Alpha Bank Romania a contractat un imprumut de 50 milioane de euro de la Banca Europeana de Investitii (BEI) pentru finantarea de proiecte in agricultura, industrie, servicii, infrastructura, energie, se arata intr-un comunicat al institutiei. Valoarea maxima a unui imprumut este de 12,5 milioane de euro, iar costul total al fiecarui proiect eligibil este de maxim 25 milioane de euro.

"Creditele acordate in cadrul acestui program se adreseaza proiectelor de investitii din domenii precum agricultura, industrie, servicii, dar si pentru investitii prioritare din infrastructura, energie, protectia mediului, industrie, sanatate, educatie etc.", se mai arata in comunicat.

Din 1990 pana in prezent, BEI a acordat Romaniei imprumuturi in valoare totala de 7,8 miliarde de euro, din care aproximativ 780 milioane de euro au fost utilizate pentru sprijinirea proiectelor IMM-urilor si municipalitatilor.

Alpha Bank Romania a obtinut in primele noua luni din 2009 un profit inainte de taxe de 43 milioane de euro, cu 10% mai putin decat in perioada similara din 2008.