Agentia de evaluare financiara Fitch a anuntat joi, intr-un comunicat citat de NewsIn, ca nu va mai acorda ratinguri Republicii Moldova, dupa ce a confirmat ultimele calificative atribuite vecinului de la est al Romaniei.

"Fitch nu va mai acorda rating sau acoperire analitica pentru acest emitent", se spune in scurtul comunicat al agentiei de rating.

Agentia confirma, totusi, ultimele calificative atribuite Republicii Moldova: 'B-' pentru imprumuturi in valuta pe termen lung, 'B' pentru cele in moneda nationala - ambele cu perspectiva stabila - si 'B' pentru credite in valuta pe termen scurt, precum si plafonul de tara 'B-'.

Calificativele sunt foarte scazute, din categoria "junk", fiind cu cateva trepte sub nivelul minim pentru recomandare de investitii (BBB-).

"Ratingul Moldovei pentru imprumuturi in valuta straina pe termen lung, de 'B-', reflecta riscurile de finantare externa si slabiciunile structurale ale economiei, precum si incertitudinea prelungita privind situatia politica interna", se arata in comunicat.