Delegatia Fondului Monetar International (FMI) se intalneste miercuri cu reprezentantii Bancii Nationale a Romaniei (BNR) si cu o serie de oficiali politici romani, potrivit sefului misiunii FMI, Jeffrey Franks.

Acesta a declarat marti, dupa discutiile de la Ministerul Finantelor, ca Romania are acum sanse sa isi atinga tinta de deficit bugetar asumata in fata Fondului, de 7,3% din PIB, dupa ce la inceputul lui noiembrie existau semnale ca obiectivul va fi ratat, transmite NewsIn.

"In noiembrie ne-am exprimat ingrijorarea ca tinta de deficit va fi depasita substantial, dar acum lucrurile arata mult mai bine si exista sanse ca tinta sa fie atinsa", a afirmat Franks.

La finalul misiunii de la inceputul lui noiembrie, Franks declara ca deficitul bugetar este estimat sa ajunga la 7,8% din PIB la finalul acestui an, luand in calcul si efectul masurilor fiscale validate la acel moment de Curtea Constitutionala.

Guvernul s-a angajat in fata Fondului Monetar International si a Comisiei Europene pentru un deficit bugetar de 7,3% din produsul intern brut (PIB) la finalul acestui an si de 5,9% din PIB in 2010, in cadrul acordului de finantare in valoare totala de 20 miliarde euro. Dupa primele 11 luni, deficitul bugetar a ajuns la circa 6% din PIB, potrivit datelor preliminare ale Finantelor.