Mihai Tanasescu: Romania nu are nevoie de taxe suplimentare. Acum este timpul pentru reforma cheltuielilor publice
"Acum este timpul pentru reforma cheltuielilor publice", a spus el, la Realitatea TV, precizand ca Romania dispune de "resurse puternice ce pot fi atrase la buget", din "segmente de activitate nefiscalizate corespunzator" si prin "imbunatatirea colectarii" veniturilor.
Mihai Tanasescu a precizat ca nu se pune problema, in negocierile purtate de delegatia FMI cu autoritatile de la Bucuresti, de o schimbare a conditiilor initiale ale acordului, "ci de o elaborare a modului in care deficitul fiscal de 5,9% poate fi atins".
El s-a referit la modul in care legislatia aferenta - legea pensiilor, legea raspunderii fiscale, executia mai buna a bugetelor la nivelul colectivitatilor locale, imbunatatirea managementului la societatile publice - isi produce efectele in acest an.
"Conditia de a ajunge la aceasta tinta depinde foarte mult de implementarea legislatiei, pentru a produce efectele financiare pe care ni le dorim", a explicat el.
Mihai Tanasescu crede ca negocierile au sanse de a se incheia in termenul convenit, astfel incat discutia scrisorii de intentie sa poata fi discutata in bordul FMI la jumatatea lunii februarie.
"Cred ca este posibil, plecand de la modul in care au decurs discutiile pana acum", a afirmat reprezentantul Romaniei, exprimandu-si speranta ca cele 2,3 miliarde de euro sa fie eliberate in ultima saptamana a lunii februarie.
"Este foarte important ca cele 2,3 miliarde de euro sa ajunga cat mai repede. (...) Speram ca suma intreaga sa vina undeva in ultima saptamana a lunii februarie", a incheiat el.

Șansa ratată a PNL și perpetuarea dezastrului urbanistic din București
Soarta Măsurii 3 pentru finanțarea IMM-urilor a devenit incertă / Ministrul economiei nu vrea să spună ce se întâmplă cu proiectele depuse de firme
Irina Alexe, o fostă polițistă, pensionată la 42 de ani, a fost numită, până la urmă, secretar de stat în Ministerul de Interne
Moștenirea Gabrielei Firea pentru Nicușor Dan: Primăria Capitalei mai are de plătit circa 165 de milioane de lei pentru autobuzele Otokar cumpărate în 2018
Câți români și-au suspendat ratele și ce soluții s-au găsit pentru cei care gâfâiau la plata ratelor înainte de pandemie Vezi ce spun reprezentanții principalelor bănci
Nu e nevoie (pe moment) de nici-o lege noua.
Putzinele resurse pe care le avem ne sint suficiente si ... la indemina.
Cu doua conditii:
1. Daca actualele autoritati isi fac datoria cu actualele prevederi legale (economia subterana poate fi diminuata drastic iar darile colectate integral).
2. Daca se ELIMINA din sistemul bugetar chetuielile irationale sau nesimtzite (salariile din virful grilei).
Numai DUPA ce se rezolva aceste 2 puncte, si situatia nu e inca buna, putem sa ne gindim la alte solutii; dar numai DUPA!
Partea proasta este ca la nivel de declaratii nu-i intrece nimeni, practica ii omoara. Si daca nu mai tine vrajeala, dau vina pe unii pe altii si fac asemenea tambalau de ti se face lehamite. Daca ar fi facut macar 10% din ce au promis in ultimii 20 de ani, acum eram departe.
1. Aducerea tuturor fondurilor posibile de la UE, cele nerambursibile. Cei dinainte aduceau numai fonduri din care luau spaga ceea ce a diminuat mult volumul acestora.
2. Imbunatatirea managementului la societatile publice. Aici sunt rezerve mari iar sindicatele ar trebui sa inteleaga si sa nu se mai milogeasca atat pentru bani nemunciti. Nu e loc de intoarcere. Parlamentul ar trebui sa dea drumul la legile salarizarii si pensiilor si sa inceteze sabotarea masurilor ce duc la modernizarea si eficientizarii tarii.
3. Atragerea de bani de la segmente de activitati nefiscalitate corespunzator. Aici ar trebui introdusa taxa pe averi nejustificate din salariile si veniturile anuntate de unii contribuabili, marii oligarhi ai natiunii.
Fake CONservatives Beck and O'reilly Call For Massive Tax Increases on All Americans
http://fwix.com/coloradosprings/share/02096057cb/fake_conservatives_beck_and_oreilly_call_for_massive_tax_increases_on_all_americans