Mai avem nevoie de 20 de miliarde de euro de la FMI?
Economiile din Europa de Est sunt relativ mici, dar extrem de deschise fluxurilor de capital si comertului exterior. Asadar, structural vorbind, au fost extrem de fragile in fata crizei financiare cand fluxurile de capital cautau refugiul in obligatiuni emise de guverne ale unor tari puternice.
Dupa ce in perioada 2000 – 2008 investitiile straine si fluxurile de capital inundau Europa de Est, dintr-o data robinetul cu valuta s-a oprit cu impact direct asupra monedelor din zona.
Cursul a fost de 3,50 – 3,60 RON / Euro in August 2008 pentru ca in Octombrie / Noiembrie 2008 sa ajunga la 3,80 – 3,90 iar in Februarie 2009 deja la 4,30. Acordul de 20 de miliarde de euro a ajutat BNR sa stabilizeze cursul si guvernul sa-si acopere parte din deficit.
Citeste continuarea si comenteaza pe blogul Jeopardy.

INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU
Marian Popescu, Centrul de Integritate al Universității București, despre frauda de la Drept: „Numărul studenților e șocant / Când copiatul ca mod de a funcționa ajunge la facultate, partida e pierdută”
Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?