Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a vorbit, joi, despre posibilitatea introducerii unui impozit pe averile mari. Astfel de impozite exista în mai multe tari dezvoltate, Franta aplicand un Impozit de Solidaritate pe Avere, pentru persoanele a caror avere este evaluata de Fisc la peste 790.000 euro, potrivit NewsIn.

Sebastian Vladescu spune, insa, ca o astfel de masura ar fi dificil de implementat in tara noastra, din cauza faptului ca in Romania sunt multi proprietari, dar majoritatea au un nivel economic scazut.

"In Romania, spre deosebire de alte tari, se pare ca avem o emotie, în zona politica, sa impozitam proprietatile, mai ales ca o mare parte dintre locuitori sunt proprietari de case si autoturisme, dar au un nivel economic foarte scazut. Ideea unei taxe pe averile mari este vehiculata si poate viitorul proiect privind taxarea va include si un capitol privind impozitarea averilor mari", a afirmat ministrul Finantelor.

Sebastian Vladescu a adaugat ca este nevoie si de o mai buna taxare in zona petroliera si ca spera sa se ia masurile necesare in acest sens.