Proiectul de lege pentru impozitarea averilor mai mari de 500.000 de euro, depus la Parlament

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 13 ianuarie 2010, 15:28 Economie | Finanţe & Bănci


Deputatul social-democrat Mugurel Surupaceanu a depus la Biroul Permanent al Camerei Deputatilor o propunere legislativa pentru instituirea, incepand de anul acesta, a unui impozit anual de 0,5% asupra valorii nete a averii persoanelor fizice, ce depaseste pragul de 500.000 de euro, anunta Mediafax. Potrivit initiativei legislative, impozitul pe avere ar urma sa fie calculat in functie de averea familiei, inclusiv a sotului/sotiei si a copiilor minori ai celor vizati.

Impozitul anual pe avere ar urma sa fie in cuantum de 0,5% pentru valoarea averii nete detinute care depaseste pragul de 500.000 euro, in echivalent in lei la cursul BNR, la data de 31 decembrie a fiecarui an fiscal de referinta (dupa deducerea unor sume - conform metodologiei ce va fi prevazuta in normele de aplicare).


 • Ce se impoziteaza

Initiativa legislativa vizeaza impozitarea bunurilor imobiliare si mobiliare, a drepturilor banesti si a valorilor apartinand contribuabilului persoana fizica, sotului/sotiei, precum si copiilor minori in cazul in care sunt administratorii legali ai bunurilor acestora.

Proiectul de lege mai prevede ca persoanele fizice rezidente sa plateasca impozit anual pe avere pentru patrimoniul net detinut in tara si in strainatate, iar cele nerezidente sa plateasca pentru patrimoniul net detinut in Romania, cu conditia respectarii conventiilor internationale pentru evitarea dublei impuneri.

Pana la data de 30 iunie 2010, persoanele fizice vizate de prevederile acestei initiative legislative vor depune declaratia privind impozitul anual asupra averii existente la data de 31 decembrie 2009, la organul fiscal din aria domiciliului fiscal, se mai precizeaza in proiectul de lege.

Propunerea de lege prevede ca trebuie sa faca obiectul exonerarii de la plata impozitului pe avere cladirile apartinand patrimoniului cultural national, mobilierul uzual al locuintei de domiciliu, cu exceptia antichitatilor, drepturile de autor, drepturile de proprietate intelectuala apartinand contribuabilului sau mostenitorilor, care nu au facut obiectul vreunei cesiuni, plasamente financiare (titluri de plasament, bonuri de trezorerie, contracte de asigurari de viata si altele asimilate), renta viagera, pensia privata capitalizata, partile sociale si actiunile detinute la societatea comerciala la care persoanele fizice isi exercita activitatea de baza, masini si utilaje agricole precum si constructii agricole.

Proiectul de lege mai prevede ca la stabilirea impozitului pe avere datorat sa se ia in calcul si datoriile care greveaza bunurile ce compun patrimoniul, impozitele si taxele deja platite pentru aceste bunuri, precum si sa se procedeze la aplicarea unor deduceri personale si in functie de numarul copiilor si numarul persoanelor in varsta sau cu dizabilitati, dupa caz, aflate in ingrijire.

Procedura de declarare si de calcul a impozitului anual pe avere urmeaza sa fie stabilita prin norme metodologice aprobate prin hotarare de Guvern.


 • Ce tari mai au impozit pe avere

In expunerea de motive a propunerii legislative se precizeaza ca si alte state europene au introdus un impozit similar:

 • Franta a introdus impozitul de solidaritate pe avere, cu un prag de 790.000 euro si cu rate de 0,55% - 1,80%.
 • Norvegia a introdus impozitul pe avere, cu rate de 0,9% - 1,1%.
 • Elvetia a introdus impozitul pe avere de maximum 1% din activele nete, prelevat de cantoane si localitati, acesta fiind cel mai vechi impozit de acest fel.
 • Un impozit similar exista si in Italia, Austria, Irlanda, Danemarca, Germania, Olanda, Luxemburg, Finlanda, Suedia si Spania, care au ales sa aplice un alt tip de impozit, pe veniturile generate de elementele de patrimoniu.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

4684 vizualizari

 • +4 (4 voturi)    
  Nedrept pt cei impozitati deja... (Miercuri, 13 ianuarie 2010, 15:55)

  Cristi [anonim]

  De ce nu da el o lege de control mai bun al averilor ?!
  Stie toata lumea ca multi parlamentari/ministrii/functionari publici sunt multimilionari in euro dar in declaratiile de avere nu apare nimic.
  Prin legea asta sunt afectati doar oamenii cinstiti care au averea declarata la fisc si pentru care au platiti deja impozite.
  Manelistii , interlopii si politicienii nu sunt afectati. Daca s-ar impozita corect -nici macar suplimentar- veniturile lor ar rezulta de 10 ori mai multi bani...
 • +7 (7 voturi)    
  Incurajarea mediocritatii (Miercuri, 13 ianuarie 2010, 16:02)

  Razvan [anonim]

  Sunt aproape sigur ca o sa fie o lege foarte aplaudata de popor care s-a obisnuit cu politici populiste.
  Cea mai mare parte din noi avem impresia ca nu ne afecteaza dar oare nu visam cu totii sa ajungem la o bunastare economica ?!
  Se descurajeaza clar inititativa si dorinta de a face ceva. Ce rost are sa ne mai agitam , mai bine ne cautam un post caldut in sistemul public si ramanem mediocrii toata viata.

  Pt. cei cu bani foarte multi , solutia e simpla , trebuie doar sa iti schimbi rezidenta in alt stat :Monaco , Cipru sau Bulgaria (aici taxe , impozite etc. mult mai mici decat la noi)
  • 0 (0 voturi)    
   Solutie (Miercuri, 13 ianuarie 2010, 16:33)

   Radu [anonim] i-a raspuns lui Razvan

   Daca ai resedinta in strainatate, tot iti impoziteaza activele detinute in tara.

   Cred ca singura posibilitate e sa-ti faci offshore intr-o tara cu acord de evitare a dublei impuneri cu Romania (de ex. Cipru), sa treci activele pe offshore si sa declari ca platesti impozitele acolo.
 • +3 (3 voturi)    
  efectele sunt mai interesante (Miercuri, 13 ianuarie 2010, 16:14)

  blackbird [utilizator]

  cei care cu adevarat au o avere mai mare vor pleca din aceasta tare in diferite paradisuri fiscale sau cel putin in locuri unde nu sunt furati la drumul mare...

  Plecare acestor bani => o scadere a investitiilor (pentru ca nu prostii care castiga 100 euro pe luna investesc) ci acesti oameni care au cu ce. => o viata mai proasta pentru oamenii de rand.

  desi se doreste a fi ceva "benefic" o sa se intoarca ca un bumerand direct in viata noastra de zi cu zi.
 • +4 (4 voturi)    
  Populism ieftin (Miercuri, 13 ianuarie 2010, 16:16)

  ddr [utilizator]

  Asta e o masura populista menita sa linisteasca masele. Costa mai mult procesul de impozitare in sine decat acel 0,5% obtinut de pe urma averilor. In plus e extrem de usor sa transferi o parte din bani sau capital intr-o alta tara (a se vedea firmele cu sediul social prin Cipru) scutite de taxe si impozite in Romania. In plus libertatea miscarii capitalului promovata de UE inseamna ca iti poti muta banii oriunde in UE si nu numai.

  Vreau sa vad si eu o masura de redresare reala, nu impozite fanteziste.
  • +1 (1 vot)    
   Populism, diversiune si manipulare (Joi, 14 ianuarie 2010, 11:19)

   constantin cojocaru [anonim] i-a raspuns lui ddr

   1. O noua incercare de esenta bolsevica menita sa impiedice poporul roman sa cunoasca adevarul, sa afle cum a fost deposedat de capitalul acumulat pana in 1989 si de profiturile realizate cu acest capital in ultimii 20 de ani. O diversiune prin care cei care i-au furat pe romani incearca sa le distraga atentia de la proiectul prin care romanii ar putea sa-si recupereze capitalul si profiturile de care au fost deposedati prin asa-zisa privatizare, sa-si construiasca o economie competitiva si un stat care sa le apere drepturile si libertatile.
   2. De multi ani sustin instituirea unui impozit progresiv pe avere, care sa alimenteze un fond national de despagubiri si investitii, urmand ca, din acest fond, cetatenii Romaniei sa fie despagubiti pentru capitalul de care au fost deposedati prin Legea 15/1990, sumele primite sa fie investite pentru crearea de noi capacitati de productie, in proprietatea privata a acestor cetateni. Acest impozit nu ar afecta decat circa 10 % din cetatenii tarii, pe cei care au acumulat averi nesimtite, prin acapararea capitalului acumulat pana in 1989, nu prin crearea de avutie, ci prin insusirea de avutie creata de altii. Am propus un impozit progresiv pe componentele reale ale averii - terenuri, cladiri, utilaje etc - adica pe mp,cp, mc etc - nu pe sume in lei stabilite prin evaluari, pe baza de mita si spaga. Un impozit platibil de toti marii proprietari, persoane fizice, dar si juridice(pentru detalii, intra pe www.variantacojocaru.ro).
   3. Impozitul tovarasului Surpatoru nu va fi platit nici de proprietarul combinatului siderurgic (SIDEX) de la Galati, nici de proprietarii PETROM, ROMPETROL, ALROM, BCR etc, adica de nici unul din cei care au devenit proprietari ai celei mai mari parti a capitalului romanesc. El nu va fi platit, de fapt, decat de cateva zeci de prostanaci care si-au trecut viloiul pe "persoana fizica", evident numai pana il vor trece la un srl.
   4. Importanta este devierea atentiei de la proiectul propus de mine.
 • +2 (2 voturi)    
  Incorect (Miercuri, 13 ianuarie 2010, 16:34)

  Adrian [anonim]

  Este incoret si ar trebui regandita in sensul impozitarii vniturilor generate de patrimoniu. Altfel, vorbim de o taxa ce nu poate fi aplicata corect. De exemplu, cineva mosteneste de la altcineva o casa cu valoarea de 500000 Euro. Impozitul asta ar fi de 2500 de euro pe an, in conditiile in care deja se plateste impozitul local pentru imobil. De asemenea, daca esti un omcu venit decent, iar aceasta casa este in mijlocul Bucurestiului, vei plati 2500 euro anual fara sa ai, poate, un venit care sa iti permita asa ceva.
  Ori, detii o firma cu o valoare a mijloacelor fixe de 2 mil. Euro, dar cifra ta de afaceri este de, sa spunem, 200000 euro pe an, la care oricum platesti impozite. Daca trebuie sa platesti impozit la valoarea mijloacelor fixe din firma, pe care o detii integral, va trebui sa platesti 10000 euro pe an.
  Apropo, cine va face evaluarea? Si cine va permite cuiva sa intre in casa pentru a evalua antichitatile detinute sau aparatura electronica? Astia s-au tampit de tot?
  • 0 (0 voturi)    
   Calcul gresit? (Miercuri, 13 ianuarie 2010, 22:21)

   Mihai Bucur [utilizator] i-a raspuns lui Adrian

   Si eu sint de acord ca e o lege proasta, dar observa ca, potrivit proiectului, impozitul se aplica doar pe ceea ce DEPASESTE 500000 euro.
   Oricum, asa cum spun si altii aici, legea ar fi greu de aplicat (si costitistor), i-ar afecta mai ales pe cei onesti (si mai saraci) si ar duce la "exportarea" averilor. De fapt, exact din astfel de motive (care chiar au fost invocate explicit, ca boborul sa inteleaga) socialistii britanici (laburistii) nu au incercat niciodata sa impuna o astfel de lege.
   Pe de alta parte, in Romania, unde exista o inegalitate fara seaman in Uniunea Europeana, si unde averile foarte mari s-au facut prin mijloace foarte suspecte, poate ca o impozitare a averilor mai mari (peste un milion sau doua de euro) s-ar justifica.
 • +2 (2 voturi)    
  Cine putea sa propuna o astfel de lege un PSDist (Miercuri, 13 ianuarie 2010, 16:34)

  Ionel [anonim]

  Adica urmasii fostilor comunisti.
  Daca vreti cu adevarat ceva real eficient si corect aplicati legea comunista 18 - DE CONFISCARE A AVERILOR NEJUSTIFICATE.
  • 0 (0 voturi)    
   legea Cojocaru (Miercuri, 20 ianuarie 2010, 20:25)

   PAHOME MIHAI [anonim] i-a raspuns lui Ionel

   vreau nr de tel din romania de la otv eu sant la bruxeel
 • +2 (2 voturi)    
  fara suparare... (Miercuri, 13 ianuarie 2010, 16:36)

  liviu_ [utilizator]

  d c facem sistemul asta gen robin hood? ca da bine la popor?
  mare lucru nu castigi + ca nu prea e normal sa impozitezi un lucru de 2 ori
  ne intoarcem la comunism? ca numai acolo toti castigau aproape la fel!
  discriminarea oamenilor pe considerente de avere nu e nedemocratic?
 • +2 (2 voturi)    
  Legea Mafiei Imobilare (Miercuri, 13 ianuarie 2010, 16:36)

  Casargoz [anonim]

  Scopul acestei legi este indreptat asupra amaratilor care au o palma de pamant prin buricul targului.
  Orice penionar care sta intr-un imobil vechi situat central va fi nevoit sa plateasca 2500 de euro statului, doar pentru ca cineva ii va evalua propietatea la peste 500000.
  Sa presupunem situatia unui orfan minor care mosteneste doua apartamente de la parinti, oricand oricine poate spune ca valoarea apartamentelor este peste 500.000 de euro, si ca mai trebuie sa platesca anual 2500 de euro.
  Averea trebuie impozitata dupa costuri si nu dupa niste valori arbitrare de piata.
  Dar prin faptul ca nu se impoziteaza :(titluri de plasament, bonuri de trezorerie, contracte de asigurari de viata si altele asimilate), renta viagera, pensia privata capitalizata, partile sociale si actiunile detinute la societatea comerciala la care persoanele fizice isi exercita activitatea de baza, masini si utilaje agricole precum si constructii agricole.
  Demonstreaza clar ca acesta lege este una a mafiei imobiliare.
 • +2 (2 voturi)    
  E destept de tuna (Miercuri, 13 ianuarie 2010, 16:41)

  Gigi Maybachistu' Impozitat [anonim]

  Dl. "Supărăceanu" are o logică demnă de partidul pe care îl reprezintă.

  1. Bunurile imobiliare şi o parte din cele mobiliare sunt deja impozitate de către organele fiscale locale, ceea ce duce la impozit pe impozit;

  2. Se prevede impozitarea bijuteriilor, antichităţilor şi altor bunuri care pot fi deţinute în casă. Cine se duce la administraţia financiară cu toate inelele, lanţurile, brăţările şi alte "obiecte de lux" într-un sac, ca să-i fie evaluate şi impozitate?.... (pe declaraţii nu se poate pune nicio bază atâta vreme cât nu sunt controlate de o autoritate, la fel de bine pot să declar că o bijuterie valorează 10 lei în loc de 1000);

  3. Drepturile de autor şi de proprietate intelectuală, care generează venituri, sunt exceptate. E foarte posibil ca un pensionar cu o casă moştenită să fie supus unui impozit pe care nu are de unde-l plăti, iar un manelist să bage în buzunar câteva zeci de mii de euro de pe urma CDurilor pe care le vinde legal (nu că acum n-ar vinde mai puţin legal şi n-ar băga în buzunar la fel de ilegal zeci de mii de euro fără să-l întrebe nimeni);

  4. Nu se pomeneşte nimic de persoanele juridice. Poate că pensionarul mai sus-numit îşi înfiinţează o IMM şi îi vinde casa pe 1 leu, dacă e suficient de deştept (asta e o calitate rar întâlnită între pensionarii şcoliţi în defunctul regim comunist, dar suntem optimişti).

  În cazul extrem de puţin probabil în care proiectul va fi votat, singurul efect major va fi subevaluarea imediată a proprietăţilor, lucru care probabil va fi aplaudat de publicul care nu are bani să cumpere o proprietate şi blestemat de publicul care s-a creditat pentru apartament sau casă, la o valoare superioară celei a bunului.

  Foarte probabil acest domn deputat speră ca proiectul să pice, pentru a arunca vina pe "milionarii zgârciţi din PDL" şi a le mai fura nişte voturi :)))

  PS Eu deţin o proprietate şi voi plăti.
 • +1 (1 vot)    
  Geoala nu e singurul Prostanac ! (Miercuri, 13 ianuarie 2010, 17:08)

  martin [anonim]

  Acest Surupaceanu este egalul lui Geoala si curand va fi mai prost ca acesta, pe masura ce va imbatrani. O astfel de propunere fara cap si coada, va lichida o reforma de dorit in societate.
  Surupaceanu mai bine s-ar face clona mercenara in divizia Banicioiu. Apropos am aflat azi ca individul Banicioiu e dentist si felicit pe pacientii care scapa de el . Sa ramana amandoi un fel de oameni politici !
 • +1 (1 vot)    
  nasol..! cu inflatia asta pe euro ce vine...! (Miercuri, 13 ianuarie 2010, 17:17)

  bm [anonim]

  toti prostii o sa aiba 500.000 de euro, bani marunti !
 • +2 (2 voturi)    
  Nedreptate (Miercuri, 13 ianuarie 2010, 17:35)

  Dorel [anonim]

  Eu personal as intra in aceasta categorie de impozitare, si cred ca acest proiect de lege este o mare tampenie si nedreptate!
  Am mai platit odata un impozit de 16% pe castig, si acum vor sa mai ne impozite odata!
  Imi miroase a populism, si cred ca este o masura care nu este benefica. Practic este pedepsit ca ai succes, si animat sa-ti muti capitalul in strainatate.
  Probabil acest parlamentar a aruncat acest proiect de lege pe piata, sa-si faca si el un nume...

  P.S. politicienii in toate tarile nu stiu ce impozite sa mai creeze, deoarece trebuie sa se acopere banii furati de ei prin afacerile cu statul!
 • -1 (1 vot)    
  Mda (Miercuri, 13 ianuarie 2010, 18:09)

  ion [anonim]

  In Romania este o adevarat fobie impotriva taxelor si a impozitelor, si pe merit ca cu banii stransi nu prea se face mare lucru cand tragem linie. Totusi hai sa trecem peste asta.
  0.5% pe an la 500 de mii de euro. Inseamna 2500 de euro. Este o taxa de solidaritate. Daca detii bunuri evaluate la 500 de mii de euro dar nu iti perimit sa dai un 2500 de euro pe an in plus fata de restul lumii, eu zic ca faci ceva gresit. Nu ii o suma colosala ca sa zici ce te mai jefuieste statul. Crezi ca platesi prea mult mai vinzi ceva, banii cash ii depui intr-o banca si gata povestea. Nici aia nu ii acceptabil ca sa ai 5 castele si 7 case de vacanta si platesti impozit ca si unu care sta in centru intr-un oras mare.
  Ideea ii ca cei foarte bogati pot ajuta statul mult mai usor decat cei saraci. Din ce am auzit in Germania a fost o initiativa similara, pornita chiar de un om bogat.
  La noi imediat toata lumea sare cu gura
  • 0 (0 voturi)    
   STATUL MA JEFUIESTE ORICUM! (Miercuri, 13 ianuarie 2010, 20:21)

   db [anonim] i-a raspuns lui ion

   500000 de euro in bunuri mobiliare si imobiliare ale intregii familii - sot, sotie, copii in intretinere - nu reprezinta o avere pentru care sa platesti impozit de solidaritate. nu sunt o avere, decat daca comparam cu proprietatile din Burundi.
   Interesant este CINE LE EVALUEAZA, stiindu-se faptul ca evaluarea in Rom. e o telenovela - ce vezi nu e adevarat!.Notarii au in plina criza cele mai fanteziste evaluari, ca de', nu ne luam dupa ce scrie pe hartie!
   Pe de alta parte, STATUL M-A JEFUIT DEJA - cand am cumparat, m-a taxat cum a vrut el, cand am vandut, m-a taxat cum a vrut el, cand am mostenit, m-a taxat cum a vrut el. Si n-as fi considerat ca m-a jefuit, daca as fi vazut ca si folosind banii mei, tara merge bine - dar, domnilor, asta nu se intampla! Daca imi risipeste banii, de ce sa-i dau? E pilda biblica sa nu risipesti sau sa irosesti talantii; ti-i dau cu un scop, fa ceva bun cu ei. Nu faci, meriti PEDEAPSA! Eu nu mai vreau ca reprezentantii statului roman sa-si bata joc de stradania mea si a mosilor si stramosilor mei.
 • 0 (0 voturi)    
  Vezi Franta (Miercuri, 13 ianuarie 2010, 18:42)

  Ioan [anonim]

  care a castigat vreo 4 miliarde de euro din impozit si a pierdut peste o suta de miliarde transferate urgent peste granita...
 • 0 (0 voturi)    
  Taxa "Robin Hood" (Miercuri, 13 ianuarie 2010, 19:27)

  calin [anonim]

  Taxei acesteia ar trebui sa i se spuna Taxa Robin Hood (nu conteaza ca nu da neaparat la saraci, dar macar ia de la bogati). Probabil daca legea va fi adoptata vor veni cu amenamente la ea ca parlamentarii si ministrii sa fie scutiti ca sunt "bujetari" ;). Dar, ma indoiesc ca in indecenta lor se vor grabi sa o aprobe. Mai discutam pe tema asta...
 • 0 (0 voturi)    
  m-am saturat de analfabeti!mama lor (Miercuri, 13 ianuarie 2010, 19:53)

  jkm [anonim]

  sa bag de seama ca trebuie sa-mi scot economiile din banca(nu am nici pe departe 500000,mi-ar mai treebui inca 10 vieti)??..astea sint semnele unei noi nationalizari???...trebuie sa ma mut din tara inainte de a deveni din nou o tara cu regim totalitar?...
  • 0 (0 voturi)    
   nedrept (Miercuri, 13 ianuarie 2010, 20:44)

   maria [anonim] i-a raspuns lui jkm

   Nu este nicidecum situatia mea,respectiv nu am atatia bani si nu i-as avea nici in 50 de ani de acum inainte,dar mi se pare o lege nedreapta si incorecta.Cei care poseda aceasta suma, sau bunuri echivalente, au muncit ptr avere,au platit dari statului din banii castigati,de ce sa-i impoziteze de doua ori ? Asa incurajeaza statul proprietatea ? Asa garanteaza statul roman proprietatea privata ? adica, da-mi si mie din ce ai tu ...?
 • 0 (0 voturi)    
  O NOUĂ DOVERSIUNE A MOGULILOR P.S.D. (Miercuri, 13 ianuarie 2010, 20:51)

  BARBU FLOREA [anonim]

  Prin această iniţiativă de Lege Fiscală - SE ÎNCEARCĂ PUNEREA CARULUI ÎNAINTEA BOILOR -deoarece :
  - PRIORITATEA nr. 1 - este FISCALIZAREA VENITURILOR ŞI AVERILOR ACUMULATE ILICIT (fără plată de impozite la stat) ÎN ULTIMII 20 DE ANI (barbu-florea.ablog.ro) , TERMEN LEGIFERAT, pe propria răspundere, 1 (UN) AN de la promulgarea legii - impozitarea acestora cu penalităţile legale , ca VENITURI NEDECLARATE .
  - PRIORITATEA nr. 2 - este legalizarea unei POLIŢII ECONOMICO-FINANCIARE , cu statut SPECIAL.
  - PRIORITATEA nr. 3 - CONFISCAREA AVERILOR şi VENITURILOR ILICITE NEDECLARATE .
 • 0 (0 voturi)    
  PERVERSIUNI (Miercuri, 13 ianuarie 2010, 21:48)

  stan patitu [anonim]

  Legea poate avea urmari la care nu s-a gandit ala care a propus-o ! De exemplu daca un cetatean oarecare, cu mijloace materiale modeste, pe scurt un om obisnuit, recupereaza o casa valoroasa in centrul capitalei care valoreaza mai mult de 500 mii euro. Ce face asta? De bine ce a recuperat-o nu poate sa o pastreze, trebuie sa o vinda ! Este corect? Este doar un exemplu. Sa ne gandim si in mediul rural. Ii ajutam pe taranii care au teren, care si-a luat si el un tractor, o semanatoare, sa mai plateasca un bir ?
 • 0 (0 voturi)    
  super tare! (Miercuri, 13 ianuarie 2010, 23:21)

  dares [anonim]

  in timp impozitul asta va toca toate averile :))
  nu e mult 0.5% dar daca-l aplici la vreun miliard de euro ..parca altfel suna 50 mil euro impozit :D
  ar fi curios de dat un clasament al celor mai mari contribuitori la bugetul statului
  in milioane euro :D
  • 0 (0 voturi)    
   ma intreb (Joi, 14 ianuarie 2010, 8:35)

   mary [anonim] i-a raspuns lui dares

   Daca doi pensionari ( acum),care au reusit sa-si faca o casa , cu 10 ani in urma,( cand aveau o firma), care astazi valoreaza mai mult de 500.000 euro , cum vor reusi sa plateasca ei impozitul pe avere din pensii ? Trebuie sa-si vanda casa, ca sa scape de impozit ?
   Ma intreb....
 • 0 (0 voturi)    
  tot de la noi se iau (Joi, 14 ianuarie 2010, 11:31)

  avram [anonim]

  sa va spun ce se va intampla pt averile cash: omul bogat merge la banca si zice bun, bun da-mi dob. cu 0.5 mai mare ca sa nu plec. banca ii da cu siguranta si recupereaza de la ala mai micu' cu creditul facut, adica tot de la noi. indirect statul ne ia tot noua mai multi bani!
 • 0 (0 voturi)    
  o parere (Vineri, 29 ianuarie 2010, 11:47)

  matei [anonim]

  Proiectul de lege pentru impozitarea averilor mai mari de 500.000 de euro... HA, Ha, Ha... In mod sigur NU va fi o sursa de finantare pt. Legea Cojocaru... Banii se vor duce pe DOTARI DE LUX la guvern, parlament si presedentie, organizari de alegeri pentru parlament unicameral, alte referendumuri pentru constitutie de republica PREZIDENTIALA, sedii noi de partide si alte prostioare care aduc COMISIOANE GRASE la achizitionarea lor... Sa traiti bine... si sa va PLATITI impozitele forfetare la timp. Ai de munca, n-ai de munca, TOT PLATESTI...


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by