Banca Europeana de Investitii (BEI) a acordat Piraeus Bank Romania o linie de credit de 50 milioane de euro pentru finantarea nevoilor de majorare a capitalului de lucru si a proiectelor de investitii ale IMM-urilor din Romania, se arata intr-un comunicat al institutiei de credit. Finantarile se adreseaza IMM-urilor care activeaza in sectoare de activitate ca industrie, servicii, agricultura, sanatate, energie, protectia mediului, precum si pentru dezvoltarea economiei reale.

"BEI a simplificat propriile sale proceduri si a largit destinatia fondurilor, vizand de asemenea, investitii in active mobile si capital de lucru. In plus, se doreste o crestere a transparentei in sensul transferului cat mai clar al avantajelor finantarii din surse BEI catre beneficiarii finali. Fiecare credit aferent acestei finantari va trebui sa respecte criteriile de eligibilitate impuse de BEI.

Piraeus Bank Romania este parte a grupului elen Piraeus Bank, care pe piata din Romania mai detine Piraeus Leasing, care activeaza in domeniul serviciilor financiare, SSIF Piraeus Securities Romania si Piraeus Insurance Reinsurance Broker Romania, companie specializata in activitatile de intermediere si brokeraj in asigurari si reasigurari.

Din 1990 pana in prezent, BEI a acordat Romaniei imprumuturi in valoare totala de peste 7,8 miliarde de euro, din care aproape 800 milioane de euro au fost utilizate pentru sprijinirea proiectelor IMM-urilor si municipalitatilor.