INS: Din fiecare suta de lei incasata, romanii cheltuiesc 16,5 lei pe taxe si peste 70 de lei pe consum
O cincime din venituri s-au dus pe cheltuieli legate de locuinta (apa, energie electrica si termica, gaze naturale, combustibili, mobilier, dotarea si intretinerea locuintei). In trimestrul III 2009, acesteia i s-a alocat din cheltuielile de consum 19,4%. Cea mai mare parte a cheltuielilor cu locuinta (18,4% in trimestrul I, 14,3% in trimestrul II si 14,4% in trimestrul III ) a fost absorbita de consumul de utilitati necesare functionarii si incalzirii locuintei (apa, energie electrica si termica, gaze naturale si alti combustibili).
Veniturile banesti au fost in medie de 1.950 lei lunar pe gospodarie (672 lei pe persoana), in timp ce veniturile in natura au reprezentat 318 lei lunar pe gospodarie (110 lei pe persoana).
Salariile si celelalte venituri asociate lor au format cea mai importanta sursa de venituri (51,3% din veniturile totale ale gospodariilor in trimestrul unu, 52,3% in trimestrul doi, respectiv 52,1% in trimestrul trei 2009).
In trimestrul trei 2009, veniturile totale medii pe o gospodarie din mediul urban au fost cu 41,3% mai mari decat ale gospodariilor din mediul rural si cu 14,6% mai mari fata de ansamblul gospodariilor.
Cheltuielile pentru investitii, destinate pentru cumpararea sau constructia de locuinte, cumpararea de terenuri si echipament necesar productiei gospodariei sau cumpararea de actiuni detin o pondere mica in cheltuielile totale ale gospodariilor populatiei.
Cheltuielile efectuate de gospodarii pentru sanatate (4,5% din cheltuielile totale de consum) si mai ales cele pentru educatie (0,7%) au inregistrat un nivel scazut, in special datorita faptului ca satisfacerea acestor nevoi ale membrilor gospodariilor se realizeaza in cea mai mare parte prin servicii publice de care acestia beneficiaza in cadrul sistemului asigurarilor sociale sau gratuit.

Povestea tinerei din Bacău care ține spectacole de stand-up comedy în Europa în patru limbi diferite și l-a făcut pe Seinfeld să râdă
INTERVIU Vestea bună și vestea proastă despre tulpina SARS-CoV2 din Africa de Sud, confirmată în premieră în România: Cât de ușor se transmite și cât de eficiente sunt vaccinurile împotriva ei?
Noua LISTĂ a țărilor din zona galbenă / Republica Moldova, Italia, Spania, Franța sau Marea Britanie, pe listă
Unul din cei doi pacienți din România infectați cu tulpina africană a SARS-COV2, fosta jurnalistă Liana Alexandru, povestește aventura sa COVID-19: cum s-au încurcat rezultatele testelor și cum voluntarii au salvat situația
CDC-ul american are un ghid cu sfaturi în cazul unei apocalipse zombi / Dr. Seuss, în topul vânzărilor Amazon după ce a fost acuzat de rasism / Nou film Star Trek, nou serial Terminator, confirmate
FOTOGALERIE Primăria Capitalei a montat anul trecut 500 de stații STB noi, de aproape 10.000 de euro bucata. Deși nu le-a plătit încă, o parte au fost deja vandalizate
Deci taxele platite la stat din fiecare 100 de lei incasata ( cine e cinstit plateste impozit pe venit anterior si pentru astia) sunt de 29.8 lei.
Totusi sa fim cinstiti si sa recunoastem ca este prea putin pentru politiceni; criza este si contribuabilii s-au diminuat ca numar si ca salariu.
Deci la ce sa ne asteptam?
Funny, daca ar fi cum zic ei, atunci chiar ca n-ar mai exista Fondul de Pensii, Casa de Asigurari de Sanatate, etc..
:))
A... si bineinteles - toti romanii ar fi angajati!
http://www.apex-team.ro/rom/paycalc.htm
ramas de plata 741lei. Cheltuiti pentru mancare, intretinere, cumparaturi diverse, benzina - mai scadem 19%, raman 622 cheltuiti efectiv pe ceea ce cumpara, restul merge la stat. Din cei 622, depinde cata benzina cumpara, ce impozite mai plateste - pe casa, masina etc, o parte iar merg la stat.
Nu e foarte corecta analiza mea dar e mai aproape de realitatea pe care o vad zilnic decat ce zice INS.
De ex, la IMM, si incepeti: 16%+3%+19%+...cite si mai cite din tona de impozite statale, + o tona de impozite locale+ o tona de taxe profesionale si avize....
Si apoi puneti-va miinile in cap sau luati un extraveral....