Dupa validarea alegerilor, prioritatea este instalarea urgenta a unui Guvern, a declarat pentru HotNews.ro, Cristian Parvan, secretarul general al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR). Potrivit acestuia, viitorul Guvern ar trebui sa intocmeasca un buget multianual, in conditiile in care Romania are ca obiectiv adoptarea monedei euro la 1 ianuarie 2015.

"Dupa alegeri, ne asteptam la predictibilitate si stabilitate. Pe noi ne intereseaza sa apara urgent un Guvern care sa prezinte bugetul de stat, daca se poate unul multianual", a afirmat Cristian Parvan. In opinia acestuia, mediul de afaceri doreste adoptarea rapida a bugetului mai ales in conditiile in care trebuie reluate investitiile in sectorul public. Reprezentantii oamenilor de afaceri sunt interesati, in mod special, de realizarea unor parteneriate public-private.

In cazul in care va intarzia adoptarea bugetului, "mediul de afaceri isi va dimensiona prioritatile si se va plia pe realitatile societatii", a precizat Parvan.

Proiectul de buget elaborat de Guvernul actual se fundamenteaza pe o crestere economica de 0,5 % in 2010 si un deficit bugetar de 5,9 % din PIB. De asemenea, vor fi mentinuti indicatorii macroeconomici: cota unica de impozitare de 16 % si TVA de 19 %. Bugetul a fost calculat la un curs mediu de 4,20 lei/euro şi o inflaţie de 3,7%. Potrivit premierului in exercitiu Emil Boc, va fi pastrata politica orientata spre investitii, zona in care fondurile alocate vor reprezenta 20% din buget.