UPDATE In Austria, Volksbank a fost pusa sub supraveghere. Banca infirma informatiile din presa. In Romania, banca sta foarte bine, spune BNR
In aceasta dimineata, Banca Centrala din Austria si autoritatea de reglementare a pietei financiare din Austria au pus "pe lista de supraveghere" Österreichische Volksbanken, compania-mama a Volksbank, si au cerut institutiei de credit sa gaseasca o noua strategie, scrie editia de astazi a cotidianului Die Presse, citata de Reuters.
Autoritatile austriece sunt de parere ca Österreichische Volksbanken - a patra mare banca din Austria- este "relevanta sistemic", scrie Die Presse in editia eletronica de marti, fara a preciza sursa informatiilor.
In plus, potrivit Die Presse, agentia guvernamentala care administreaza infuziile de capital derulate de Austria in sectorul bancar a transmis o scrisoare ministrului Finantelor, Josef Proell, in care se spune ca Volksbanken prezinta "simptome ingrijoratoare". Agentia recomanda, in scrisoare, ca Volksbanken sa gaseasca un partener strategic "care ar putea totodata sa preia rolul de investitor financiar".
UPDATE: Osterreichische Volksbanken dezmite informatiile publicate de cotidianul austriac, un purtator de cuvant al bancii declarand ca nu sunt riscuri de nationalizare si ca relatarile din presa cu privire la punerea sub supraveghere sunt inexacte.
Acesta a mai precizat ca banca centrala a Austriei a realizat teste de stres la Volksbanken, insa ideea ca aceasta ar fi fost plasata pe o "pe lista de supraveghere" este gresita. "Evident, toate bancile mari sunt urmarite indeaproape", a mai spus acesta.
Autoritatea de reglementare a pietelor financiare din Austria nu a facut comentarii cu privire la acest subiect, in vreme ce reprezentantii bancii centrale si cei ai ministerului de finante nu au putut fi contactati.
Austria a nationalizat luni banca Hypo Group Alpe Adria, pentru a evita falimentul acesteia, care ar fi afectat sever increderea in sistemul bancar est-european. Initiativa a necesitat interventii din partea presedintilor Bancii Centrale Europene si Bundesbank - banca centrala a Germaniei.
Volksbanken este unul dintre grupurile-mama ale primelor noua banci cu capital strain din Romania care au semnat acorduri scrise si scrisori bilaterale de angajament prin care si-au asumat, fata de Fondul Monetar International si Comisia Europeana, mentinerea expunerii pe Romania.

Șansa ratată a PNL și perpetuarea dezastrului urbanistic din București
Soarta Măsurii 3 pentru finanțarea IMM-urilor a devenit incertă / Ministrul economiei nu vrea să spună ce se întâmplă cu proiectele depuse de firme
Irina Alexe, o fostă polițistă, pensionată la 42 de ani, a fost numită, până la urmă, secretar de stat în Ministerul de Interne
Moștenirea Gabrielei Firea pentru Nicușor Dan: Primăria Capitalei mai are de plătit circa 165 de milioane de lei pentru autobuzele Otokar cumpărate în 2018
Câți români și-au suspendat ratele și ce soluții s-au găsit pentru cei care gâfâiau la plata ratelor înainte de pandemie Vezi ce spun reprezentanții principalelor bănci
S-au extins agresiv si aiurea prin creditare.
Le vine si lor nota de plata in 2010-11.
Volks e o banca super riscanta cu probleme mari in urmatorii 2 ani.
Ce fac ii las acolo sau ma mut la lata banca.
Multumesc
Doar sunt garantati de Fondul de Garantare?!
Ce risc?
Ia mergeti voi pe site-ul institutiei, si descarcati raportul pe semestrul 1 2008. Veti constata cu stupoare (la mine cel putin asa a fost), ca institutia are acoperire pe aprox. 1% din valoare depozitelor garantate. In total, au cam 1 mld lei noi. Bancile din Romania sunt de asemenea obligate prin lege sa le ofere linii de credit pentru inca 1-1.5% din valoare descoperiri. E greu de crezut ca liniile alea vor mai avea aceiasi adancime in cazul unui colaps general. Ori, cu 2 mld de lei, abia daca acoperi 10 mii de depozite a cate 50.000 EUR. O buna parte din bani sunt investiti in titluri de stat si depozite externe, din nou, greu de disponibilizat in caz de criza mondiala.
BNR sau guvernul Romanie NU AU nici o obligatie de a suplimenta fondurile acestei institutii. Ca sa-l parafrazez pe Martenson : desi nu contest DORINTA guvernului de a acoperi o eventuala lipsa, ma indoiesc de capacitatea lui, in cazul unei crize.
Daca vreti detalii suplimentare despre subiecte de genul asta e suficient sa dati pe google "dileme garantarea"
Vezi ce ziceam mai sus de garantari sau mai bine da un google dupa "dileme garantarea"
Si aceste banci romanesti gen Feroviara, Patria Bank... nu sunt cumva gen Banca Religiilor, Bankcoop, Banca de Scont, Banca de Dezvoltare (BID - a lui Vantu) ???
Se apuca un dobitoc ca tine sa posteze pe net ca este mare cunoscator si ca Banca X are probleme ..respectiv sa scoata banii si sa-i duca la o banca RO...esti un r***t
Te-au dat afara de la Volksbank sau ai plecat de buna voie ? Lucrezi cumva la una din banciile RO .."mari" ?
Oamenii ca tine ar trebui sa ajunga in fata justitiei pentru instigare si fals.
Mentionez ca am lucrat si eu la Volksbank dar de cativa ani lucrez la alta banca.(editat de HotNews.ro)
1. Banca sa fie preluata sau nationalizata si sa nu se intample nimic. Cazul cel mai probabil.
2. Banca sa dea faliment si sa ceara conform drepturilor din contract rambursarea anticipata a creditului sau executarea garantiei. Cazul foarte putin probabil.
3. Intreg sistemul sa intre in colaps, moment in care nu mai are cine sa preia sau sa nationalizeze banca. In cazul ala vei ramane cu apartamentul gratis. Cel putin pana la punerea in picioare a noului sistem. Asta e un caz din ce in ce mai probabil.
Pentru detalii google "bancile si datornicii"
Sunt vreo 3 situatii:
1. Banca sa fie preluata sau nationalizata si sa nu se intample nimic. Cazul cel mai probabil.
2. Banca sa dea faliment si sa ceara conform drepturilor din contract rambursarea anticipata a creditului sau executarea garantiei. Cazul foarte putin probabil.
3. Intreg sistemul sa intre in colaps, moment in care nu mai are cine sa preia sau sa nationalizeze banca. In cazul ala vei ramane cu apartamentul gratis. Cel putin pana la punerea in picioare a noului sistem. Asta e un caz din ce in ce mai probabil.
Pentru detalii google "bancile si datornicii"
Nu tratez meteoritii apocaliptici, poate despre asta ai citit in alte parti.
Poate amesteci nitzel lucrurile... ;-)
Eu am ajuns sa pricep de ceva vreme ca sistemul actual e unul al naibii de prost si incorect. Iar de atunci imi cam doresc sa se duca naibii odata. Ceea ce in ultima vreme se intampla si mi se pare normal sa ma bucur...
Pentru cei care mai cred ca sistemul financiar de acum e unul normal, corect si echitabil... somn usor. Pastrati banii la banci si urmariti in continuare stirile despre becali sau basescu, ca aici nu aveti nimic interesant de citit. Va trezim noi cand s-o strica de tot jucaria si se vor termina telenovelele la teve.
"
Banca Feroviara .... Valer Blidar ... actionar 90%
"Contractul de 1,8 miliarde de lei pentru dotarea cu vagoane noi si modernizarea celor existente ale CFR Calatori a umplut buzunarele baietilor destepti din industria materialului rulant. Felia cea mai mare a comenzii si-o impart Valer Blidar, patronul de la Astra Vagoane Calatori ... Ludovic Orban, ministrul transporturilor, nu a comentat inca rezultatul atribuirii megacontractului de 1,8 miliarde de lei. Blidar, marele castigator "
http://www.financiarul.com/articol_11895/mitica-anonimul-primeste-comenzi-pe-urmatorii-110-ani-de-la-cfr-calatori.html
La mijlocul lunii august şi-a început operaţiunile cea mai nouă bancă din România, Banca Comercială Feroviară, deţinută de omul de afaceri Valer Blidar. Banca a primit autorizaţia de înfiinţare de la BNR pe 17 august, având dreptul să desfăşoare activităţi bancare atât în România cât şi în spaţiul UE. BCF este a 44-a bancă din sistemul bancar românesc.
http://www.gandul.info/financiar/patriciu-si-un-fost-premier-georgian-au-cumparat-banca-populara-a-georgiei-4904817