Leul se apreciaza cu "agresivitate", pe fondul deciziei considerata "curajoasa" a BNR
Alti dealeri spun ca jucatorii straini, cei aflati la originea acestor tranzactii, vor sa cumpere bonduri romanesti si au nevoie de lei, ceea ce face ca moneda nationala sa se aprecieze.
"I-a cuprins brusc dragostea de leu. E drept ca daca ar fi cumparat bonduri cu o zi inaintea deciziei BNR, poate ca ar fi fost mai castigati. Dar nici acum nu este prea tarziu", au declarat alti dealeri. "Decizia de ieri a BNR a fost una curajoasa, iar asta se vede in piata prin optimismul cu care se tranzactioneaza. Nu stiu daca acest optimism nu este pripit, cata vreme impulsurile de politica monetara ale BNR mai au nevoie de timp pentru a se cupla la miscarile pietei.
Euro s-a depreciat incepand din aceasta dimineata pe mai multe piete, dupa ce Juergen Stark, membru al Comitetului executiv al Bancii Centrale Europene (BCE), a declarat ca Uniunea Europeana nu va salva Grecia, iar temerile privind declinul puternic al vanzarilor de case in SUA au limitat cresterile burselor asiatice, transmite Reuters.
Majorarea pretului petrolului si al materiilor prime au facut ca bursele asiatice sa incheie sedinta de miercuri in usoara crestere, dar analistii estimeaza ca bursele europene vor deschide in scadere, la fel ca bursa de la New York.
Euro s-a depreciat fata de dolar, moneda zonei euro fiind cotata la valoarea de 1,4290 dolari, dupa ce Juergen Stark a declarat ca Uniunea Europeana nu va lua masuri pentru a salva Grecia, care este pe punctul de a deveni cea mai indatorata tara din zona euro.

Liberalizarea pieței energiei / Diferențe de până la 19% dintre prețul serviciului universal și cel mai mic preț de pe piață
UPDATE Cîmpeanu: „Elevii care au vulnerabilități sau aparținători cu vulnerabilități, certificate medical, vor putea învăța online; profesorii vor putea preda online” / Petiție pentru reintroducerea sistemului hibrid
Boeing 737 MAX va zbura din nou în UE. Interdicția impusă acum 22 de luni, după două accidente aviatice, a fost ridicată
Poluarea de weekend din București: Agenția de Mediu dă vina pe trafic și condițiile atmosferice, activiștii de mediu indică arderi de deșeuri și încălzirea rezidențială / În rest, tăcere
INTERVIU Cum se simte scăderea numărului de îmbolnăviri în spitalele COVID: Numărul de pacienți este mai mic, dar vin mulți cu forme severe / Pericolul foarte mare este noua tulpină
De exemplu, pe mine m-ar interesa volumul vanzarilor la marfurile produse in Romania versus volumul vanzarilor la marfurile produse in afara tarii, deficitul balantei comerciale, chestii d'astea...
Si, da, sunt de acord cu tine, vanzarile exegerate de marfuri frantuzesti, nemtesti, etc. au un efect benefic asupra economiei. A economiei Frantei, a economiei Germaniei...
Tipul caruia i-am raspuns nu zicea nimic de importuri, ci numai de "consumul exagerat de bunuri". Care bunuri, ce fel de bunuri si de ce provenienta, nu preciza. Poate ai tu niste date concrete, sa ne scoti din ceata? Sau iti place doar sa te bagi in seama?
E greseala mea ca nu ti-am explicat mai detaliat (imi cer scuze), ma asteptam ca un geniu ca tine sa stie sa citeasca printre randuri si sa priceapa ca weebo, in contextul articolului, nu se putea referi decat la cresterea cursului euro din cauza facturilor imense pe care importatorii trebuie sa le plateasca furnizorilor externi, urmare a consumului din decembrie.
Vrei cateva date concrete? Iti dau:
Anul 2009:
Euro de la un curs de 4,0296 la 5 ianuarie a urcat rapid pana la 4,3127 la 22 ianuarie dupa care a inceput sa scada incet, abia in aprilie ajungind iar sub 4,2
Anul 2008:
Euro de la un curs de 3,5971 la 3 ianuarie a urcat rapid pana la 3,7695 la 24 ianuarie dupa care acelasi trend descendent lent.
Mai vrei?
Nu trebuie sa imi raspunzi ca oricum nu mai primesti. Nu imi mai pierd timpul cu papagali tari in clanta dar subtiri la mansarda. Cum spui tu... m-am bagat si eu in seama, ca un prost ce sunt.
Hai, sari cu minusul, ca de altceva oricum nu esti capabil.
Doar cand economia este foarte mare putem zice ca cursul urmeaza economia, pentru ca nu exista un investitor care sa poata determina cursul (cum ar fi in SUA sa vina unu si sa vanda 1 bilion de USD, nu prea are cum).
Acuma in Romania cine are bani si deci poate sa faca previziuni despre curs?
1. BNR- dar nu are voie si nici interes sa isi dea cu parerea despre cursul de schimb
2. investitorii straini (banci, fonduri de investitii etc)- insa ei intai dau previziunea si de-abia daca vad ca tine incep sa bage banii
Analistii, neavand acces la sume mari de bani sau la informatii despre ce vor face cei caer au sume mari de bani, sunt un fel de bagatori de seama. Bineinteles ca isi pot da cu parerea bazat pe indicatorii economici, insa investitorii cu bani multi pot oricand schimba cursul.
Fapt dovedit si de ultima decizie BNR, care i-a prins din nou cu pantalonii in vine!
<Leul se apreciaza cu "agresivitate, pe fondul deciziei considerata(corect considerate) "curajoasa" a BNR>
ar fi fost corecta si varianta "pe fondul deciziei, considerata curajoasa, a BNR"
Care e cursul vostru de schimb cu Universul? Ce asteptari aveti de la viata si ce oferiti in schimb?! Sau mai exact cate conditii trebuie satisfacute ca sa va deschideti Inima catre Univers, catre cei din jurul vostru, catre tot ceea ce este. Asta e cel mai important curs de schimb.... Cand raportul dintre ce oferiti si asteptarile voastre tinde spre infinit atunci si voi ca oameni tindeti spre Infinit.
Paradoxul lumii in care traim e ca desi producem mai mult, mai ieftin, mai eficient saracia nu scade. Acolo unde exista un comfort material exagerat dispare energia vietii, oamenii se sinucid, nu mai fac copii. Desi suntem mai inteligenti individual, ca specie facem lucruri din ce in ce mai stupide, ne distrugem planeta in mod iremediabil orbiti de obsesia consumului si a succesului personal.
Ideea e sa oferi Iubire nu am scris nimic despre sacrificii sau a oferi bani sau ai ajuta pe altii dand si camasa de pe tine... :)
Pare simplist dar in momentul cand o masa critica de oameni face acest lucru, lumea se schimba. Suntem mult mai conectati de cat intelegem sau am vrea sa acceptam.
Daca imi permiti un sfat... sistemele de gandire, religiile le poti accepta daca iti plac, dar nu te identifica cu ele. Ceea ce esti tu e infinit mai complex decat oricare dintre ele. Orice identificare la asa ceva e doar o limitare a ceea ce esti.
Dincolo de faptul ca apreciez ca te informezi(faptul ca citesti carti jos palaria) si ca fata de multi altii esti deschis la a vedea lucrurile dincolo simple conspiratii... intreaba-te ce te-a deranjat in raspunsul meu?!
E vorba de egoul tau... El reactioneaza si vrea sa aiba dreptate din teama de a nu isi pierde identitatea... Conceptul de iubire si acceptare e deasupra conceptului de a avea dreptate.
Reflecteaza la ce ti-am spus... e posibil sa faci un mare pas inainte cu putina bunavointa.
Hyperinflation Part 1... 3
http://www.youtube.com/watch?v=SzmYI_4XCbM&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=vQCCDttLhA4&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=rVcyM2Z4Ego&feature=related