Numarul restantierilor

In octombrie, numarul celor care aveau restante mai mari de 30 de zile la plata ratelor a scazut usor fata de septembrie, de la 648.970 la 645.201 persoane, aceasta fiind prima reducere a numarului restantierilor din martie 2009.

Cum se explica aceasta reducere, mai ales in conditiile in care tot in octombrie, numarul somerilor a crescut cu aproape 29.000 de persoane? Cel mai probabil, scaderea numarului restantierilor a fost determinata de rescadentarea unor imprumuturi cu probleme si/sau de externalizarea unor credite neperformante, astfel ca o parte dintre persoanele care pana luna trecuta apareau ca restantieri, acum nu mai apar.

In comparatie cu sfarsitul anului trecut, numarul restantierilor este cu 43% mai mare (+196.000 de persoane), click pe grafic pentru detalii.

Soldul creditelor restante

Tot astazi, BNR a comunicat situatia creditelor restante la nivel national, iar datele nu sunt tocmai incurajatoare – soldul creditelor restante a crescut in noiembrie cu 811 milioane lei fata de octombrie, ajungand la 8 miliarde lei sau 3.96% din totalul soldului de credite.

Citeste restul materialului si comenteaza pe Khris.ro.