Bank of America a anuntat miercuri seara ca a achitat Trezoreriei SUA suma de 45 de miliarde de dolari, la numai 6 zile dupa ce a fost autorizata in acest sens. Intr-un comunicat dat publicitatii, Trezoreria a confirmat primirea sumei. “Ne felicitam pentru surmontarea acestui obstacol important, fapt care demonstreaza soliditatea bancii noastre”, a declarat CEO-ul BofA, Kenneth Lewis.

Bank of America si Citigroup sunt bancile care au beneficiat de cele mai mari ajutoare federale din toamna anului trecut, Lewis exprimandu-se in repetate randuri ca spera sa scape de tutela Statului.

In cadrul acordului semnat cu Trezoreria, Bank of America s-a mai angajat sa urce rezervele de lichiditate la 26,2 miliarde de dolari si sa vanda active de alte 3 miliarde pana la 1 iulie.

In prezent, cele mai mari detineri ale Statului in capitalul bancilor americane sunt reprezentate de Citigroup (detinuta de stat in proportie de 33,6% din capital si Wells Fargo, beneficiara unei capitalizari de 25 de miliarde de dolari.