Decalogul lui Vladescu
Impozitul forfetar nu va fi retras deocamdata, dar intentia ministrului este ca acesta sa fie indreptat doar catre acele segmente de business care genereaza evaziune fiscala ridicata. Vladescu a mai declarat in fata comisiei ca mai intentioneaza sa accelereze restituirea TVA catre firme, precizand ca "aceasta modalitate de finantare a Ministerului Finantelor este cea mai nociva.
Desi ai senzatia ca te finantezi ieftin, pe termen lung iti creezi o problema", a punctat el. In total, Statul mai are de rambursat TVA in valoare de aproape 1,8 miliarde de lei.
Ca strategie, noul ministru de Finante are de gand sa imbunatateasca radical comunicarea cu firmele si cu populatia, considerand ca in acest moment populatia este "ostila" ministerului.
"Faptul ca nu stim sa comunicam suficient cu populatia si sa-l transformam dintr-un mediu amorf, chiar ostil, intr-un partener de iesire din criza este vina noastra. Trebuie sa fim transparenti, sa comunicam", a declarat Vladescu.
El a tinut sa precizeze in fata comisiilor reunite ca Romania nu a iesit din criza. "Romania nu a iesit din criza. Exista muguri, sperante ca aceasta situatie economica sa inceteeze, dar este evident ca nu am iesit din criza. Pe de alta parte, a repeta permanent ca maine o sa mori, nu te ajuta sa traiesti", a adaugat ministrul. El a admis ca nu va fi nici un ministru de stanga, nici unul de dreapta, ci va fi dedicat gasirii solutiior de reluare a cresterii economice.
Voi fi echilibrat si voi cauta sa ating scopul urmarit de toata lumea- reluarea cresterii economice", a spus Vladescu.
Desi nu a declarat explicit ca sustine renegocierea acordurilor internationale incheiate de Romania, Vladescu s-a marginit sa declare ca spera intr-o "flexibilizare" mai mare a acestor intelegeri. "Va trebui sa respect clauzele acordurilor cu FMI si UE. Exista o posibilitate de flexibilizare a discutiilor cu partenerii nostri internationali, mai ales pe zona de atragere a fondurilor europene", a spus ministrul.
Deficitul bugetar va fi finantat in acest an atat de pe piata interna, cat si de pe pietele externe, pentru a afla care este costul real al unor imprumuturi de maturitati mai mari, a declarat, marti, Sebastian Vladescu la audierea din Parlament.
"Trebuie sa iesim pe piata externa cu emisiuni benchmark, tocmai pentru a sti cat costa finantarea pe termen lung a Romaniei", a spus Vladescu la audieri. El a aratat ca Finantele vor trebui sa urmareasca largirea maturitatilor si la imprumuturile de pe piata interna, unde exista insa constrangeri mai mari, in functie de resursele disponibile.
Sistemul de asistenta sociala ar trebui si el modificat, fiind o zona in care se risipesc bani, desi unele persoane sunt insuficient asistate, mai spune Vladescu. "La alocatiile sociale trebuie sa ne schimbam perceptia. Este o zona in care se risipesc multi bani. Sunt unii cetateni insuficient asistati, iar altii excesiv, care nu trebuie asistati. Cred ca sistemul de asistare trebuie schimbat", a spus Vladescu, in fata parlamentarilor din Comisiile reunite de buget-finante.
Mai mult, potrivit ministrului de Finante, programele de sprijin incheiate cu FMI si CE "nu includ masuri de stimulare a mediului de afaceri, cu exceptia celor de mentinere a stabilitatii macroeconomice, care vor conduce la scaderea dobanzilor."
Romania are un acord cu FMI pe doi ani, pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finantare externa, de la Fond, Uniunea Europeana, BM si BERD, urmand sa ajunga la 19,95 miliarde euro.
Vladescu a fost validat cu 36 de voturi pentru, doua impotriva si nicio abtinere.

Povestea tinerei din Bacău care ține spectacole de stand-up comedy în Europa în patru limbi diferite și l-a făcut pe Seinfeld să râdă
INTERVIU Vestea bună și vestea proastă despre tulpina SARS-CoV2 din Africa de Sud, confirmată în premieră în România: Cât de ușor se transmite și cât de eficiente sunt vaccinurile împotriva ei?
Noua LISTĂ a țărilor din zona galbenă / Republica Moldova, Italia, Spania, Franța sau Marea Britanie, pe listă
Unul din cei doi pacienți din România infectați cu tulpina africană a SARS-COV2, fosta jurnalistă Liana Alexandru, povestește aventura sa COVID-19: cum s-au încurcat rezultatele testelor și cum voluntarii au salvat situația
CDC-ul american are un ghid cu sfaturi în cazul unei apocalipse zombi / Dr. Seuss, în topul vânzărilor Amazon după ce a fost acuzat de rasism / Nou film Star Trek, nou serial Terminator, confirmate
FOTOGALERIE Primăria Capitalei a montat anul trecut 500 de stații STB noi, de aproape 10.000 de euro bucata. Deși nu le-a plătit încă, o parte au fost deja vandalizate
Acum al cui sef de mafie o fi?
General cu 4 stele; din plutonier de 2 lei general de 4 stele.Asa sunt rasplatiti jigodiile si tradatorii.
somn usor ati votat un dicator !
Acuma ... asa o fi cu "seful ..." dar trebuie sa cerem tuturor, inclusiv "carmaciului", sa argumenteze, sa dea exemple de ce ar fi "seful mafiei personale ...".
De ce este asa? Cum argumenteaza "carmaciul"? Si nu numai "carmaciul" sa argumenteze o afirmatie ci si altii din politica. Ca este plin show-teve-ul de oamenii politici care fac afirmatii fara sa argumenteze. Adica fix_pix trebuie sa cerem la toti sa argumenteze, sa avem aceeasi masura pentru toti. Chiar si pentru tine.
De ce este un om o jigodie si un tradator? Ce inseamna un dictator si care sunt argumentele tale cu privire la afirmatia ta?
Argumente, fix_pix, sau te doare fix in pix de rationamente si doresti doar sa te adresezi emotionalului, caz in care nu ai nevoie de argumente si explicatii, ci doar de afirmatii care se auto-justifica, auto-argumenteaza, si mai ales sunt (automat) adevarate.
"Ai minte, la ce-ti mai trebuie si ratiune?"
" independentii "au fost SINGURA optiune. Stai sa vezi cum la momentul oportun, sforarii din PSD vor incepe jocurile lor murdare cu vreo noua motiune de cenzura si normal se vor baza si ei pe acesti independenti pt. atingerea scopului.Vai de mama noastra.
Se pare ca domnul Vladescu a uitat sa-l consulte si pe sinistrul sau predecesor. Sau poate este tot o problema de comunicare, comunicarea cu Pogea. Este o minciuna pe undeva. Eu inclin sa il cred pe Vladescu.
"Impozitul forfetar nu va fi retras deocamdata, dar intentia ministrului este ca acesta sa fie indreptat doar catre acele segmente de business care genereaza evaziune fiscala ridicata".
O alta problema de... comunicare. La fel ca si pina acum evaziunea va fi combatuta cu impozite aberante si care sfideaza logica. Evazionisti si ne-evazionisti, comunicarea a fost limpede?
In schimb domnul (poate) ministru are dreptate cind afirma ca ministerul de finante este perceput ca o entitate ostila, nu ca un partener. Din pacate nu mai este vorba de o problema de comunicare ci de una de mentalitate.
nationalizati iahturile si avioanele personale,vilele si conturile hotilor si introduceti totul in circuitul tari,cu banii confiscati faceti investitii,iar cu hotii mana de lucru. asa sa ne ajute dumnezeu. sa traiti mult la puscarie ca sa puteti munci si scoate tara din criza provocata de voi.