Intalnire online

VIDEO (P) Ai o asociatie religioasa, o fundatie sau o ONG? Ramona Chirila, Head Of Community Affairs Department BCR a discutat online despre noul produs dedicat exclusiv acestora 

de HotNews.ro     HotNews.ro
Marţi, 8 decembrie 2009, 13:55 Economie | Finanţe & Bănci


Ramona Chirila
Foto: HotNews.ro
BCR a lansat de curand Pachetul Comunitate BCR, un pachet de produse si servicii dedicate in exclusivitate asociatiilor religioase, fundatiilor si ONG-urilor (comision de administrare 0%). Ramona Chirila, Head Of Community Affairs Department BCR, a discutat online despre acest nou produs.

Despre Pachetul Comunitate BCR

Pachetul Comunitate BCR este format dintr-un cont curent in lei, un card de debit in lei (BCR MasterCard Business sau BCR Visa Business Electron) si serviciul de efectuare operatiuni prin Canale Alternative - Phone Banking (Alo 24 Banking BCR) si Internet Banking (Click 24 Banking BCR). Acesta cuprinde aceleasi produse operationale si comision de administrare de 0 lei/ luna, insa reducerile 100% pe anumite operatiuni sunt diferentiate in functie de fiecare categorie de clienti: Asociatii Religioase si Fundatii & ONG-uri. CV Ramona Chirila

Ramona Chirila este sef departament Afaceri Comunitare si Consilier Presedinte Executiv BCR. Este licentiata in Stiinte Juridice la Universitatea Bucuresti, doctorand la catedra Drept International Public in cadrul aceeasi universitati si a absolvit cursurile MBA HEC Montreal, Universitatea BCR.    
 
 • Nota redactiei: Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care nu se refera la temele anuntate, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


Întrebari puse de cititorii HotNews.ro:


 • Întrebarea nr. 1 Asociatia "Steps for life"

  Buna ziua,

  Legat de oferta dvs. am anumite intrebari:

  1. Ce anume cere BCR in schimbul acestei oferte? Vrea vizibilitate in eventualele campanii si proiecte desfasurate de catre ONG-uri? Daca nu, atunci ce?

  2. Care vor fi comisioanele bancare de deschidere cont si conturi ulterioare dar si de emitere a cardurilor?

  3. Care sunt comisioanele interbancare si intrabancare pentru transferul de sume?

  4. Care este politica CSR a BCR? Se poate constitui in sponsor pentru proiecte? Daca da, pentru ce proiecte, pe ce domenii?

  Va multumesc anticipat,

  Mircea

  • Ramona Chirila

   1. In afara de implicare, nu asteptam nimic. Dorim ca prin astfel de initiative sa incurajam dezvoltarea sentimentului social/ comunitar in randul celor carora ne adresam. Este datoria fiecaruia dintre noi sa facem ceva pentru comunitate, indiferent ca suntem o companie sau persoana fizica.
   Nu cautam vizibilitate. Acest lucru este in sarcina directiei de marketing. Chiar vrem sa ne punem in slujba comunitatii atat prin adaptarea produselor si serviciilor noastre cat si prin implicarea in proiecte de responsabilitate sociala.
   2 - 3. Comisioanele sunt cele standard din oferta bancii, pentru micro-intreprinderi: deschiderea de cont este zero, emiterea cardului - in functie de card, este intre zero si 20 lei. Comisioanele pentru transferul de sume sunt cuprinse intre zero si 8 lei plus comisionul BNR.
   4. Da, suntem atrasi de implicarea in proiecte mari, la nivel national, care ating cat mai multe persoane.
   Totodata, avem o strategie foarte clara pentru implicarea in comunitate, strategie care stabileste ca domenii de interes urmatoarele: educatia; in special educatia finaciara, dezvoltarea antreprenoriatului, social.

 • Întrebarea nr. 2 Ciucu

  Intodeauna bancile au fost reticente in a acorda incredere, implicit credite organizatiilor neguvernamentale. Si avem ONG-uri profesionalizate, care livreza servicii de calitate si care stau si bine financiar. Mai bine decat multe firme si chiar institutii. Doar pt. ca sunt ONG-uri multe banci au fost pentru mult timp explus de la creditre. Sa intelegem ca BCR face un prim pas si incepe sa arate aceiasi deschidere acestor organizatii asa cum arata si altor clienti?

  • Ramona Chirila

   Da, dorim sa cream un precedent in acest sens, venind in intampinarea organizatiilor si fundatiilor care livreaza o munca de calitate si care sunt recunoscute pentru contributia lor la dezvoltarea comunitatii. Intentiile noastre in acest moment sunt de a extinde facilitatile si pe partea de creditare, urmand sa primim feed-back-ul colegilor din business in privinta modalitatii de implementare.

 • Întrebarea nr. 3 Asociatia "Acum 2010"

  Ce coincidenta ...,
  Tocmai v-am dat un mail (08.12.2009) in care va intrebam daca BCR ofera posibilitatea deschiderii contului necesar infiintarii asociatiei (ONG) (acel cont este similar cu cel pentru societatile comerciale in curs de constituire) ?!
  1. Care sunt conditiile avand in vedere ca vorbim de o asociatie inca neinregistrat in Registrul National ONG ?
  2. Oferta dvs. "Pachetul Comunitate BCR" se aplica si in acest caz ?
  3. daca raspunsul dvs este unul pozitiv ati transmis aceste informatii si unitatilor dvs. teritoriale ?

  Sunt un client fidel al dvs si nu as vrea sa ma schimb !

  Multumesc mult,
  Alex.

  • Ramona Chirila

   1-2. Da, imi amintesc e-mail-ul dvs. Raspunsul pe care l-am trimis si prin e-mail este ca puteti apela la oricare dintre unitatile BCR pentru deschiderea unui depozit destinat varsarii capitalului social, in cazul dvs. al sumei minime de constituire a patrimoniului asociatiei. Ulterior, dupa primirea actelor juridice, puteti beneficia de pachetul Comunitate BCR.
   3. Categoric. Am informat unitatile noastre si speram ca oamenii nostri vor transfera informatia celor interesati.

 • Întrebarea nr. 4 Claudia Catana

  Sunt organizatii neguvernamentale care ar dori sa se autosustina prin dezvoltarea unei componenete forprofit. Din pacate insa nu au resursele necesare sa porneasca la drum, sau nu sunt suficiente pana la ajungerea pe profit. BCR va oferi si astfel de facilitati? Si daca da exista posibilitatea unor dobanzi mai mici.
  Multumesc.
  Claudia Catana

  • Ramona Chirila

   Deoarece in cazul ONG-urilor dificultatea care apare este legata de existenta unei surse permanente de venit trebuie ca mai intai sa gasim o solutie in acest sens, urmand ca ulterior sa o implementam.

 • Întrebarea nr. 5 Pacurar Carmen

  Buna ziua,
  Sint reprezentanta in Romania a unei fundatii din Olanda.Daca inregistram in Romania (ca sucursala a fundatiei Olandeze)acesta fundatie ,va putea beneficia de Pachetul comunitate BCR?
  Va multumesc.

  • Ramona Chirila

   Categoric.

 • Întrebarea nr. 6 neo

  Doresc detalierea acestei oferte BCR privind din doua directii: BCR si client. Care sunt avantajele economice pentru client si pentru BCR? Care sunt dezavantajele economice pentru client si BCR? Fiecare companie care doreste sa atraga persoane-clienti trebuie sa ofere raspunsuri clare acestor intrebari.

  • Ramona Chirila

   Pachetul Comunitate BCR prezinta avantaje atat pentru client cat si pentru banca. Dintre avantajele pentru client enumeram: reducerea de 100% la depuneri de numerar si incasari in contul curent, comision de administrare lunara, cat si accesibilitate 24/7 prin componentele pachetului Comunitate BCR.
   In ceea ce priveste avantajele pentru BCR acestea sunt de ordin moral, in sensul in care incercam si pe aceasta cale sa ne facem datoria de a intoarce parte din profitul nostru comunitatii in care ne desfasuram activitatea.
   Dezavantajele pentru banca, ar fi probabil o diminuare a profitului.
   Suntem de acord cu dvs. in ceea ce priveste transparenta.

 • Întrebarea nr. 7 Anonim

  1. care sunt obligatiile beneficiarilor acestui pachet pentru a se bucura de comisionul de administrare 0? Intreb, pentru ca in trecut am fost nevoiti sa inchidem contul ONG-ului la care lucrez de la BCR pentru ca, pentru plata salariilor din acel cont, ni se solicitau cele mai "traznite" documente, gen extrase de cont de la alte banci unde mai aveam conturi!. Fiind patiti, suflam si in iaurt.
  2. De comision de administrare 0 se bucura numai un singur cont si numai in lei? Ce se intampla daca organizatia doreste sa aiba mai multe conturi, dintre care unele si in valuta? Care este comisionul de administrare pentru acestea?
  3. Ce intelege BCR prin termenul de ONG? Intreb datorita folosirii sale "in opozitie" cu "fundatie". In mod normal ONG sunt si asociatiile si fundatiile.
  4. Care sunt concret reducerile pentru ONG?
  5. Ati luat in considerare sa oferiti facilitati suplimentare si la depozite pentru respectivele persoane juridice?
  Multumesc.

  • Ramona Chirila

   1. Nu sunt obligatii in plus fata de cele pe care le are orice client in raport cu banca. In niciun caz extrase de cont de la alte banci unde aveti conturi.
   2. Da, numai un singur cont, cel inclus in pachet. Conturile suplimentare, fie in lei sau valuta, beneficiaza de tarife standard, in cazul acesta comisionul de administrare este de 7 lei / luna.
   3. Aveti dreptate, ONG reprezinta asociatii si fundatii. Prin acest pachet ne adresam doar celor care isi aduc contributia la dezvoltarea comunitatii.
   4. Reduceri 100% la depuneri numerar, incasari in cont curent si transfer intre conturile BCR.
   5. Deocamdata, in ceea ce priveste depozitele, oferta noastra este standard urmand a fi luata in discutie o eventuala ajustare a acesteia in viitorul apropiat.

 • Întrebarea nr. 8 Constantin Marza

  Buna ziua!

  Este imbucurator ca inca o banca se adreseaza acestui segment. Cum prezentarea facuta produsului in articol este destul de sumara, am o serie de intrebari suplimentare:

  1. Este acest produs disponibil si ONG-urilor care sunt deja clienti ai BCR?

  2. Principala sursa de finantare a ONG-urilor sunt fonduri nerambursabile in valuta - aveti incluse in pachet si facilitati asemanatoare pentru conturile in valuta?

  3. De obicei, finantatorii solicita ONG-urilor deschiderea de conturi separate pentu fiecare proiect pe care il deruleaza organizatia respectiva. Facilitatile pachetului se aplica la toate conturile organizatiei sau doar la unul?

  4. Majoritatea finantarilor prevad virarea unei transe de 10-15-20% din valoarea finatarii dupa raportarea finala a proiectului respectiv. Foarte putine organizatii au resursele financiare disponibile de a suporta practic pana la 20% din consturile proiectului pana la primirea acestei ultime transe. V-ati gandit la un produs similar factoring-ului, adptat la nevoile ONG-urilor?

  5. O ultima intrebare, ce aduce atingeri sferei mai largi a serviciilor bancare: lucrez pentru o organizatie (romaneasca) care administreaza sume semnificative pentru proiecte care se desfasoara in straintate. Proiectele noastre in strainatate sunt, de obicei, de durata scurta - 2-3 luni si este de fiecare data problematic sa dispunem de fondurile respective in strainatate, unde de multe ori este dificil sa deschidem conturi la banci locale. Lucram cu banci ce fac parte din grupuri internationale (inclusiv BCR), dar niciuna nu a fost in stare sa ne ofere o solutie rezonabila - cardurile au limite derizorii la retragerile de numerar, iar cecurile de calatorie au comisioane foarte mari. Practic, ni se spune ca desi grupul respectiv este prezent in 20 de tari, sunt, de fapt 20 de banci care n-au in comun decat numele si actionariatul. Exista vreo solutie pe care o poate oferi BCR la o astfel de problema?

  Va multumesc,
  Constantin Marza

  • Ramona Chirila

   1. Da, categoric.
   2. Deocamdata nu, dar ne gandim la acest lucru.
   3. Dupa cum spuneam, facilitatile se aplica doar contului curent in lei, inclus in pachetul Comunitate BCR.
   4. Deocamdata nu am luat in calcul aceasta varianta, insa am retinut sugestia dvs.
   5. In momentul de fata posibilitatea este prin intermediul cardului de debit, fie la ATM fie la ghiseele bancilor, iar referitor la limita de retragere puteti solicita o majorare a acesteia in functie de nevoile dvs. Mai multe detalii puteti afla de la consilierii dedicati din unitatile BCR.

 • Întrebarea nr. 9 fly.

  Buna! Sunt si eu reprezentant al unui ONG. As avea doua intrebari simple, cred:

  1) Ati putea sa ne oferiti o adresa web unde putem gasi informatii detaliate despre aceasta initiativa? Nu am gasit nimic pe bcr.ro. Ce-i drept, nu am sapat adanc.

  2) Oferta dumneavoastra este "standard" sau negociabila de la client la client?

  Multumesc!

  • Ramona Chirila

   1. Puteti afla mai multe detalii accesand urmatoarea adresa: http://www.promotiibcr.ro/pachet_comunitate/
   2. Da este standard.

 • Întrebarea nr. 10 Lehel Leszai

  Daca o fundatie are deja un cont la BCR, poate beneficia de Pachetul Comunitate BCR? Sau este oferit doar fundatiilor care acum i-si deschid un cont nou?

  Va multumesc,

  Lehel Leszai

  • Ramona Chirila

   Da. Orice client nou sau existent poate beneficia de acest pachet.

 • Întrebarea nr. 11 Daniel

  Buna ziua,
  Din pagina web prezenta pe site, inteleg ca acest Pachet Comunitar are comision 0%, insa in cazul cardurilor cu plata online, gen PayPal, comisionul ramane acelasi ca si pana acum, sau acesta se modifica?

  Exista aceasta optiune de a deschide un nou cont pentru card BCR Visa, sau se merge ca si pana acum cu incasare de comision?

  Va mutumesc!
  Daniel Necsulescu

  • Ramona Chirila

   Cardul din pachet are comision 0% si pentru plati online, ca orice alt card BCR. Mai departe, fiecare magazin online poate avea comisioanele lui. Din experienta proprie, PayPal nu percepe comisioane cumparatorului.

 • Întrebarea nr. 12 CRISTINA

  Buna ziua,
  Noi suntem o filiala a Sociatatii nationale a Femeilor Ortodoxa din Romania, deci, o sociatate religioasa. Avem deschis cont curent la BCR si si putinii bani pe care-i obtinem din virarea a 2% se duce in mare parte pe comisionul de administrare de cont curent. Ce trebuie sa facem ca sa beneficiem de oferta dvs, si de fapt, care este oferta? ca nu prea am inteles din prezentare.
  Va multumesc,

  • Ramona Chirila

   In primul rand trebuie sa va adresati agentiei BCR unde aveti contul pentru a va activa pachetul Comunitate BCR. Astfel, veti beneficia de comision zero de administrare lunara si comision zero la depuneri de numerar in contul curent si depuneri de numerar si incasari in contul curent. In concluzie, virarea celor 2% nu va mai fi comisionata.

 • Întrebarea nr. 13 Asociatia Pro-vita Bucuresti

  Salutam faptul ca ONG-urile nu mai sunt considerate nici cal si nici magar si ca in sfarsit li se acorda atentia cuvenita, cu un produs specific.

  Intrebari:

  1. Ce intelege BCR prin "asociatie religioasa"? Mi se pare confuza impartirea in "asociatii religioase, fundatii si ONG-uri". Oare nu stie condcerea BCR ca o fundatie este un ONG, iar o asociate religioasa poate fi organizata tot ca ONG?

  2. Pentru ONG-urile care incaseaza bani din virarea a 2% din impozit, este extrem de enervant ca la o incasare de 10 lei, banca sa ia comision 3 lei. Ce ne propune BCR in acest sens?

  • Ramona Chirila

   1. Observatia dvs. este pertinenta, ceea ce am dorit a fost sa evidentiem foarte clar categoriile de beneficiari ai acestei oferte.
   2. Pachetul Comunitate BCR ofera reducere de 100% la incasarea in contul curent, in concluzie virarea a 2% nu va mai fi comisionata.

 • Întrebarea nr. 14 robert

  Buna ziua,

  Ce facilitati se ofera unei fundatii de catre banca dvs.?
  Cat de "complicat/dificil" este procesul de deschidere a unui cont pentru o fundatie la dvs. la banca? Am experienta unei banci la care de o luna de zile incerc sa deschid un cont, si de fiecare data ni se cer alte acte si alte acte... Si ni se cer si niste acte care eu cred ca nu au nici o relevanta pentru banca.

  Multumesc

  • Ramona Chirila

   In mod normal nu ar trebui sa fie complicat. Va incurajez sa va adresati unei sucursale BCR unde veti gasi consilieri dedicati acestui segment.

 • Întrebarea nr. 15 Felix

  Buna ziua!

  Multe ONG-uri au proiecte finantate de catre UE si in majoritatea proiectelor nu se pot include cheltuielile cu TVA. BCR ar putea sa finanteze aceste cheltuieli cu TVA in varianta in care ONG-ul are un contract semnat cu finantatorul?

  Pana in acest moment BCR nu avae nici macar o rubrica pentru ONG-uri daca acestea doreau sa solicite un imprumut. Acum este o dovada ca este necesar pentru banca si o rubrica pentru ONG.

  Multumesc

  • Ramona Chirila

   In acest moment nu exista un produs dedicat finantarii de TVA, insa, este esential sa stim tipul proiectului la care faceti referire pentru a identifica o solutie.

 • Întrebarea nr. 16 Cosmin

  1. Care sunt comisioanele pentru deschiderea in paralel a unui alt cont in lei ? cele standard BCR, persoane juridice ?

  2. Care sunt comisioanele pentru deschiderea unui alt cont in euro ? sunt cele standard pt. BCR, pers. juridice?

  3. Care sunt comisioanele pe sume transferate catre acest cont ?

  4. Cat de usor se pot face contracte cu BCR pentru plata lunara a salariilor si utilitatilor ?

  5. Comisionul este zero pentru toate componentele :
  administrarea contului (care din cate stiu era 7 lei pana acum),
  pentru administrarea cardului,
  si pentru solutia de online-banking (in loc de 12 lei, ca pana acum) ?

  6. Se pastreaza reducerile de 75% la comisioane pentru operatiunile derulate prin online-banking ?
  Mai precis, cat ar fi aceste comisioane, redus (asta daca aveti timp sa detaliati...)

  8. Care este costul de achizitie al acestui pachet ?

  Multumesc, si felicitari pentru initiativa de a ajuta un sector cam neglijat pana acum !

  • Ramona Chirila

   1-2. Deschiderea de cont este zero, insa comisionul de administrare lunara este 7 lei, atat pentru lei cat si pentru valuta.
   3. Comisioanele sunt intre zero si 8 lei plus comisionul BNR, in functie de transe.
   4. Procedura in sine nu este complicata, va rugam sa va adresati consilierilor specializati pe acest segment.
   5. Pentru toate componentele pachetului exista un singur comision si acesta este zero.
   6. Se pastreaza reducerile de pana la 75%. la care dvs. faceti referire.
   8. Zero :)

 • Întrebarea nr. 17 Diana Cristea

  Buna ziua,
  BCR poate sa ofere imprumuturi pe durata scurta de timp, in cazul in care ong-ul are un contract cu un finantator care garanteza ca va reimbursa suma, dupa ce cheltuiala este efectuata? Va rugam sa ne precizati si conditiile de creditare. va multumesc!

  • Ramona Chirila

   Analiza se face de la caz la caz, de aceea va recomandam sa luati legatura cu un consilier dedicat acestui segment. In momentul de fata nu exista creditul punte, insa avem alte produse standard care pot fi adaptate nevoilor dvs.

 • Întrebarea nr. 18 tirolez

  In articol scrie "reducerile 100% pe anumite operatiuni sunt diferentiate in functie de fiecare categorie de clienti", unde gasesc o descriere detaliata a comisioanelor?
  site-ul bcr e foarte stufos, cautarile cu google ma duc catre articole din ziare.
  care este comisionul pentru donatiile 2% din impozit?

  • Ramona Chirila

   Vom transmite feed-back-ul dvs. referitor la site colegilor care se ocupa de gestionare lui :).
   Tarifele si comisioanele sunt afisate in orice unitate BCR. Comisionul pentru donatii 2% din impozit este zero daca activati pachetul Comunitate BCR.

 • Întrebarea nr. 19 Alin Iacob

  1. De unde si pana unde aceasta clasificare? Fundatiile si asociatiile religioase nu sunt ONG-uri pentru dvs? Daca nu, ce includeti in categoria ONG-urilor?
  2. Va laudati cu scutirea de comisioane la incasarile intra si interbancare. Perceperea acestor comisioane este profund imorala pentru orice categorie de clienti, intrucat dvs. ca banca nu aveti nici un cost cu aceste operatiuni. Cand veti elimina aceste comisioane abuzive si pentru ceilalti clienti ai bancii?

  • Ramona Chirila

   Dupa cum spuneam, clasificarea in acest fel s-a facut din dorinta de a evidentia foarte clar beneficiarii acestei campanii.
   In ceea ce priveste reprosul dvs., din pacate trebuie sa va contrazic spunandu-va ca exista costuri directe si indirecte, atat pentru operatiunile intra cat si pentru cele interbancare.

 • Întrebarea nr. 20 Andrei

  Buna ziua! Daca vorbim despre ONG recent infiintat care are un numar relativ mic de membrii dar care vrea sa duca la capat niste proiecte in parteneriat cu alte ONG si Asociatii din EU, care este sansa lor de a accesa aceste pachete. Vechimea conteaza? In ce procent! Partenerii si sustinatorii, conteaza si ei? Multumesc.

  • Ramona Chirila

   Puteti beneficia de acest pachet indiferent de marimea si vechimea organizatiei.

 • Întrebarea nr. 21 DANIEL SAMOILA

  Care credeti ca sunt beneficiile pe termen mediu si lung al acestui produs,pentru un ONG,recent infiintat si care nu dispune de un capital de pornire substantial?

  • Ramona Chirila

   Beneficiile Pachetului Comunitate BCR se refera la economie de bani si de timp in relatia cu banca si acces permanent si confortabil la banca.
   Ca sa fiu mai specifica economia de bani vine din reducerile acordate prin intermediul acestui pachet: comision de administrare lunara 0 lei, incasari si depuneri de numerar in contul curent gratuite, reduceri de pana la 75% la operatiunile realizate prin canalele alternative.

 • Întrebarea nr. 22 popescu v

  buna seara asvreasaintreb daca fundatia mama este in altjudet,in ce ma priveste as vrea sa stiu daca eu pot deschide o filiala la locul meu deresedinta ? pentru aceasta situatie sunt necesre toate dmersurile pentru a se face inscrierea sau e suficent prima inreghistrare ?cum potbeneficia de aceasta facilitate a pachetului comunitate? fundatia respectiva este una religioasa si de itrajutorare a saracilor
  Cuscuze as vrea cateva precizari in acest sens.

  • Ramona Chirila

   Pentru a beneficia de Pachetul Comunitate BCR trebuie doar sa mergeti la cea mai apropiata unitate BCR si sa solicitati activarea pachetului consilierilor dedicati acestui segment de clienti.

9848 vizualizari

 • Ref: oferta BCR, ONG (Marţi, 8 decembrie 2009, 14:56)

  Asociatia "Steps for life" [anonim]

  Buna ziua,

  Legat de oferta dvs. am anumite intrebari:

  1. Ce anume cere BCR in schimbul acestei oferte? Vrea vizibilitate in eventualele campanii si proiecte desfasurate de catre ONG-uri? Daca nu, atunci ce?

  2. Care vor fi comisioanele bancare de deschidere cont si conturi ulterioare dar si de emitere a cardurilor?

  3. Care sunt comisioanele interbancare si intrabancare pentru transferul de sume?

  4. Care este politica CSR a BCR? Se poate constitui in sponsor pentru proiecte? Daca da, pentru ce proiecte, pe ce domenii?

  Va multumesc anticipat,

  Mircea
  • raspuns (Miercuri, 9 decembrie 2009, 14:16)

   Ramona Chirila [hotnews.ro] i-a raspuns lui Asociatia "Steps for life"

   1. In afara de implicare, nu asteptam nimic. Dorim ca prin astfel de initiative sa incurajam dezvoltarea sentimentului social/ comunitar in randul celor carora ne adresam. Este datoria fiecaruia dintre noi sa facem ceva pentru comunitate, indiferent ca suntem o companie sau persoana fizica.
   Nu cautam vizibilitate. Acest lucru este in sarcina directiei de marketing. Chiar vrem sa ne punem in slujba comunitatii atat prin adaptarea produselor si serviciilor noastre cat si prin implicarea in proiecte de responsabilitate sociala.
   2 - 3. Comisioanele sunt cele standard din oferta bancii, pentru micro-intreprinderi: deschiderea de cont este zero, emiterea cardului - in functie de card, este intre zero si 20 lei. Comisioanele pentru transferul de sume sunt cuprinse intre zero si 8 lei plus comisionul BNR.
   4. Da, suntem atrasi de implicarea in proiecte mari, la nivel national, care ating cat mai multe persoane.
   Totodata, avem o strategie foarte clara pentru implicarea in comunitate, strategie care stabileste ca domenii de interes urmatoarele: educatia; in special educatia finaciara, dezvoltarea antreprenoriatului, social.
 • incredere in ONG (Marţi, 8 decembrie 2009, 15:35)

  Ciucu [anonim]

  Intodeauna bancile au fost reticente in a acorda incredere, implicit credite organizatiilor neguvernamentale. Si avem ONG-uri profesionalizate, care livreza servicii de calitate si care stau si bine financiar. Mai bine decat multe firme si chiar institutii. Doar pt. ca sunt ONG-uri multe banci au fost pentru mult timp explus de la creditre. Sa intelegem ca BCR face un prim pas si incepe sa arate aceiasi deschidere acestor organizatii asa cum arata si altor clienti?
  • raspuns (Miercuri, 9 decembrie 2009, 14:18)

   Ramona Chirila [hotnews.ro] i-a raspuns lui Ciucu

   Da, dorim sa cream un precedent in acest sens, venind in intampinarea organizatiilor si fundatiilor care livreaza o munca de calitate si care sunt recunoscute pentru contributia lor la dezvoltarea comunitatii. Intentiile noastre in acest moment sunt de a extinde facilitatile si pe partea de creditare, urmand sa primim feed-back-ul colegilor din business in privinta modalitatii de implementare.
 • Deschidere cont pentru infiintare Asociatie (Marţi, 8 decembrie 2009, 15:45)

  Asociatia "Acum 2010" [anonim]

  Ce coincidenta ...,
  Tocmai v-am dat un mail (08.12.2009) in care va intrebam daca BCR ofera posibilitatea deschiderii contului necesar infiintarii asociatiei (ONG) (acel cont este similar cu cel pentru societatile comerciale in curs de constituire) ?!
  1. Care sunt conditiile avand in vedere ca vorbim de o asociatie inca neinregistrat in Registrul National ONG ?
  2. Oferta dvs. "Pachetul Comunitate BCR" se aplica si in acest caz ?
  3. daca raspunsul dvs este unul pozitiv ati transmis aceste informatii si unitatilor dvs. teritoriale ?

  Sunt un client fidel al dvs si nu as vrea sa ma schimb !

  Multumesc mult,
  Alex.
  • raspuns (Miercuri, 9 decembrie 2009, 14:23)

   Ramona Chirila [hotnews.ro] i-a raspuns lui Asociatia "Acum 2010"

   1-2. Da, imi amintesc e-mail-ul dvs. Raspunsul pe care l-am trimis si prin e-mail este ca puteti apela la oricare dintre unitatile BCR pentru deschiderea unui depozit destinat varsarii capitalului social, in cazul dvs. al sumei minime de constituire a patrimoniului asociatiei. Ulterior, dupa primirea actelor juridice, puteti beneficia de pachetul Comunitate BCR.
   3. Categoric. Am informat unitatile noastre si speram ca oamenii nostri vor transfera informatia celor interesati.
 • Pe cand credite pentru ONG-uri (Marţi, 8 decembrie 2009, 17:00)

  Claudia Catana [anonim]

  Sunt organizatii neguvernamentale care ar dori sa se autosustina prin dezvoltarea unei componenete forprofit. Din pacate insa nu au resursele necesare sa porneasca la drum, sau nu sunt suficiente pana la ajungerea pe profit. BCR va oferi si astfel de facilitati? Si daca da exista posibilitatea unor dobanzi mai mici.
  Multumesc.
  Claudia Catana
  • raspuns (Miercuri, 9 decembrie 2009, 14:25)

   Ramona Chirila [hotnews.ro] i-a raspuns lui Claudia Catana

   Deoarece in cazul ONG-urilor dificultatea care apare este legata de existenta unei surse permanente de venit trebuie ca mai intai sa gasim o solutie in acest sens, urmand ca ulterior sa o implementam.
 • Oferta BCR (Marţi, 8 decembrie 2009, 17:15)

  Pacurar Carmen [anonim]

  Buna ziua,
  Sint reprezentanta in Romania a unei fundatii din Olanda.Daca inregistram in Romania (ca sucursala a fundatiei Olandeze)acesta fundatie ,va putea beneficia de Pachetul comunitate BCR?
  Va multumesc.
 • Strategie (Marţi, 8 decembrie 2009, 17:18)

  neo [anonim]

  Doresc detalierea acestei oferte BCR privind din doua directii: BCR si client. Care sunt avantajele economice pentru client si pentru BCR? Care sunt dezavantajele economice pentru client si BCR? Fiecare companie care doreste sa atraga persoane-clienti trebuie sa ofere raspunsuri clare acestor intrebari.
  • raspuns (Miercuri, 9 decembrie 2009, 14:31)

   Ramona Chirila [hotnews.ro] i-a raspuns lui neo

   Pachetul Comunitate BCR prezinta avantaje atat pentru client cat si pentru banca. Dintre avantajele pentru client enumeram: reducerea de 100% la depuneri de numerar si incasari in contul curent, comision de administrare lunara, cat si accesibilitate 24/7 prin componentele pachetului Comunitate BCR.
   In ceea ce priveste avantajele pentru BCR acestea sunt de ordin moral, in sensul in care incercam si pe aceasta cale sa ne facem datoria de a intoarce parte din profitul nostru comunitatii in care ne desfasuram activitatea.
   Dezavantajele pentru banca, ar fi probabil o diminuare a profitului.
   Suntem de acord cu dvs. in ceea ce priveste transparenta.
 • diverse intrebari (Marţi, 8 decembrie 2009, 19:36)

  Anonim [anonim]

  1. care sunt obligatiile beneficiarilor acestui pachet pentru a se bucura de comisionul de administrare 0? Intreb, pentru ca in trecut am fost nevoiti sa inchidem contul ONG-ului la care lucrez de la BCR pentru ca, pentru plata salariilor din acel cont, ni se solicitau cele mai "traznite" documente, gen extrase de cont de la alte banci unde mai aveam conturi!. Fiind patiti, suflam si in iaurt.
  2. De comision de administrare 0 se bucura numai un singur cont si numai in lei? Ce se intampla daca organizatia doreste sa aiba mai multe conturi, dintre care unele si in valuta? Care este comisionul de administrare pentru acestea?
  3. Ce intelege BCR prin termenul de ONG? Intreb datorita folosirii sale "in opozitie" cu "fundatie". In mod normal ONG sunt si asociatiile si fundatiile.
  4. Care sunt concret reducerile pentru ONG?
  5. Ati luat in considerare sa oferiti facilitati suplimentare si la depozite pentru respectivele persoane juridice?
  Multumesc.
  • raspuns (Miercuri, 9 decembrie 2009, 14:40)

   Ramona Chirila [hotnews.ro] i-a raspuns lui Anonim

   1. Nu sunt obligatii in plus fata de cele pe care le are orice client in raport cu banca. In niciun caz extrase de cont de la alte banci unde aveti conturi.
   2. Da, numai un singur cont, cel inclus in pachet. Conturile suplimentare, fie in lei sau valuta, beneficiaza de tarife standard, in cazul acesta comisionul de administrare este de 7 lei / luna.
   3. Aveti dreptate, ONG reprezinta asociatii si fundatii. Prin acest pachet ne adresam doar celor care isi aduc contributia la dezvoltarea comunitatii.
   4. Reduceri 100% la depuneri numerar, incasari in cont curent si transfer intre conturile BCR.
   5. Deocamdata, in ceea ce priveste depozitele, oferta noastra este standard urmand a fi luata in discutie o eventuala ajustare a acesteia in viitorul apropiat.
 • Detalii, detalii (Marţi, 8 decembrie 2009, 19:55)

  Constantin Marza [anonim]

  Buna ziua!

  Este imbucurator ca inca o banca se adreseaza acestui segment. Cum prezentarea facuta produsului in articol este destul de sumara, am o serie de intrebari suplimentare:

  1. Este acest produs disponibil si ONG-urilor care sunt deja clienti ai BCR?

  2. Principala sursa de finantare a ONG-urilor sunt fonduri nerambursabile in valuta - aveti incluse in pachet si facilitati asemanatoare pentru conturile in valuta?

  3. De obicei, finantatorii solicita ONG-urilor deschiderea de conturi separate pentu fiecare proiect pe care il deruleaza organizatia respectiva. Facilitatile pachetului se aplica la toate conturile organizatiei sau doar la unul?

  4. Majoritatea finantarilor prevad virarea unei transe de 10-15-20% din valoarea finatarii dupa raportarea finala a proiectului respectiv. Foarte putine organizatii au resursele financiare disponibile de a suporta practic pana la 20% din consturile proiectului pana la primirea acestei ultime transe. V-ati gandit la un produs similar factoring-ului, adptat la nevoile ONG-urilor?

  5. O ultima intrebare, ce aduce atingeri sferei mai largi a serviciilor bancare: lucrez pentru o organizatie (romaneasca) care administreaza sume semnificative pentru proiecte care se desfasoara in straintate. Proiectele noastre in strainatate sunt, de obicei, de durata scurta - 2-3 luni si este de fiecare data problematic sa dispunem de fondurile respective in strainatate, unde de multe ori este dificil sa deschidem conturi la banci locale. Lucram cu banci ce fac parte din grupuri internationale (inclusiv BCR), dar niciuna nu a fost in stare sa ne ofere o solutie rezonabila - cardurile au limite derizorii la retragerile de numerar, iar cecurile de calatorie au comisioane foarte mari. Practic, ni se spune ca desi grupul respectiv este prezent in 20 de tari, sunt, de fapt 20 de banci care n-au in comun decat numele si actionariatul. Exista vreo solutie pe care o poate oferi BCR la o astfel de problema?

  Va multumesc,
  Constantin Marza
  • raspuns (Miercuri, 9 decembrie 2009, 14:49)

   Ramona Chirila [hotnews.ro] i-a raspuns lui Constantin Marza

   1. Da, categoric.
   2. Deocamdata nu, dar ne gandim la acest lucru.
   3. Dupa cum spuneam, facilitatile se aplica doar contului curent in lei, inclus in pachetul Comunitate BCR.
   4. Deocamdata nu am luat in calcul aceasta varianta, insa am retinut sugestia dvs.
   5. In momentul de fata posibilitatea este prin intermediul cardului de debit, fie la ATM fie la ghiseele bancilor, iar referitor la limita de retragere puteti solicita o majorare a acesteia in functie de nevoile dvs. Mai multe detalii puteti afla de la consilierii dedicati din unitatile BCR.
 • site? (Marţi, 8 decembrie 2009, 21:01)

  fly. [utilizator]

  Buna! Sunt si eu reprezentant al unui ONG. As avea doua intrebari simple, cred:

  1) Ati putea sa ne oferiti o adresa web unde putem gasi informatii detaliate despre aceasta initiativa? Nu am gasit nimic pe bcr.ro. Ce-i drept, nu am sapat adanc.

  2) Oferta dumneavoastra este "standard" sau negociabila de la client la client?

  Multumesc!
 • Eligibilitate (Marţi, 8 decembrie 2009, 22:10)

  Lehel Leszai [anonim]

  Daca o fundatie are deja un cont la BCR, poate beneficia de Pachetul Comunitate BCR? Sau este oferit doar fundatiilor care acum i-si deschid un cont nou?

  Va multumesc,

  Lehel Leszai
  • raspuns (Miercuri, 9 decembrie 2009, 14:52)

   Ramona Chirila [hotnews.ro] i-a raspuns lui Lehel Leszai

   Da. Orice client nou sau existent poate beneficia de acest pachet.
 • Intrebare (Marţi, 8 decembrie 2009, 22:35)

  Daniel [anonim]

  Buna ziua,
  Din pagina web prezenta pe site, inteleg ca acest Pachet Comunitar are comision 0%, insa in cazul cardurilor cu plata online, gen PayPal, comisionul ramane acelasi ca si pana acum, sau acesta se modifica?

  Exista aceasta optiune de a deschide un nou cont pentru card BCR Visa, sau se merge ca si pana acum cu incasare de comision?

  Va mutumesc!
  Daniel Necsulescu
  • raspuns (Miercuri, 9 decembrie 2009, 14:55)

   Ramona Chirila [hotnews.ro] i-a raspuns lui Daniel

   Cardul din pachet are comision 0% si pentru plati online, ca orice alt card BCR. Mai departe, fiecare magazin online poate avea comisioanele lui. Din experienta proprie, PayPal nu percepe comisioane cumparatorului.
 • SNFOR (Miercuri, 9 decembrie 2009, 8:01)

  CRISTINA [anonim]

  Buna ziua,
  Noi suntem o filiala a Sociatatii nationale a Femeilor Ortodoxa din Romania, deci, o sociatate religioasa. Avem deschis cont curent la BCR si si putinii bani pe care-i obtinem din virarea a 2% se duce in mare parte pe comisionul de administrare de cont curent. Ce trebuie sa facem ca sa beneficiem de oferta dvs, si de fapt, care este oferta? ca nu prea am inteles din prezentare.
  Va multumesc,
  • raspuns (Miercuri, 9 decembrie 2009, 14:57)

   Ramona Chirila [hotnews.ro] i-a raspuns lui CRISTINA

   In primul rand trebuie sa va adresati agentiei BCR unde aveti contul pentru a va activa pachetul Comunitate BCR. Astfel, veti beneficia de comision zero de administrare lunara si comision zero la depuneri de numerar in contul curent si depuneri de numerar si incasari in contul curent. In concluzie, virarea celor 2% nu va mai fi comisionata.
 • Buna idee (Miercuri, 9 decembrie 2009, 9:24)

  Asociatia Pro-vita Bucuresti [anonim]

  Salutam faptul ca ONG-urile nu mai sunt considerate nici cal si nici magar si ca in sfarsit li se acorda atentia cuvenita, cu un produs specific.

  Intrebari:

  1. Ce intelege BCR prin "asociatie religioasa"? Mi se pare confuza impartirea in "asociatii religioase, fundatii si ONG-uri". Oare nu stie condcerea BCR ca o fundatie este un ONG, iar o asociate religioasa poate fi organizata tot ca ONG?

  2. Pentru ONG-urile care incaseaza bani din virarea a 2% din impozit, este extrem de enervant ca la o incasare de 10 lei, banca sa ia comision 3 lei. Ce ne propune BCR in acest sens?
  • raspuns (Miercuri, 9 decembrie 2009, 15:00)

   Ramona Chirila [hotnews.ro] i-a raspuns lui Asociatia Pro-vita Bucuresti

   1. Observatia dvs. este pertinenta, ceea ce am dorit a fost sa evidentiem foarte clar categoriile de beneficiari ai acestei oferte.
   2. Pachetul Comunitate BCR ofera reducere de 100% la incasarea in contul curent, in concluzie virarea a 2% nu va mai fi comisionata.
 • deschiere de cont (Miercuri, 9 decembrie 2009, 9:58)

  robert [anonim]

  Buna ziua,

  Ce facilitati se ofera unei fundatii de catre banca dvs.?
  Cat de "complicat/dificil" este procesul de deschidere a unui cont pentru o fundatie la dvs. la banca? Am experienta unei banci la care de o luna de zile incerc sa deschid un cont, si de fiecare data ni se cer alte acte si alte acte... Si ni se cer si niste acte care eu cred ca nu au nici o relevanta pentru banca.

  Multumesc
  • raspuns (Miercuri, 9 decembrie 2009, 15:02)

   Ramona Chirila [hotnews.ro] i-a raspuns lui robert

   In mod normal nu ar trebui sa fie complicat. Va incurajez sa va adresati unei sucursale BCR unde veti gasi consilieri dedicati acestui segment.
 • site - am gasit (Miercuri, 9 decembrie 2009, 10:27)

  fly. [utilizator]

  La una din intrebarile pe care le-am pus mai sus am gasit raspunsul. Site-ul este http://www.promotiibcr.ro/pachet_comunitate/

  M-am gandit sa postez, poate ajuta si pe altii.
 • pavhetul comunitate BCR (Miercuri, 9 decembrie 2009, 10:43)

  Felix [anonim]

  Buna ziua!

  Multe ONG-uri au proiecte finantate de catre UE si in majoritatea proiectelor nu se pot include cheltuielile cu TVA. BCR ar putea sa finanteze aceste cheltuieli cu TVA in varianta in care ONG-ul are un contract semnat cu finantatorul?

  Pana in acest moment BCR nu avae nici macar o rubrica pentru ONG-uri daca acestea doreau sa solicite un imprumut. Acum este o dovada ca este necesar pentru banca si o rubrica pentru ONG.

  Multumesc
  • raspuns (Miercuri, 9 decembrie 2009, 15:16)

   Ramona Chirila [hotnews.ro] i-a raspuns lui Felix

   In acest moment nu exista un produs dedicat finantarii de TVA, insa, este esential sa stim tipul proiectului la care faceti referire pentru a identifica o solutie.
 • cateva intrebari (Miercuri, 9 decembrie 2009, 10:49)

  Cosmin [anonim]

  1. Care sunt comisioanele pentru deschiderea in paralel a unui alt cont in lei ? cele standard BCR, persoane juridice ?

  2. Care sunt comisioanele pentru deschiderea unui alt cont in euro ? sunt cele standard pt. BCR, pers. juridice?

  3. Care sunt comisioanele pe sume transferate catre acest cont ?

  4. Cat de usor se pot face contracte cu BCR pentru plata lunara a salariilor si utilitatilor ?

  5. Comisionul este zero pentru toate componentele :
  administrarea contului (care din cate stiu era 7 lei pana acum),
  pentru administrarea cardului,
  si pentru solutia de online-banking (in loc de 12 lei, ca pana acum) ?

  6. Se pastreaza reducerile de 75% la comisioane pentru operatiunile derulate prin online-banking ?
  Mai precis, cat ar fi aceste comisioane, redus (asta daca aveti timp sa detaliati...)

  8. Care este costul de achizitie al acestui pachet ?

  Multumesc, si felicitari pentru initiativa de a ajuta un sector cam neglijat pana acum !
  • raspuns (Miercuri, 9 decembrie 2009, 15:11)

   Ramona Chirila [hotnews.ro] i-a raspuns lui Cosmin

   1-2. Deschiderea de cont este zero, insa comisionul de administrare lunara este 7 lei, atat pentru lei cat si pentru valuta.
   3. Comisioanele sunt intre zero si 8 lei plus comisionul BNR, in functie de transe.
   4. Procedura in sine nu este complicata, va rugam sa va adresati consilierilor specializati pe acest segment.
   5. Pentru toate componentele pachetului exista un singur comision si acesta este zero.
   6. Se pastreaza reducerile de pana la 75%. la care dvs. faceti referire.
   8. Zero :)
 • imprumut bancar (Miercuri, 9 decembrie 2009, 14:12)

  Diana Cristea [anonim]

  Buna ziua,
  BCR poate sa ofere imprumuturi pe durata scurta de timp, in cazul in care ong-ul are un contract cu un finantator care garanteza ca va reimbursa suma, dupa ce cheltuiala este efectuata? Va rugam sa ne precizati si conditiile de creditare. va multumesc!
  • raspuns (Miercuri, 9 decembrie 2009, 15:14)

   Ramona Chirila [hotnews.ro] i-a raspuns lui Diana Cristea

   Analiza se face de la caz la caz, de aceea va recomandam sa luati legatura cu un consilier dedicat acestui segment. In momentul de fata nu exista creditul punte, insa avem alte produse standard care pot fi adaptate nevoilor dvs.
 • comisioane (Miercuri, 9 decembrie 2009, 14:17)

  tirolez [utilizator]

  In articol scrie "reducerile 100% pe anumite operatiuni sunt diferentiate in functie de fiecare categorie de clienti", unde gasesc o descriere detaliata a comisioanelor?
  site-ul bcr e foarte stufos, cautarile cu google ma duc catre articole din ziare.
  care este comisionul pentru donatiile 2% din impozit?
  • raspunde (Miercuri, 9 decembrie 2009, 15:22)

   Ramona Chirila [hotnews.ro] i-a raspuns lui tirolez

   Vom transmite feed-back-ul dvs. referitor la site colegilor care se ocupa de gestionare lui :).
   Tarifele si comisioanele sunt afisate in orice unitate BCR. Comisionul pentru donatii 2% din impozit este zero daca activati pachetul Comunitate BCR.
 • comisioane la incasari (Miercuri, 9 decembrie 2009, 14:47)

  Alin Iacob [anonim]

  1. De unde si pana unde aceasta clasificare? Fundatiile si asociatiile religioase nu sunt ONG-uri pentru dvs? Daca nu, ce includeti in categoria ONG-urilor?
  2. Va laudati cu scutirea de comisioane la incasarile intra si interbancare. Perceperea acestor comisioane este profund imorala pentru orice categorie de clienti, intrucat dvs. ca banca nu aveti nici un cost cu aceste operatiuni. Cand veti elimina aceste comisioane abuzive si pentru ceilalti clienti ai bancii?
  • raspuns (Miercuri, 9 decembrie 2009, 15:24)

   Ramona Chirila [hotnews.ro] i-a raspuns lui Alin Iacob

   Dupa cum spuneam, clasificarea in acest fel s-a facut din dorinta de a evidentia foarte clar beneficiarii acestei campanii.
   In ceea ce priveste reprosul dvs., din pacate trebuie sa va contrazic spunandu-va ca exista costuri directe si indirecte, atat pentru operatiunile intra cat si pentru cele interbancare.
 • Vechime! (Miercuri, 9 decembrie 2009, 15:02)

  Andrei [anonim]

  Buna ziua! Daca vorbim despre ONG recent infiintat care are un numar relativ mic de membrii dar care vrea sa duca la capat niste proiecte in parteneriat cu alte ONG si Asociatii din EU, care este sansa lor de a accesa aceste pachete. Vechimea conteaza? In ce procent! Partenerii si sustinatorii, conteaza si ei? Multumesc.
  • raspuns (Miercuri, 9 decembrie 2009, 15:26)

   Ramona Chirila [hotnews.ro] i-a raspuns lui Andrei

   Puteti beneficia de acest pachet indiferent de marimea si vechimea organizatiei.
 • BENEFICII PENTRU UN ONG! (Miercuri, 9 decembrie 2009, 15:32)

  DANIEL SAMOILA [anonim]

  Care credeti ca sunt beneficiile pe termen mediu si lung al acestui produs,pentru un ONG,recent infiintat si care nu dispune de un capital de pornire substantial?
  • raspuns (Joi, 10 decembrie 2009, 15:39)

   Ramona Chirila [hotnews.ro] i-a raspuns lui DANIEL SAMOILA

   Beneficiile Pachetului Comunitate BCR se refera la economie de bani si de timp in relatia cu banca si acces permanent si confortabil la banca.
   Ca sa fiu mai specifica economia de bani vine din reducerile acordate prin intermediul acestui pachet: comision de administrare lunara 0 lei, incasari si depuneri de numerar in contul curent gratuite, reduceri de pana la 75% la operatiunile realizate prin canalele alternative.
 • ref.fundatie care este inalt judet (Miercuri, 9 decembrie 2009, 21:27)

  popescu v [anonim]

  buna seara asvreasaintreb daca fundatia mama este in altjudet,in ce ma priveste as vrea sa stiu daca eu pot deschide o filiala la locul meu deresedinta ? pentru aceasta situatie sunt necesre toate dmersurile pentru a se face inscrierea sau e suficent prima inreghistrare ?cum potbeneficia de aceasta facilitate a pachetului comunitate? fundatia respectiva este una religioasa si de itrajutorare a saracilor
  Cuscuze as vrea cateva precizari in acest sens.
  • raspuns (Joi, 10 decembrie 2009, 15:40)

   Ramona Chirila [hotnews.ro] i-a raspuns lui popescu v

   Pentru a beneficia de Pachetul Comunitate BCR trebuie doar sa mergeti la cea mai apropiata unitate BCR si sa solicitati activarea pachetului consilierilor dedicati acestui segment de clienti.
 • AVEM CEVA IN COMUN (Marţi, 15 decembrie 2009, 0:02)

  adriana [anonim]

  multumesc pentru ajutorul pe care l-am primit, datorita reclamei promo de la tv, referitor la noul vostru produs...am scris in PS-ul acestui post pe blog

  http://adriana-dardindar.blogspot.com/2009/12/in-ajun-de-mos-nicolae.html


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by