Leul s-a apreciat luni pana la 4,1008 lei/euro, un nou record al ultimului an
Un curs de referinta mai redus decat cel afisat vineri a fost inregistrat in data de 7 ianuarie 2009, cand euro era cotat la 4,0720 lei.
Leul a castigat teren si in fata dolarului american, ajungand la 2,8513 lei pentru un dolar, de la 2,8609 lei pentru un dolar, cat era vineri.
Francul elvetian a fost cotat luni la 2,7806 lei, cu 0,66 bani mai putin decat la finele saptamanii trecute, iar 100 de yeni japonezi au fost cotati la 3,1391 lei, dupa ce vineri cursul BNR era de 3,1542 lei pentru 100 de yeni.
Euro s-a depreciat in fata dolarului
Moneda euro s-a depreciat luni in fata dolarului american, in conditiile in care investitorii se asteapta la o scadere a indicelui al increderii in economia germana si pe fondul temerilor cu privire la criza bugetara din Grecia, potrivit dealerilor citati de AFP.
"Investitorii au vandut euro, pe fondul temerilor cu privire la escaladarea crizei din Grecia" a declarat John Kyriakopoulos, strateg la NAB Capital.
Pe piata din Londra, euro a coborat la 1,4375 dolari, de la 1,4385 dolari cat era vineri seara. Totodata, dolarul s-a apreciat in fata monedei japoneze, pana la 90,92 yeni, fata de 90,82 yeni cat era cotat vineri.

Sondaj printre români despre vaccinul antiCOVID: 30% din respondenți spun că nu se vaccinează și 40% nu cred în eficacitatea vaccinurilor / 77% vor redeschiderea școlilor pe 8 februarie
O treime dintre pacienții cu Covid-19 se întorc în spital în următoarele 5 luni cu boli de inimă, de ficat sau cu diabet, iar unul din opt moare - amplu studiu britanic
Axionul ar putea să existe - Apar noi dovezi despre o particulă misterioasă a cărei poveste a început acum peste 40 de ani
Tiger, HBO Go: Un documentar despre mărirea și decăderea celui mai bun jucător de golf din toate timpurile. Dar nu numai
Experiențe personale: 5 tineri din România povestesc cum au folosit pandemia pentru a se reinventa
Flacara este cu el!
sa fie de vina economia??
As fi curios sa aud o explicatie logica si serioasa din partea BNR.
2. Scad cheltuielile statului => mai putini bani bagati in circulatie de stat.
1 + 2 => se reduce masa monetara aflata in circulatie deci creste valoarea RON.
pe de alta parte zona Euro e afectata mai mult sau mai putin de economia greciei.