Ministerul Finantelor nu va aproba transferuri de la capitolul bugetar destinat investitiilor catre alte tipuri de cheltuieli, chiar daca Legea responsabilitatii fiscale nu este in vigoare, a declarat vineri ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, informeaza NewsIn.

"In acest spirit al investitiilor si al sustinerii crearii locurilor de munca, vreau sa informez ca Ministerul Finantelor nu va aproba, chiar fara Legea responsabilitatii fiscale, transferul de la cheltuieli de capital catre alte tipuri de cheltuieli. (...) Din acest punct de vedere, usa biroului meu este inchisa. Pentru orice al subiect sunteti bineveniti", a declarat ministrul Finantelor la inceputul sedintei de vineri a Executivului.

Vladescu i-a invitat pe ceilalti ministri sa discute despre cheltuirea banilor destinati investitiilor in 2010. "(...) Sa vina sa discutam ce trebuie sa cheltuim in trimestrul I, ca sa avem sansa sa implementam investitiile. (...) Trebuie sa vedem necesarul pe trimestrul I, care trebuie sa fie cel mai mare, pentru ca ulterior banii pot fi cheltuiti", a declarat el.

Proiectul Legii responsabilitatii fiscale aprobat de Guvern si trimis Parlamentului prevede ca Executivul poate face maximum doua rectificari bugetare intr-un an, dar nu in primul semestru, insa la rectificari nu pot fi majorate cheltuielile de personal.

Ministerele care depasesc intr-un trimestru limita cheltuielilor de personal nu mai pot acorda prime, nu pot plati orele suplimentare, nu pot scoate la concurs posturile vacante si nici nu au voie sa avanseze angajatii, daca acest lucru presupune majorarea salariilor.