Ordonanta de Urgenta a Guvernului prin care se interzice institutiilor publice acordarea de tichete de masa, cadou si de vacanta a fost publicata marti in Monitorul Oficial al Romaniei. Guvernul a decis ca, anul viitor, institutiile publice centrale si locale sa nu acorde angajatilor astfel de tichete avand in vedere perioada de criza economica si resursele bugetare scazute.

De la aceasta prevedere sunt insa exceptate institutiile finantate integral din venituri proprii.

"Avandu-se in vedere evolutia crizei economice in anul 2009, precum si extinderea acestuia in cursul anului 2010, se impune luarea de urgenta a unor masuri pentru a se putea asigura respectarea angajamentelor asumate de Romania prin semnarea acordurilor de imprumut cu organismele financiare internationale, acorduri absolut necasare pentru stabilitatea economica a Romaniei, pentru atingerea tintelor de deficit ale bugetului general consolidat in anul 2010", se arata in Ordonanta de Urgenta privind unele masuri financiar-bugetare.

Interdictia de acordare a unor astfel de tichete in sistemul bugetar a fost inclusa initial in proiectul de buget pentru 2010, dar a fost aprobata in final, in sedinta din data de 23 decembrie a Guvernului, printr-o Ordonanta de Urgenta care completeaza bugetul.