Intr-un post de pe blogul sau , preluat si de Forbes, Nouriel Roubini atrage atentia ca riscurile politice din Romania continua sa persiste. Poreclit „Dr. Doom”, economistul Nouriel Roubini, cel care a avertizat inainte cu un an ca va urma o criza financiara globala, a analizat circumstantele economice din Islanda, Letonia, Ucraina si Romania, state cu vulnerabilitati economice ridicate.

In dreptul Romaniei, Roubini noteaza ca„desi alegerile s-au incheiat iar furtuna politica s-a oprit, riscurile politice raman importante. Acordul cu FMI pare reintrat in vigoare dupa ce volatilitatea politica de la finele anului trecut risca sa-l deraieze. Coalitia de guvernamant detine o majoritate fragilain Parlament.

O posibila revenire a turbulentelor politice nu este de neimaginat”, explica Roubini. Celebrul economist este relativ sceptic in privinta viitorului urmatoarelor transe din imprumut. „Transele din imprumutul international sunt programate pana in 15 martie 2011, astfel incat o reinflamare a turbulentelor politice ar putea intarzia sau chiar opri sprijinul financiar international”, conchide Roubini.