voturi Presedintele Basescu conduce cu 50,43%. In cazul in care aceasta victorie va fi confirmata este posibil ca tensiunea politica sa continue deoarece nu este sigur cum candidatul nominalizat pentru functia de prim ministru va reusi sa gasesca sustinere in parlament unde PSD si PNL detin mai mult de jumatate", au mai declarat surse din randul bancherilor romani.