Seful delegatiei FMI, Jeffrey Franks, a declarat joi, 21 ianuarie la finalizarea discutiilor de la Ministerul Finantelor Publice ca in noua scrisoare oficiala transmisa de FMI Guvernului "nu sunt noi initiative radicale, continuam sa evaluam impreuna cu Guvernul care sunt si cum sa raspundem acestor nevoi, dar vor fi ceva modificari".

"Analizam modul de implementare si modificari daca este necesar, in acelasi timp - care sunt zonele unde au fost facute progrese si unde mai este nevoie de progrese. Nu inseamna neaparat ca vom modifica tintele, ne uitam la reformele structurale, ce progrese au fost facute si ce mai trebuie facut pentru a avea cel mai productiv si eficient sistem economic posibil", a mai declarat oficialul FMI.

Legat de nivelul arieratelor, acesta a spus ca "este una din tintele acestui program si este in mod cert o componenta a discutiilor. Vrem sa ne asiguram ca facem tot posibilul sa aducem arieratele la zero pana la sfarsitul programului".

Franks a mentionat ca se mai discuta o serie de aspecte legislative relevante pentru program: legea pensiilor, a responsabilitatii fiscale, reforma administratiei publice, anumite masuri in sectorul bancar.

Ministrul de Finante Sebastian Vladescu delarase tot joi ca FMI a trimis o scrisoare prin care solicita masuri suplimentare.

Delegatia FMI va avea discutii vineri, 22 ianuarie cu reprezentantii Ministerului Muncii.