Premierul Emil Boc a cerut in sedinta de marti a Guvernului ca proiectul de lege privind responsabilitatea fiscala sa fie dezbatut in regim de urgenta. "Avand in vedere angajamentul pe care il avem cu CE, FMI si BM, va propun ca acest proiect de act normativ sa fie asumat de Cabinet si trimis la Parlament pentru adoptarea lui in procedura de urgenta, tinand cont de faptul ca el initial a fost trimis ca si propunere legislativa asumata de parlamentarii membri ai Cabinetului, in perioada cand Guvernul nu putea adopta proiecte de lege", a declarat premierul.

In luna noiembrie, Guvernul a decis ca legea responsabilitatii fiscale sa fie inaintata de urgenta Parlamentului prin ministrii PDL care sunt si parlamentari, in perioada in care Executivul nu putea da ordonante.

Potrivit proiectului, majorarile salariale nu vor mai fi efectuate cu sase luni inainte de alegeri, rectificarile bugetare vor fi facute de maximum doua ori pe an iar autoritatile locale vor fi obligate sa prevada planuri financiare fundamentate pe o perioada de trei ani.

Adoptarea legii reprezinta o conditie asumata de autoritatile romane in negocierile cu FMI si Comisia Europeana.