Intalnire online

VIDEO (P) Discounturi de pana la 50% la comisioane si dobanzi promotionale la BCR. Alexandra Popescu, product manager BCR, a discutat online cu cititorii

de HotNews.ro     HotNews.ro
Marţi, 15 decembrie 2009, 11:47 Economie | Finanţe & Bănci


Alexandra Popescu (product manager, BCR)
Foto: HotNews.ro
BCR  a lansat campania “Dar din Dar se face binele”: intre 7 si  21 decembrie, BCR  acorda discounturi la mai multe produse financiare, iar echivalentul sumei oferite ca reducere va fi donat in folosul comunitatii. Alexandra Popescu, product manager in cadrul Directiei Dezvoltare Afaceri si Produse Retail BCR, a discutat online cu cititorii despre promotiile BCR.
 
Produsele care vor beneficia de cel mai mare discount in aceasta perioada sunt tranzactiile non-cash (prin serviciul 24 Banking BCR) si cardurile de credit, care au comisionul redus cu 50%. Depozitele la termen de 6 luni in lei si euro au o dobanda promotionala cu 0,25 puncte procentuale mai mare, iar la credite comisioanele de acordare sunt reduse cu 11% pana 14,5%.CV Alexandra Popescu

Alexandra Popescu este product manager in cadrul Directiei Dezvoltare Afaceri si Produse Retail BCR.  Este licentiata a Facultatii de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti, iar in prezent urmeaza cursurile Masterului in Management Financiar si Piete de Capital (DAFI) din cadrul aceleiasi universitati.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


Întrebari puse de cititorii HotNews.ro:


 • Întrebarea nr. 1 Ardeal

  Buna ziua,
  As dori sa aflu de la dumneavoastra daca sunt sanse ca in 2010 sa acordati scutiri de la plata comisionului de rambursare anticipata a creditelor. Mentionez ca in acest sens am formulat o cerere de acceptare a rambursarii creditului ipotecar pe care il am in derulare, solicitand si scutirea de la plata comisionului prevazut in contract. Am renuntat la rambursare intrucat nu mi s-a aprobat scutirea solicitata, iar banii disponibili nu erau suficienti in aceste conditii. Precizez ca sunt client B.C.R. de foarta multa vreme, apeland la multiple servicii de economisire si creditare si c nu am inregistrat nicio restanta la plata ratelor. Deasemeni, trendul actual, armonizat cu practicile europene este de a se renunta la incasarea de comisioane pentru rambursarea anticipata a creditelor. Va multumesc!

  • Alexandra Popescu

   Comisionul de rambursare anticipata este prevazut in contractul de credit (daca acesa a fost contractat in 2009), sau in tariful de comisioane al bancii. Referitor la implementarea Directivei UE (act normativ cu aplicabilitate directa in legislatia nationala a statelor membre), care prevede plafonarea comisionului de rambursare anticipata la maxim 1% (in cazul creditelor cu dobanda fixa), aceasta depinde de termenul si modalitatea in care Statul Roman va emite actul normativ la nivel national. Astfel, nu putem aplica prevederile acestei Directive pana cand aceasta reglementare nu va fi in vigoare.

 • Întrebarea nr. 2 aroad

  cand o sa se poata face o refinantare chiar si celor ce au avut probleme inregistrate in biroul de credit acum 4 ani?

  • Alexandra Popescu

   Conditiile de refinantare tin de politica de risc a bancii, astfel incat nu putem mentiona un termen in acest sens.

 • Întrebarea nr. 3 mi3rla

  Exista posibilitatea sa acordati aceste discounturi si promotii celor care sunt clienti BCR de mai multi ani - conturi, carduri - indiferent de starea economiei sau a vanzarilor de credite la dvs? Care este procentul celor care au primit aprobarea reesalonarii creditului, tinand cont de situatia economica globala si instabilitatea locului de munca?

  • Alexandra Popescu

   Avem in permanenta promotii si discounturi pentru produsele si serviciile noastre, atat pentru clientii existenti, cat si oferte avantajoase pentru clientii noi. Referitor la a doua intrebare, nu va pot raspunde, intrucat nu este in aria mea de expertiza.

 • Întrebarea nr. 4 Cristian

  In ce conditii as putea obtine un credit de nevoi personale, in conditiile in care sunt insccris in biroul de credit cu intiziere mai mare de 90 de zile (extra bilantier). Ultima inregistrare in biroul de credit este ianuarie 2007. Toata restanta plus dobinda plus penalizarile au fost achitate de atunci.
  Multumesc

  • Alexandra Popescu

   In analiza solicitarilor de credit, banca ia in considerare toate elementele financiare si non financiare ale clientilor. In cazul de fata, informatia generata de Biroul de Credit este analizata alaturi de celelalte elemente ale profilului clientului. In concluzie, pentru a putea emite o decizie in privinta creditului solicitat va sfatuim sa va adresati unui consilier din orice unitate BCR, pentru analiza completa a informatiilor dvs.

 • Întrebarea nr. 5 diana

  ce comision se practica la transferul bancar de valuta intre BCR si ERSTE?

  • Alexandra Popescu

   Comisionul pe care BCR il percepe pentru transferurile interbancare in valuta, in Romania si intre bancile din Grupul Erste, efectuate la ghiseele BCR, este de 0.20% din valoarea sumei transferate, minim 30 EURO, cu o anumita limita maxima pentru platile de mare valoare. Prin efectuarea acestei operatiuni prin Click 24 sau Alo24 comisioanele sunt mai mici cu pana la 75%.

 • Întrebarea nr. 6 Pirvu Dragos

  Buna ziua,

  As dori sa stiu de ce nu mi se aproba o refinantare la 3 credite ce le am la BCR Dorobanti chiar daca in 2007 am avut o intraziere de peste 90 zile din moment ce este evident in avantajul BCR si in acest moment doar unul dintre credite este cu ipoteca , iar in cazul refinantarii va avea acoperire toata suma finantata.
  Va multumesc.

  • Alexandra Popescu

   Decizia privind aprobarea sau respingerea unui credit are in vedere atat profilul de risc al clientului (analiza veniturilor, cheltuielilor, datoriilor lunare, istoricul de plata, etc), cat si reglementarile aplicabile tuturor institutiilor financiare, emise de BNR sau alte entitati cu autoritate de reglementare in domeniu. Aceste reglementari sunt transpuse in procedurile interne ale BCR. Solicitarea dumneavoastra poate fi reanalizata, in vederea identificarii unor posibile elemente suplimentare care pot conduce la aprobarea acesteia, astfel incat va sfatuim sa va adresati unui consilier din orice unitate BCR.

 • Întrebarea nr. 7 marian oancea

  Domnul Gratian Ghetea a dat informatia acum citeva zile referitor la scaderea comisionului de rambusare anticipata incepand cu 01 IAN 2010 de la 4 la 1%. BCR va aplica aceasta masura pentru creditele de nevoi personale in valoare de 15.000 euro de la data mentionata mai sus?
  Cum isi propune BCR sa-si fidelizeze clientii vechi, care nu au intirziat niciodata macar o zi la rambursare creditelor?
  De ce dobanda promotionala poate beneficia un client care detine un depozit mai mare 30 - 50.000 euro?

  • Alexandra Popescu

   1. Aceeasi situatie, nu exista un act normativ intern care sa reglementeze prevederile Directivei UE.
   2. Una din modalitatile de recompensare a fidelitatii clientilor, este reducerea ratelor de dobanda pentru creditele de consum fara garantii, nou contractate.
   3. Pentru depozitele ce depasesc valoarea de 10.000 EUR sau 50.000 RON, oferim clientilor posibilitatea de a obtine o dobanda mai avantajoasa, avand in vedere si soliditatea relatiei de colaborare cu banca. Cu alte cuvinte, persoanele care folosesc produsele si serviciile noastre intr-o masura mai extinsa pot beneficia de astfel de conditii mai avantajoase. In acest sens, sfatul meu este sa va adresati oricarui consilier din sucursalele noastre, care va poate oferi cea mai buna rata de dobanda, negociata special pentru dvs.

 • Întrebarea nr. 8 zwilling

  Cand se va renunta complet la aceste comisioane? Macar la cele legate de transfer bancar facut online si retragere de numerar de la bancomat BCR cu card emis de BCR?

  In Europa tot mai multe banci ofera cont curent gratis (eventual in anumite conditii), ca sa nu mai zic de card VISA ce nu costa nimic!

  • Alexandra Popescu

   1. Politica de comisioane a BCR este adaptata intotdeauna la cerintele si nevoile clientilor, precum si in functie de dinamica pietei. Spre exemplu, am renuntat la perceperea comisionului de mentenanta a cardului de debit folosit cel mai adesea pentru incasarea salariului sau a pensiei. Un alt exemplu este dat de emiterea gratuita a extrasului de cont lunar, la ghiseele BCR.
   Astfel, incercam sa avem in permanenta o oferta competitiva si un nivel al preturilor care sa fie acceptabil si de catre clienti. Toate comisioanele pentru operatiunile efectuate prin Canale Alternative BCR sunt reduse cu pana la 75%.
   2. Un alt exemplu este emiterea cardului VISA/ Maestro BCR care la noi nu costa nimic, iar comisionul de mentenanta a cardului este zero. De asemenea, deschiderea unui cont curent este gratuita, la fel si inchiderea acestuia.

 • Întrebarea nr. 9 claudia marcu

  buna ziua doamna Popescu.

  Am o intrebare lagata de cardurile bancare:
  - de ce bcr nu trimite acasa clientilor noile carduri la expirarea celor vechi? Eu sunt din Constanta, dar pentru ca am contul deschis la o filiala in Bucuresti la fiecare doi ani trebuie sa ma duc special la Bucuresti sa imi ridic noul card sau sa fac o cerere speciala prin filiala de la Constanta.
  Plus ca de multe ori uiti sa verifici data expirarii si te trezesti ca nu iti poti accesa contul. Din cite stiu clientii altor banci nu au aceasta grija.
  Multumesc.

  • Alexandra Popescu

   Pentru ca ne dorim sa asiguram clientilor nostri accesul cat mai convenabil la produsele pe care le detin, putem asigura transmiterea cardului la orice unitate a bancii. Astfel avem ocazia de a va informa despre noile servicii disponibile, inclusiv cele pentru produsele pe care le detineti deja. In ceea ce priveste transmiterea cardului la o alta sucursala decat cea care l-a emis, acest lucru este posibil la cererea dvs.

 • Întrebarea nr. 10 Alex

  Buna ziua,

  Titlul anunta mare reducere de pana la 50% la comisioane, insa pentru acordarea de credite vorbim de reduceri de 10-14%.

  Pentru o familie care doreste credit pentru constructie de 70.000 EUR exista vreo oferta care i-ar aduca intr-o sucursala BCR? Care este dobanda promotionala in aceasta perioada si care sunt reducerile exacte de comisioane?

  Multumesc

  • Alexandra Popescu

   Pentru creditele de investitii imobiliare, BCR acorda o reducere de 14% la comisionul de acordare, astfel clientul va plati un comision de 2.15% fata de un comision standard de 2.5% aplicat la valoarea creditului. Dobanda de care poate beneficia solicitantul unui credit in EURO variaza in functie de indicele de referinta EURIBOR si este formata din EURIBOR la 6 luni + 6.5 p.p., fara comisioane lunare.

 • Întrebarea nr. 11 Dan Zavoranu

  Cat de mare importanta acordati conceptului de SRM in politica dvs. bancara in general si in special in politica de creditare a firmelor mici si mijlocii?
  Multumesc

  • Alexandra Popescu

   Nu este aria mea de expertiza, astfel incat nu va pot raspunde la aceasta intrebare.

 • Întrebarea nr. 12 PCP

  Stimata D-na Popescu,
  An un credit BCR de nevoi personale din luna aprilie 2007, pe o perioada de 10ani. Din cauza unei intirzieri de 3 luni la achitarea ratelor,la inceputul lunii octombrie 2008 am fost anuntat , printr-o scrisoare recomandata , de catre o firma de recuparare (EOS-KSI), ca mi-a fost preluata creanta de catre dinsii. In cursul anului 2009 am achitat lunar o suma ce depaseste valoarea ratelor si dobinzilor actualizate, din contract. In luna martie 2009 am fost sunat de catre o alta firma - COFACE-de recuperare prin care eram anuntat ( ulterior si in scris) ca au preluat ei creanta . Am continuat sa achit in continuare lunar o anumita suma pentru ca in luna octombrie 2009 sa fiu notificat de catre divizia BCRS - ce se ocupa de recuperare credite restante ca as avea la dinsii de achitat soldul+dobinzile+penalizarile aferente creditului mentionat.
  Am solicitat sa mi se comunice si mie , in scris cine este defapt firma care ar fi preluat defapt aceasta creanta si care este desfasuratorul ( dobinda,rata,administrare,etc) , solicitare ramasa fara raspuns. De la unitatea BCR la care am facut creditul mi s-a comunicat la un moment dat ca nu-mi mai pot prezenta un desfasurator deoarece creditul a fost preluat de catre o alta firma de recuperare credite . Cum pot afla cine gestioneaza acum,de fapt si de drept, acest credit si cum as putea ca prin unitatea BCR sa fac o reesalonare credit ?
  Va multumesc.

  • Alexandra Popescu

   Nu este domeniul meu de expertiza, astfel incat nu va pot raspunde la aceasta intrebare. Va rog sa trimiteti un e-mail la adresa contact.center@bcr.ro cu datele dvs de contact si colegii mei care se ocupa de acest subiect va vor raspunde in cel mai scurt timp.

 • Întrebarea nr. 13 fumuss

  observ ca desi este o campanie de implicare sociala celor mai multi nu le pasa de semeni - chiar cand au depozite de peste 30.000euro. dar eu tot vreau sa scap de numerar -cum pot beneficia de serviciul Click si Alo, ca m-am saturat sa tot vin la banca?

  • Alexandra Popescu

   Noi ne dorim ca prin aceasta campanie sa ii sensibilizam pe clientii nostri si sa ii invitam sa ni se alature in campania noastra de Sarbatori prin donatii, daca pana acum nu au reusit sa o faca.
   Dorinta dvs. de a „scapa de numerar” este o initiativa pe care o asteptam de la toti clientii nostri, acesta fiind si motivul pentru care le punem la dispozitie o gama larga de produse care includ aceste componente „la distanta”, mai comode si mai convenabile. De serviciile noastre de internet si phone banking, puteti beneficia in cadrul pachetelor de cont curent Esential sau Esential Plus, ale caror costuri sunt cu peste 60% mai mici decat produsele achizitionate separat si care includ si alte beneficii „apetisante”. Ideal ar fi sa faceti o vizita intr-una din sucursalele noastre, unde consilierii nostri va pot ajuta sa gasiti impreuna cea mai buna solutie financiara pentru dvs.

 • Întrebarea nr. 14 Diana

  Eu cred ca fiind totusi cea mai mare banca din Romania BCR are trebui sa fie numarul 1 si in ajutarea comunitii... sunteti? Eu nu stiu de multe proiecte sustinute de BCR, asa cum stiu despre cele de la Petrom, de exemplu. Mai concret, ce fel de proiecte faceti cu banii astia? Cati bani o sa stangeti?

  • Alexandra Popescu

   Unul din obiectivele noastre este sa fim nr. 1 si in implicarea in comunitate  . In acest sens, BCR acorda o atentie deosebita actiunilor umanitare si deruleaza in acest scop o serie generoasa de proiecte. Prezentarea lor o gasiti pe site-ul www.bcr.ro, in sectiunea " Implicare in comunitate".

 • Întrebarea nr. 15 vancu

  O intrebare.Am un venit de 19 milioane dar rate de 9 mil. daca as incerca un credit de nevoi personale,la cit s-ar ridica acest credit (net) cu cei50% comision si dobinzile aferente.?multumesc anticipat.

  • Alexandra Popescu

   In decizia de acordare a unui credit, sunt luate in calcul mai multe elemente financiare si non-financiare. Astfel, va sfatuiesc sa mergeti intr-o unitate BCR si sa solicitati efectuarea unei analize in functie de profilul dvs.

  • Alexandra Popescu

   Aceste informatii va pot fi oferite si prin intermediul serviciului InfoBCR, detaliile de contact fiind disponibile pe www.bcr.ro la sectiunea Contact/Sugestii/Sesizari.

 • Întrebarea nr. 16 Tractorist

  O intrebare cit se poate de simpla:

  Cind vom intra si noi in rindul lumii cu bancile din romania? Aici ma refer la eliminarea comisioanelor:
  - aferente retragerii banilor de la bancomat,
  - a comisionului de plata a ratei daca plata este facta de o alta persoana si nu titularul creditului (daca nu ma insel este specific BCR),
  - a comisioanelor pentru a vira bani in alte tari UE care este minim 40-50 euro. In Germania de exemplu este comision 0

  Totodata de ce nu este Internet bankingul gratuit si multiplatform? Acest lucru ar mai diminua cozile de la ghisee daca s-ar oferi gratuit. La multiplatform ma refer ca internet bankingul sa fie accesibil si de pe alte platforme decit MS Windows.

  • Alexandra Popescu

   1. Am raspuns anterior la o intrebare similara.
   2. Solutia de Internet Banking, Click 24 Banking BCR a fost dezvoltata cu scopul principal mentionat si de dvs. si anume de a reduce cozile de la ghisee.
   In politica de preturi stabilita de BCR a fost luat in considerare un aspect mult mai avantajos pentru client si anume o reducere substantiala comisioanelor percepute la tranzactiile efectuate prin Canale Alternative cu pana la 75% fata de cele percepute la ghiseele bancii.

   Referitor la intrebarea cu accesul de pe alte platforme:
   Click 24 Banking BCR a fost dezvoltat si optimizat pentru a rula pe mai multe sisteme de operare cum ar fi: Windows 2000, Windows XP, Windows Vista, Apple OS X, Suse 9.1. Acest lucru nu inseamna ca internet banking-ul nu functioneaza si pe alte SO (ex: windows mobile) doar ca nu a fost inca testat si optimizat pentru restul sistemelor de operare existente.

 • Întrebarea nr. 17 adriana

  Va multumesc in primul rand pentru ajutorul pe care l-am primit, datorita reclamei promo de la tv, referitor la noul vostru produs...am scris in PS-ul acestui post pe blog

  http://adriana-dardindar.blogspot.com/2009/12/in-ajun-de-mos-nicolae.html

  Referitor la:
  BCR a lansat campania “Dar din Dar se face binele”: intre 7 si 21 decembrie, BCR acorda discounturi la mai multe produse financiare, iar echivalentul sumei oferite ca reducere va fi donat in folosul comunitatii.

  Ce conditii trebuie sa indeplineasca Asociatia PAVEL pentru a beneficia de donatie?

  http://www.asociatiapavel.ro/index.php?ln=ro&cat=2

  • Alexandra Popescu

   Orice partener al BCR trebuie sa fie validat de rezultatele obtinute pana in prezent in munca sa in beneficiul comunitatii si, prin proiectele sale, sa se alinieze liniilor prevazute de strategia de implicare in comunitate. Toate aceste lucururi se pot stabili in urma studierii proeictului propus de respectiva asociatie, asdar, va incurajam sa ne trimiteti proiectele dvs.

 • Întrebarea nr. 18 Eusebiu L

  Am un credit in lei la BCR pe 10 ani. Cu toate ca in ultimele 6 luni dobinzile au scazut la toate bancile, inclusiv la BCR, rata la creditul meu ramine neschimbata, desi in fiecare luna anuntati reduceri de dobinzi la credite. Mentionez ca in iunie 2008, la acordarea creditului aveam o rata totala de 830 de lei, care pina in dec 2008 a ajuns la 1070 lei, o crestere de peste 25%, absolut nejustificata. Desi toti indicatorii scad (ROBOR, EURIBOR, curs de schimb, dobinda de referinta a BNR scad, BCR nu al luat nici o masura de reducere a dobinzilor la creditelor aflate in derulare. Ce fel de justificare aveti la o asa diferenta dintre dobinzile de la depozite de 8-9% si un DAE la credite ce depaseste 25%? As prefera un raspuns, desi ma indoiesc ca-l voi primi. Mentionez ca am mai trimis bancii vreo 4 e:mail-uri dar nu am primit niciodata vreun raspuns.

  • Alexandra Popescu

   Sfatul meu este sa va adresati unui consilier BCR, care va poate ajuta sa gasiti o solutie financiara de refinantare cat mai avantajoasa pentru dvs. Una dintre variante este trecerea pe dobanda fixa, care va asigura mentinerea ratei lunare pe toata perioada de derulare a creditului. Clientii cu istoric BCR beneficiaza de reduceri de dobanda fata de un client non-BCR. Va rog totodata sa imi mentionati catre ce adresa de email v-ati adresat pt a verifica de ce nu a ajuns un raspuns din partea BCR catre dvs. pana la acest moment.

 • Întrebarea nr. 19 cezar baltag

  BUna ziua !
  Am un imprumut de 39.000 euro facut in urma cu aprox 2 ani. Taxele sunt mari, dobanda este 10.4% ( variabila), neschimbata , iar comisionul pentru plata anticipata este 4%. Toate sunt prea mari acum. Eu incerc sa platesc anticipat atunci cand pot, fiiindca un comision lunat de 20 euro este fabulos acum. Intrebarea este de ce nimeni nu este de acord ca dobanda pe contractul meu sa mai scada ( precum e trendul pietei) si mai ales sa se renunte macar promotional-cumva, la comisionul de rambursare anticipata? Va convine mai mult sa ajung sa nu mai pot plati rata ( 380 euro/luna) ? Eu incerc cat pot de mult sa-mi salvez situatia. Totusi, in urmatorii 23 ani...

  • Alexandra Popescu

   In cazul in care va confruntati cu probleme financiare, puteti solicita rescadentarea creditului, eventual o perioada de gratie. Pentru o analiza completa, sfatul meu este sa va adresati unui consilier BCR, care va poate ajuta sa gasiti o solutie financiara cat mai avantajoasa pentru dvs.

 • Întrebarea nr. 20 daniela daju

  Buna ziua,
  urma sa introduceti un produs nou , incarcarea unui credit deja existent , cu minim de acte , in luna decembrie , s-au trimis la clienti fideli , scrisori acasa , nici pana acum nu exista acest produs , mi s-a spus ca nu este gata inca , de ce il promovati daca nu sunteti pregatiti , ne puneti pe drumuri degeaba .
  se propun alte variante de refinantari , eventual si de alte credite , de la alte banci , etc , cand eu am inttrebat strict de aceasta oferta
  cand se poate accesa acest tip de credit ? stiti?

  • Alexandra Popescu

   Acest subiect nu este domeniul meu de expertiza, astfel incat nu va pot raspunde la aceasta intrebare. Va rog sa trimiteti un e-mail la adresa contact.center@bcr.ro cu datele dvs de contact si colegii mei care se ocupa de acest subiect va vor raspunde in cel mai scurt timp.

 • Întrebarea nr. 21 catalinm

  Buna ziua, am si eu trei intrebari punctuale. Apreciati ca au scazut transferurile romanilor din strainatate (remmitances) cel putin cele care se realizau prin intermediul BCR? spre exemplu in ultimele 2-3 luni
  In cadrul creditarii care pondere estimati ca este mai mare in cadrul BCR, cea destinata persoanelor fizice sau juridice?
  Estimati o revenire economica mai devreme de vara anului 2010? si daca da va rog succint sa argumentati.
  Va multumesc frumos.

  • Alexandra Popescu

   1 si 2. Aceste subiecte nu intra in aria mea de expertiza, astfel incat nu va pot da un raspuns la aceste intrebari.
   3. Putem sa observam din indicatorii macroeconomici ca inregistram o crestere usoara ceea ce nu poate decat sa ne bucure. Totusi, nu putem estima momentul in care Romania va iesi din recesiune, desi unii analisti internationali sunt destul de optimisti.

 • Întrebarea nr. 22 anton

  1. nu mi se pare corect ca unei persoane ce plateste dobanda variabila la credit sa i se ceara comision de plata anticipata. cum explica BCR acest comision?

  2. majoritatea bancilor din vestul europei au o clauza in contractul de creditare conform carei un procent variabil (10-20-25%) din suma poate fi rambursat anual fara comision. Pe cand o astfel de clauza in contractele de credit ale BCR?

  3. Cum se justifica faptul ca o banca din vest percepe un comision bancar mai mic decat BCR la tranferul de euro spre Romania (exemplu: transfer ABN AMRO - BCR in euro: la 100 de euro ABN percepe 4.5 euro comision, BCR 7).

  • Alexandra Popescu

   1 si 2. Legat de comisionul de rambursare anticipata, am formulat deja un raspuns la intrebarea numarul 1.
   3. BCR nu percepe comision pentru incasari de sume in conturi deschise la BCR.

 • Întrebarea nr. 23 raluca

  imi puteti da un exemplu calculat, daca fac tranzactii cu cardul din comision se fac reduceri sau cum functioneaza exact, care este mecanismul?

  • Alexandra Popescu

   Platile cu cardul la comercianti sunt gratuite pentru client. In plus, pentru fiecare 1 RON platit cu cardul de credit si fiecare 2 RON platiti cu cardul de debit, primiti un bonus 0,006 RON. De asemenea, pentru tranzactiile efectuate direct la POS-urile comerciantilor cu cardurile de credit, BCR va dona 0.2% din suma tranzactionata catre "Salvati Copiii".

 • Întrebarea nr. 24 alice

  spuneti ca se vor duce banii in folosul comunitatii. cum anume sau la ce asociatie? aveti deja un proiect csr in care investiti? multumesc

  • Alexandra Popescu

   Gasiti toate proiectele de CSR ale BCR pe site-ul nostru, in sectiunea Implicare in comunitate.

 • Întrebarea nr. 25 Lucian

  buna ziua,
  acum cateva zile am "aflat" studiind tranzactiile ca s-a marit comisionul lunar de la 4RON la 4.99RON (am internet banking activ). vi se pare normala aceasta marire? ce motive au dus la aceasta decizie (altele decat cresterea profitului)? de ce clientii nu sunt anuntati de aceste modificari. ca fapt divers : am aflat ca de fapt servciul de internet banking s-a scumpit mult mai putin decat comisionul propru-zis(comsionul fara internet banking inainte era 1.75 ron , dupa scumpire este 2.5 ron).
  o alta intrebare: de ce nu se poate oferi gratuit serviciul de internet banking avand in vedere ca practic acest tip de serviciu "aduce" saving bancii , altfel spus cresterea profitului?

  • Alexandra Popescu

   BCR si-a informat clientii cu privire la modificarea tarifului de comisioane, printr-un comunicat de presa disponibil atat pe site-ul BCR, cat si in unitatile proprii. De asemenea, informatia este transmisa si prin extrasul de cont pe care il primiti trimestrial in cadrul pachetului de cont curent Esential pe care il detineti la noi.
   Datorita faptului ca sustinem activ efectuarea de operatiuni prin canale alternative, am eliminat comisioanele pentru platile automate (direct debit si standing order) si am adaugat noi functionalitati, in special solutiei de Internet Banking (schimb valutar, plati internationale, deschideri de cont in alta moneda decat cea existenta, plati programate, etc).
   Subliniez ca detinerea si administrarea lunara a acestui tip de cont curent ramane printre cele mai ieftine din piata.

 • Întrebarea nr. 26 Roxana

  Buna ziua,

  Reducerea la comisioanele aferente cardurilor de credit se aplica doar in primul an (la emiterea cardului de credit) sau si in urmatorii ani? Care este dobanda aplicabila acestui produs? Este diferita de cea aplicabila 'produsului standard' (in afara campaniei 'Dar din dar se face binele')?

  Multumesc.

  • Alexandra Popescu

   Comisionul redus in cadrul campaniei "Dar din Dar se face binele" este cel aferent deschiderii contului de card de credit. Acesta se percepe o singura data, la achizitionarea produsului. Dobanzile aplicabile cardurilor de credit, inclusiv in perioada campaniei, sunt cele standard si sunt prezentate pentru fiecare produs in parte pe site-ul nostru, in sectiunea dedicata cardurilor.

7018 vizualizari

 • Rambursare anticipata credit (Marţi, 15 decembrie 2009, 12:10)

  Ardeal [anonim]

  Buna ziua,
  As dori sa aflu de la dumneavoastra daca sunt sanse ca in 2010 sa acordati scutiri de la plata comisionului de rambursare anticipata a creditelor. Mentionez ca in acest sens am formulat o cerere de acceptare a rambursarii creditului ipotecar pe care il am in derulare, solicitand si scutirea de la plata comisionului prevazut in contract. Am renuntat la rambursare intrucat nu mi s-a aprobat scutirea solicitata, iar banii disponibili nu erau suficienti in aceste conditii. Precizez ca sunt client B.C.R. de foarta multa vreme, apeland la multiple servicii de economisire si creditare si c nu am inregistrat nicio restanta la plata ratelor. Deasemeni, trendul actual, armonizat cu practicile europene este de a se renunta la incasarea de comisioane pentru rambursarea anticipata a creditelor. Va multumesc!
  • Raspuns (Miercuri, 16 decembrie 2009, 14:06)

   Alexandra Popescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Ardeal

   Comisionul de rambursare anticipata este prevazut in contractul de credit (daca acesa a fost contractat in 2009), sau in tariful de comisioane al bancii. Referitor la implementarea Directivei UE (act normativ cu aplicabilitate directa in legislatia nationala a statelor membre), care prevede plafonarea comisionului de rambursare anticipata la maxim 1% (in cazul creditelor cu dobanda fixa), aceasta depinde de termenul si modalitatea in care Statul Roman va emite actul normativ la nivel national. Astfel, nu putem aplica prevederile acestei Directive pana cand aceasta reglementare nu va fi in vigoare.
 • refinantari (Marţi, 15 decembrie 2009, 12:34)

  aroad [anonim]

  cand o sa se poata face o refinantare chiar si celor ce au avut probleme inregistrate in biroul de credit acum 4 ani?
  • Raspuns (Miercuri, 16 decembrie 2009, 14:07)

   Alexandra Popescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui aroad

   Conditiile de refinantare tin de politica de risc a bancii, astfel incat nu putem mentiona un termen in acest sens.
 • Discounturi si promotii (Marţi, 15 decembrie 2009, 12:41)

  mi3rla [anonim]

  Exista posibilitatea sa acordati aceste discounturi si promotii celor care sunt clienti BCR de mai multi ani - conturi, carduri - indiferent de starea economiei sau a vanzarilor de credite la dvs? Care este procentul celor care au primit aprobarea reesalonarii creditului, tinand cont de situatia economica globala si instabilitatea locului de munca?
  • Raspuns (Miercuri, 16 decembrie 2009, 14:10)

   Alexandra Popescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui mi3rla

   Avem in permanenta promotii si discounturi pentru produsele si serviciile noastre, atat pentru clientii existenti, cat si oferte avantajoase pentru clientii noi. Referitor la a doua intrebare, nu va pot raspunde, intrucat nu este in aria mea de expertiza.
 • Biroul de Credit (Marţi, 15 decembrie 2009, 13:06)

  Cristian [anonim]

  In ce conditii as putea obtine un credit de nevoi personale, in conditiile in care sunt insccris in biroul de credit cu intiziere mai mare de 90 de zile (extra bilantier). Ultima inregistrare in biroul de credit este ianuarie 2007. Toata restanta plus dobinda plus penalizarile au fost achitate de atunci.
  Multumesc
  • Raspuns (Miercuri, 16 decembrie 2009, 14:13)

   Alexandra Popescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Cristian

   In analiza solicitarilor de credit, banca ia in considerare toate elementele financiare si non financiare ale clientilor. In cazul de fata, informatia generata de Biroul de Credit este analizata alaturi de celelalte elemente ale profilului clientului. In concluzie, pentru a putea emite o decizie in privinta creditului solicitat va sfatuim sa va adresati unui consilier din orice unitate BCR, pentru analiza completa a informatiilor dvs.
 • comisioane (Marţi, 15 decembrie 2009, 13:21)

  diana [anonim]

  ce comision se practica la transferul bancar de valuta intre BCR si ERSTE?
  • Raspuns (Miercuri, 16 decembrie 2009, 14:13)

   Alexandra Popescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui diana

   Comisionul pe care BCR il percepe pentru transferurile interbancare in valuta, in Romania si intre bancile din Grupul Erste, efectuate la ghiseele BCR, este de 0.20% din valoarea sumei transferate, minim 30 EURO, cu o anumita limita maxima pentru platile de mare valoare. Prin efectuarea acestei operatiuni prin Click 24 sau Alo24 comisioanele sunt mai mici cu pana la 75%.
 • Credite (Marţi, 15 decembrie 2009, 13:41)

  Pirvu Dragos [anonim]

  Buna ziua,

  As dori sa stiu de ce nu mi se aproba o refinantare la 3 credite ce le am la BCR Dorobanti chiar daca in 2007 am avut o intraziere de peste 90 zile din moment ce este evident in avantajul BCR si in acest moment doar unul dintre credite este cu ipoteca , iar in cazul refinantarii va avea acoperire toata suma finantata.
  Va multumesc.
  • Raspuns (Miercuri, 16 decembrie 2009, 14:14)

   Alexandra Popescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Pirvu Dragos

   Decizia privind aprobarea sau respingerea unui credit are in vedere atat profilul de risc al clientului (analiza veniturilor, cheltuielilor, datoriilor lunare, istoricul de plata, etc), cat si reglementarile aplicabile tuturor institutiilor financiare, emise de BNR sau alte entitati cu autoritate de reglementare in domeniu. Aceste reglementari sunt transpuse in procedurile interne ale BCR. Solicitarea dumneavoastra poate fi reanalizata, in vederea identificarii unor posibile elemente suplimentare care pot conduce la aprobarea acesteia, astfel incat va sfatuim sa va adresati unui consilier din orice unitate BCR.
 • fidelizare si comisioane (Marţi, 15 decembrie 2009, 13:42)

  marian oancea [anonim]

  Domnul Gratian Ghetea a dat informatia acum citeva zile referitor la scaderea comisionului de rambusare anticipata incepand cu 01 IAN 2010 de la 4 la 1%. BCR va aplica aceasta masura pentru creditele de nevoi personale in valoare de 15.000 euro de la data mentionata mai sus?
  Cum isi propune BCR sa-si fidelizeze clientii vechi, care nu au intirziat niciodata macar o zi la rambursare creditelor?
  De ce dobanda promotionala poate beneficia un client care detine un depozit mai mare 30 - 50.000 euro?
  • Raspuns (Miercuri, 16 decembrie 2009, 14:15)

   Alexandra Popescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui marian oancea

   1. Aceeasi situatie, nu exista un act normativ intern care sa reglementeze prevederile Directivei UE.
   2. Una din modalitatile de recompensare a fidelitatii clientilor, este reducerea ratelor de dobanda pentru creditele de consum fara garantii, nou contractate.
   3. Pentru depozitele ce depasesc valoarea de 10.000 EUR sau 50.000 RON, oferim clientilor posibilitatea de a obtine o dobanda mai avantajoasa, avand in vedere si soliditatea relatiei de colaborare cu banca. Cu alte cuvinte, persoanele care folosesc produsele si serviciile noastre intr-o masura mai extinsa pot beneficia de astfel de conditii mai avantajoase. In acest sens, sfatul meu este sa va adresati oricarui consilier din sucursalele noastre, care va poate oferi cea mai buna rata de dobanda, negociata special pentru dvs.
 • Doar 50%? (Marţi, 15 decembrie 2009, 14:12)

  zwilling [anonim]

  Cand se va renunta complet la aceste comisioane? Macar la cele legate de transfer bancar facut online si retragere de numerar de la bancomat BCR cu card emis de BCR?

  In Europa tot mai multe banci ofera cont curent gratis (eventual in anumite conditii), ca sa nu mai zic de card VISA ce nu costa nimic!
  • Raspuns (Miercuri, 16 decembrie 2009, 14:18)

   Alexandra Popescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui zwilling

   1. Politica de comisioane a BCR este adaptata intotdeauna la cerintele si nevoile clientilor, precum si in functie de dinamica pietei. Spre exemplu, am renuntat la perceperea comisionului de mentenanta a cardului de debit folosit cel mai adesea pentru incasarea salariului sau a pensiei. Un alt exemplu este dat de emiterea gratuita a extrasului de cont lunar, la ghiseele BCR.
   Astfel, incercam sa avem in permanenta o oferta competitiva si un nivel al preturilor care sa fie acceptabil si de catre clienti. Toate comisioanele pentru operatiunile efectuate prin Canale Alternative BCR sunt reduse cu pana la 75%.
   2. Un alt exemplu este emiterea cardului VISA/ Maestro BCR care la noi nu costa nimic, iar comisionul de mentenanta a cardului este zero. De asemenea, deschiderea unui cont curent este gratuita, la fel si inchiderea acestuia.
 • carduri bancare (Marţi, 15 decembrie 2009, 14:25)

  claudia marcu [anonim]

  buna ziua doamna Popescu.

  Am o intrebare lagata de cardurile bancare:
  - de ce bcr nu trimite acasa clientilor noile carduri la expirarea celor vechi? Eu sunt din Constanta, dar pentru ca am contul deschis la o filiala in Bucuresti la fiecare doi ani trebuie sa ma duc special la Bucuresti sa imi ridic noul card sau sa fac o cerere speciala prin filiala de la Constanta.
  Plus ca de multe ori uiti sa verifici data expirarii si te trezesti ca nu iti poti accesa contul. Din cite stiu clientii altor banci nu au aceasta grija.
  Multumesc.
  • Raspuns (Miercuri, 16 decembrie 2009, 14:19)

   Alexandra Popescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui claudia marcu

   Pentru ca ne dorim sa asiguram clientilor nostri accesul cat mai convenabil la produsele pe care le detin, putem asigura transmiterea cardului la orice unitate a bancii. Astfel avem ocazia de a va informa despre noile servicii disponibile, inclusiv cele pentru produsele pe care le detineti deja. In ceea ce priveste transmiterea cardului la o alta sucursala decat cea care l-a emis, acest lucru este posibil la cererea dvs.
 • Oferta pentru credit de constructii (Marţi, 15 decembrie 2009, 14:26)

  Alex [anonim]

  Buna ziua,

  Titlul anunta mare reducere de pana la 50% la comisioane, insa pentru acordarea de credite vorbim de reduceri de 10-14%.

  Pentru o familie care doreste credit pentru constructie de 70.000 EUR exista vreo oferta care i-ar aduca intr-o sucursala BCR? Care este dobanda promotionala in aceasta perioada si care sunt reducerile exacte de comisioane?

  Multumesc
  • Raspuns (Miercuri, 16 decembrie 2009, 14:20)

   Alexandra Popescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Alex

   Pentru creditele de investitii imobiliare, BCR acorda o reducere de 14% la comisionul de acordare, astfel clientul va plati un comision de 2.15% fata de un comision standard de 2.5% aplicat la valoarea creditului. Dobanda de care poate beneficia solicitantul unui credit in EURO variaza in functie de indicele de referinta EURIBOR si este formata din EURIBOR la 6 luni + 6.5 p.p., fara comisioane lunare.
 • SRM (Marţi, 15 decembrie 2009, 14:28)

  Dan Zavoranu [anonim]

  Cat de mare importanta acordati conceptului de SRM in politica dvs. bancara in general si in special in politica de creditare a firmelor mici si mijlocii?
  Multumesc
  • Raspuns (Miercuri, 16 decembrie 2009, 14:21)

   Alexandra Popescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Dan Zavoranu

   Nu este aria mea de expertiza, astfel incat nu va pot raspunde la aceasta intrebare.
 • Reesalonare credit restant (Marţi, 15 decembrie 2009, 14:58)

  PCP [anonim]

  Stimata D-na Popescu,
  An un credit BCR de nevoi personale din luna aprilie 2007, pe o perioada de 10ani. Din cauza unei intirzieri de 3 luni la achitarea ratelor,la inceputul lunii octombrie 2008 am fost anuntat , printr-o scrisoare recomandata , de catre o firma de recuparare (EOS-KSI), ca mi-a fost preluata creanta de catre dinsii. In cursul anului 2009 am achitat lunar o suma ce depaseste valoarea ratelor si dobinzilor actualizate, din contract. In luna martie 2009 am fost sunat de catre o alta firma - COFACE-de recuperare prin care eram anuntat ( ulterior si in scris) ca au preluat ei creanta . Am continuat sa achit in continuare lunar o anumita suma pentru ca in luna octombrie 2009 sa fiu notificat de catre divizia BCRS - ce se ocupa de recuperare credite restante ca as avea la dinsii de achitat soldul+dobinzile+penalizarile aferente creditului mentionat.
  Am solicitat sa mi se comunice si mie , in scris cine este defapt firma care ar fi preluat defapt aceasta creanta si care este desfasuratorul ( dobinda,rata,administrare,etc) , solicitare ramasa fara raspuns. De la unitatea BCR la care am facut creditul mi s-a comunicat la un moment dat ca nu-mi mai pot prezenta un desfasurator deoarece creditul a fost preluat de catre o alta firma de recuperare credite . Cum pot afla cine gestioneaza acum,de fapt si de drept, acest credit si cum as putea ca prin unitatea BCR sa fac o reesalonare credit ?
  Va multumesc.
  • Raspuns (Miercuri, 16 decembrie 2009, 14:30)

   Alexandra Popescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui PCP

   Nu este domeniul meu de expertiza, astfel incat nu va pot raspunde la aceasta intrebare. Va rog sa trimiteti un e-mail la adresa contact.center@bcr.ro cu datele dvs de contact si colegii mei care se ocupa de acest subiect va vor raspunde in cel mai scurt timp.
 • cum pot sa fac operatiuni la distanta? (Marţi, 15 decembrie 2009, 16:08)

  fumuss [anonim]

  observ ca desi este o campanie de implicare sociala celor mai multi nu le pasa de semeni - chiar cand au depozite de peste 30.000euro. dar eu tot vreau sa scap de numerar -cum pot beneficia de serviciul Click si Alo, ca m-am saturat sa tot vin la banca?
  • Raspuns (Miercuri, 16 decembrie 2009, 14:28)

   Alexandra Popescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui fumuss

   Noi ne dorim ca prin aceasta campanie sa ii sensibilizam pe clientii nostri si sa ii invitam sa ni se alature in campania noastra de Sarbatori prin donatii, daca pana acum nu au reusit sa o faca.
   Dorinta dvs. de a „scapa de numerar” este o initiativa pe care o asteptam de la toti clientii nostri, acesta fiind si motivul pentru care le punem la dispozitie o gama larga de produse care includ aceste componente „la distanta”, mai comode si mai convenabile. De serviciile noastre de internet si phone banking, puteti beneficia in cadrul pachetelor de cont curent Esential sau Esential Plus, ale caror costuri sunt cu peste 60% mai mici decat produsele achizitionate separat si care includ si alte beneficii „apetisante”. Ideal ar fi sa faceti o vizita intr-una din sucursalele noastre, unde consilierii nostri va pot ajuta sa gasiti impreuna cea mai buna solutie financiara pentru dvs.
 • csr (Marţi, 15 decembrie 2009, 16:58)

  Diana [anonim]

  Eu cred ca fiind totusi cea mai mare banca din Romania BCR are trebui sa fie numarul 1 si in ajutarea comunitii... sunteti? Eu nu stiu de multe proiecte sustinute de BCR, asa cum stiu despre cele de la Petrom, de exemplu. Mai concret, ce fel de proiecte faceti cu banii astia? Cati bani o sa stangeti?
  • Raspuns (Miercuri, 16 decembrie 2009, 14:32)

   Alexandra Popescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Diana

   Unul din obiectivele noastre este sa fim nr. 1 si in implicarea in comunitate  . In acest sens, BCR acorda o atentie deosebita actiunilor umanitare si deruleaza in acest scop o serie generoasa de proiecte. Prezentarea lor o gasiti pe site-ul www.bcr.ro, in sectiunea " Implicare in comunitate".
  • Raspuns (Miercuri, 16 decembrie 2009, 14:33)

   Alexandra Popescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Diana

   In paralel cu aceste proiecte, BCR se implica activ in cauze sociale semnalate de organizatiile partenere, atat financiar, dar mai ales prin intermediul voluntarilor sai.
   Referitor la banii pe care ii vom strange, aceasta depinde numai de  cantitatea de produse a achizitionate de catre  clientii nostri  in timpul acestei campanii.
 • sarut mina dna Alexandra (Marţi, 15 decembrie 2009, 19:21)

  vancu [anonim]

  O intrebare.Am un venit de 19 milioane dar rate de 9 mil. daca as incerca un credit de nevoi personale,la cit s-ar ridica acest credit (net) cu cei50% comision si dobinzile aferente.?multumesc anticipat.
  • Raspuns (Miercuri, 16 decembrie 2009, 14:34)

   Alexandra Popescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui vancu

   In decizia de acordare a unui credit, sunt luate in calcul mai multe elemente financiare si non-financiare. Astfel, va sfatuiesc sa mergeti intr-o unitate BCR si sa solicitati efectuarea unei analize in functie de profilul dvs.
  • Raspuns (Miercuri, 16 decembrie 2009, 14:44)

   Alexandra Popescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui vancu

   Aceste informatii va pot fi oferite si prin intermediul serviciului InfoBCR, detaliile de contact fiind disponibile pe www.bcr.ro la sectiunea Contact/Sugestii/Sesizari.
 • intrebare simpla (Marţi, 15 decembrie 2009, 21:49)

  Tractorist [anonim]

  O intrebare cit se poate de simpla:

  Cind vom intra si noi in rindul lumii cu bancile din romania? Aici ma refer la eliminarea comisioanelor:
  - aferente retragerii banilor de la bancomat,
  - a comisionului de plata a ratei daca plata este facta de o alta persoana si nu titularul creditului (daca nu ma insel este specific BCR),
  - a comisioanelor pentru a vira bani in alte tari UE care este minim 40-50 euro. In Germania de exemplu este comision 0

  Totodata de ce nu este Internet bankingul gratuit si multiplatform? Acest lucru ar mai diminua cozile de la ghisee daca s-ar oferi gratuit. La multiplatform ma refer ca internet bankingul sa fie accesibil si de pe alte platforme decit MS Windows.
  • Raspuns (Miercuri, 16 decembrie 2009, 14:34)

   Alexandra Popescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Tractorist

   1. Am raspuns anterior la o intrebare similara.
   2. Solutia de Internet Banking, Click 24 Banking BCR a fost dezvoltata cu scopul principal mentionat si de dvs. si anume de a reduce cozile de la ghisee.
   In politica de preturi stabilita de BCR a fost luat in considerare un aspect mult mai avantajos pentru client si anume o reducere substantiala comisioanelor percepute la tranzactiile efectuate prin Canale Alternative cu pana la 75% fata de cele percepute la ghiseele bancii.

   Referitor la intrebarea cu accesul de pe alte platforme:
   Click 24 Banking BCR a fost dezvoltat si optimizat pentru a rula pe mai multe sisteme de operare cum ar fi: Windows 2000, Windows XP, Windows Vista, Apple OS X, Suse 9.1. Acest lucru nu inseamna ca internet banking-ul nu functioneaza si pe alte SO (ex: windows mobile) doar ca nu a fost inca testat si optimizat pentru restul sistemelor de operare existente.
 • AVEM CEVA IN COMUN (Miercuri, 16 decembrie 2009, 0:02)

  adriana [anonim]

  Va multumesc in primul rand pentru ajutorul pe care l-am primit, datorita reclamei promo de la tv, referitor la noul vostru produs...am scris in PS-ul acestui post pe blog

  http://adriana-dardindar.blogspot.com/2009/12/in-ajun-de-mos-nicolae.html

  Referitor la:
  BCR a lansat campania “Dar din Dar se face binele”: intre 7 si 21 decembrie, BCR acorda discounturi la mai multe produse financiare, iar echivalentul sumei oferite ca reducere va fi donat in folosul comunitatii.

  Ce conditii trebuie sa indeplineasca Asociatia PAVEL pentru a beneficia de donatie?

  http://www.asociatiapavel.ro/index.php?ln=ro&cat=2
  • Raspuns (Miercuri, 16 decembrie 2009, 14:35)

   Alexandra Popescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui adriana

   Orice partener al BCR trebuie sa fie validat de rezultatele obtinute pana in prezent in munca sa in beneficiul comunitatii si, prin proiectele sale, sa se alinieze liniilor prevazute de strategia de implicare in comunitate. Toate aceste lucururi se pot stabili in urma studierii proeictului propus de respectiva asociatie, asdar, va incurajam sa ne trimiteti proiectele dvs.
 • credit (Miercuri, 16 decembrie 2009, 9:00)

  Eusebiu L [anonim]

  Am un credit in lei la BCR pe 10 ani. Cu toate ca in ultimele 6 luni dobinzile au scazut la toate bancile, inclusiv la BCR, rata la creditul meu ramine neschimbata, desi in fiecare luna anuntati reduceri de dobinzi la credite. Mentionez ca in iunie 2008, la acordarea creditului aveam o rata totala de 830 de lei, care pina in dec 2008 a ajuns la 1070 lei, o crestere de peste 25%, absolut nejustificata. Desi toti indicatorii scad (ROBOR, EURIBOR, curs de schimb, dobinda de referinta a BNR scad, BCR nu al luat nici o masura de reducere a dobinzilor la creditelor aflate in derulare. Ce fel de justificare aveti la o asa diferenta dintre dobinzile de la depozite de 8-9% si un DAE la credite ce depaseste 25%? As prefera un raspuns, desi ma indoiesc ca-l voi primi. Mentionez ca am mai trimis bancii vreo 4 e:mail-uri dar nu am primit niciodata vreun raspuns.
  • Raspuns (Miercuri, 16 decembrie 2009, 14:36)

   Alexandra Popescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Eusebiu L

   Sfatul meu este sa va adresati unui consilier BCR, care va poate ajuta sa gasiti o solutie financiara de refinantare cat mai avantajoasa pentru dvs. Una dintre variante este trecerea pe dobanda fixa, care va asigura mentinerea ratei lunare pe toata perioada de derulare a creditului. Clientii cu istoric BCR beneficiaza de reduceri de dobanda fata de un client non-BCR. Va rog totodata sa imi mentionati catre ce adresa de email v-ati adresat pt a verifica de ce nu a ajuns un raspuns din partea BCR catre dvs. pana la acest moment.
 • dobanzi, taxe (Miercuri, 16 decembrie 2009, 10:18)

  cezar baltag [anonim]

  BUna ziua !
  Am un imprumut de 39.000 euro facut in urma cu aprox 2 ani. Taxele sunt mari, dobanda este 10.4% ( variabila), neschimbata , iar comisionul pentru plata anticipata este 4%. Toate sunt prea mari acum. Eu incerc sa platesc anticipat atunci cand pot, fiiindca un comision lunat de 20 euro este fabulos acum. Intrebarea este de ce nimeni nu este de acord ca dobanda pe contractul meu sa mai scada ( precum e trendul pietei) si mai ales sa se renunte macar promotional-cumva, la comisionul de rambursare anticipata? Va convine mai mult sa ajung sa nu mai pot plati rata ( 380 euro/luna) ? Eu incerc cat pot de mult sa-mi salvez situatia. Totusi, in urmatorii 23 ani...
  • Raspuns (Miercuri, 16 decembrie 2009, 14:37)

   Alexandra Popescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui cezar baltag

   In cazul in care va confruntati cu probleme financiare, puteti solicita rescadentarea creditului, eventual o perioada de gratie. Pentru o analiza completa, sfatul meu este sa va adresati unui consilier BCR, care va poate ajuta sa gasiti o solutie financiara cat mai avantajoasa pentru dvs.
 • credit (Miercuri, 16 decembrie 2009, 12:25)

  daniela daju [anonim]

  Buna ziua,
  urma sa introduceti un produs nou , incarcarea unui credit deja existent , cu minim de acte , in luna decembrie , s-au trimis la clienti fideli , scrisori acasa , nici pana acum nu exista acest produs , mi s-a spus ca nu este gata inca , de ce il promovati daca nu sunteti pregatiti , ne puneti pe drumuri degeaba .
  se propun alte variante de refinantari , eventual si de alte credite , de la alte banci , etc , cand eu am inttrebat strict de aceasta oferta
  cand se poate accesa acest tip de credit ? stiti?
  • Raspuns (Miercuri, 16 decembrie 2009, 14:38)

   Alexandra Popescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui daniela daju

   Acest subiect nu este domeniul meu de expertiza, astfel incat nu va pot raspunde la aceasta intrebare. Va rog sa trimiteti un e-mail la adresa contact.center@bcr.ro cu datele dvs de contact si colegii mei care se ocupa de acest subiect va vor raspunde in cel mai scurt timp.
 • trei intrebari (Miercuri, 16 decembrie 2009, 14:54)

  catalinm [anonim]

  Buna ziua, am si eu trei intrebari punctuale. Apreciati ca au scazut transferurile romanilor din strainatate (remmitances) cel putin cele care se realizau prin intermediul BCR? spre exemplu in ultimele 2-3 luni
  In cadrul creditarii care pondere estimati ca este mai mare in cadrul BCR, cea destinata persoanelor fizice sau juridice?
  Estimati o revenire economica mai devreme de vara anului 2010? si daca da va rog succint sa argumentati.
  Va multumesc frumos.
  • Raspuns (Miercuri, 16 decembrie 2009, 15:07)

   Alexandra Popescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui catalinm

   1 si 2. Aceste subiecte nu intra in aria mea de expertiza, astfel incat nu va pot da un raspuns la aceste intrebari.
   3. Putem sa observam din indicatorii macroeconomici ca inregistram o crestere usoara ceea ce nu poate decat sa ne bucure. Totusi, nu putem estima momentul in care Romania va iesi din recesiune, desi unii analisti internationali sunt destul de optimisti.
 • interesant (Miercuri, 16 decembrie 2009, 14:55)

  anton [anonim]

  1. nu mi se pare corect ca unei persoane ce plateste dobanda variabila la credit sa i se ceara comision de plata anticipata. cum explica BCR acest comision?

  2. majoritatea bancilor din vestul europei au o clauza in contractul de creditare conform carei un procent variabil (10-20-25%) din suma poate fi rambursat anual fara comision. Pe cand o astfel de clauza in contractele de credit ale BCR?

  3. Cum se justifica faptul ca o banca din vest percepe un comision bancar mai mic decat BCR la tranferul de euro spre Romania (exemplu: transfer ABN AMRO - BCR in euro: la 100 de euro ABN percepe 4.5 euro comision, BCR 7).
  • Raspuns (Miercuri, 16 decembrie 2009, 15:14)

   Alexandra Popescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui anton

   1 si 2. Legat de comisionul de rambursare anticipata, am formulat deja un raspuns la intrebarea numarul 1.
   3. BCR nu percepe comision pentru incasari de sume in conturi deschise la BCR.
 • ex (Miercuri, 16 decembrie 2009, 14:56)

  raluca [anonim]

  imi puteti da un exemplu calculat, daca fac tranzactii cu cardul din comision se fac reduceri sau cum functioneaza exact, care este mecanismul?
  • Raspuns (Miercuri, 16 decembrie 2009, 15:29)

   Alexandra Popescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui raluca

   Platile cu cardul la comercianti sunt gratuite pentru client. In plus, pentru fiecare 1 RON platit cu cardul de credit si fiecare 2 RON platiti cu cardul de debit, primiti un bonus 0,006 RON. De asemenea, pentru tranzactiile efectuate direct la POS-urile comerciantilor cu cardurile de credit, BCR va dona 0.2% din suma tranzactionata catre "Salvati Copiii".
 • folosul comunitatii (Miercuri, 16 decembrie 2009, 15:10)

  alice [anonim]

  spuneti ca se vor duce banii in folosul comunitatii. cum anume sau la ce asociatie? aveti deja un proiect csr in care investiti? multumesc
  • Raspuns (Miercuri, 16 decembrie 2009, 15:33)

   Alexandra Popescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui alice

   Gasiti toate proiectele de CSR ale BCR pe site-ul nostru, in sectiunea Implicare in comunitate.
 • comision cont curent (Miercuri, 16 decembrie 2009, 15:18)

  Lucian [anonim]

  buna ziua,
  acum cateva zile am "aflat" studiind tranzactiile ca s-a marit comisionul lunar de la 4RON la 4.99RON (am internet banking activ). vi se pare normala aceasta marire? ce motive au dus la aceasta decizie (altele decat cresterea profitului)? de ce clientii nu sunt anuntati de aceste modificari. ca fapt divers : am aflat ca de fapt servciul de internet banking s-a scumpit mult mai putin decat comisionul propru-zis(comsionul fara internet banking inainte era 1.75 ron , dupa scumpire este 2.5 ron).
  o alta intrebare: de ce nu se poate oferi gratuit serviciul de internet banking avand in vedere ca practic acest tip de serviciu "aduce" saving bancii , altfel spus cresterea profitului?
  • Raspuns (Miercuri, 16 decembrie 2009, 15:50)

   Alexandra Popescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Lucian

   BCR si-a informat clientii cu privire la modificarea tarifului de comisioane, printr-un comunicat de presa disponibil atat pe site-ul BCR, cat si in unitatile proprii. De asemenea, informatia este transmisa si prin extrasul de cont pe care il primiti trimestrial in cadrul pachetului de cont curent Esential pe care il detineti la noi.
   Datorita faptului ca sustinem activ efectuarea de operatiuni prin canale alternative, am eliminat comisioanele pentru platile automate (direct debit si standing order) si am adaugat noi functionalitati, in special solutiei de Internet Banking (schimb valutar, plati internationale, deschideri de cont in alta moneda decat cea existenta, plati programate, etc).
   Subliniez ca detinerea si administrarea lunara a acestui tip de cont curent ramane printre cele mai ieftine din piata.
 • Comisioan carduri de credit (Miercuri, 16 decembrie 2009, 15:22)

  Roxana [anonim]

  Buna ziua,

  Reducerea la comisioanele aferente cardurilor de credit se aplica doar in primul an (la emiterea cardului de credit) sau si in urmatorii ani? Care este dobanda aplicabila acestui produs? Este diferita de cea aplicabila 'produsului standard' (in afara campaniei 'Dar din dar se face binele')?

  Multumesc.
  • Raspuns (Miercuri, 16 decembrie 2009, 15:37)

   Alexandra Popescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Roxana

   Comisionul redus in cadrul campaniei "Dar din Dar se face binele" este cel aferent deschiderii contului de card de credit. Acesta se percepe o singura data, la achizitionarea produsului. Dobanzile aplicabile cardurilor de credit, inclusiv in perioada campaniei, sunt cele standard si sunt prezentate pentru fiecare produs in parte pe site-ul nostru, in sectiunea dedicata cardurilor.
 • AVEM CEVA IN COMUN (Miercuri, 16 decembrie 2009, 15:28)

  adriana [anonim]

  multumesc pentru raspuns...voi trimite informatiile primite, mai departe la Asociatia PAVEL
 • Fideliarea clientilor existenti (Miercuri, 16 decembrie 2009, 15:40)

  Alex [anonim]

  Mai sus in raspunsuri spuneti asa: "2. Una din modalitatile de recompensare a fidelitatii clientilor, este reducerea ratelor de dobanda pentru creditele de consum fara garantii, nou contractate."

  Va rog sa imi spuneti care este logica bancii, care considera ca fidelizeaza un client existent prin reduceri acordate clientilor noi. Clientii aceia fideli platesc rate de 3-5-10 ani, si acum banca reduce dobanzile pentru clientii noi, la nist eproduse care oricum au pretul cu mult peste media pietei...?

  Ati primit mai mult eintrebari despre fidelizarea/ajutarea/sustinerea clientilor adevarat fideli, cei care platesc rate la timp si care chiar vor sa ramburseze anticipat, insa ei se pare ca nu sunt atat de importanti...
  • Raspuns (Miercuri, 16 decembrie 2009, 16:01)

   Alexandra Popescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Alex

   Prin campania "Dar din Dar se face binele" sprijinim dezvoltarea comunitatii si rasplatim fidelitatea clientilor deoarece campania se adreseaza atat clientilor noi, cat si celor existenti, care pot achizitiona noi produse sau pot face mai multe tranzactii. BCR ofera o paleta larga de produse. Face mult mai mult decat simpla acordare de credite.
 • comision cont curent (Miercuri, 16 decembrie 2009, 16:42)

  Lucian [anonim]

  va multumesc pentru raspunsul de mai sus. vreau totusi sa va comunic nemultumirea mea legata de anuntarea "netransparanta" a clientilor: nu mi se pare normala o anuntare doar pe site si prin cadrul extrasului care ajunge ulterior modificarilor.
  v-as ruga sa-mi ranspundeti si la celelalte intreabari.
 • comision de plata a ratei (Vineri, 15 ianuarie 2010, 14:12)

  Adina Tudor [anonim]

  Astazi am fost la banca sa platesc rata , ca in fiecare luna.La ghiseu am avut neplacuta surpriza de a mi se comunica faptul ca , deoarece nu sunt eu titulara si nici cotitulara contului , ci sotul meu , mi se percepe un comision de 4 lei . Acest fapt m-a revoltat ! Dupa ce ca se ia comision pentru operatiuni numerar ( ma intreb pentru ce sunt angajati casieri la BCR) , dupa ce ca suntem sufocati cu nenumarate alte comisioane si taxe , pentru ce acest comision !!!!!????? Este un credit contactat in timpul casatoriei si nu mi se pare normal sa fim "amendati" pentru ca ne indeplinim indatoririle cat mai repede fata de banca ! Sau poate , cu aceasta ocazie , o sa va vina idea de aplica comision pentru ca nu achitam rata in data mentionata pe contract ???
  Va multumesc , in cazul in care o sa aveti amabilitatea de a ma lamuri in aceasta privinta !


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by