Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, ca Romania isi pastreaza credibilitatea internationala prin indeplinirea angajamentelor asumate:

"Vizita Fondului Monetar International, a Bancii Mondiale si Comisiei Europene s-a incheiat cu succes. Romania isi pastreaza credibilitatea internationala, in conditiile in care si-a respectat angajamentele in 2009... Mediul investitional din Romania va avea de castigat, moneda se stabilizeaza. Anul acesta intreaga preocupare a Guvernului se invarte in jurul conceptului de crestere economica", a declarat Emil Boc, dupa intalnirea cu reprezentantii confederatiilor sindicale si patronatelor.

Misiunea Fondului Monetar International (FMI) va recomanda board-ului de la Washington, la mijlocul lunii februarie, sa elibereze urmatoarele doua transe pentru Romania, a declarat, miercuri, seful misiunii de evaluare a acordului stand-by, Jeffrey Franks.

"Suntem optimisti ca in februarie board-ul FMI va aprecia eforturile facute de Romania", a spus Franks, intr-o conferinta de presa.

Guvernul va aproba o lege privind somajul tehnic, cu incepere de la 1 februarie

Guvernul va aproba la inceputul lunii februarie un proiect de lege care va reglementa somajul tehnic ca modalitate de baza pentru protejarea angajatilor, cu incepere de la 1 februarie 2010, dupa sistemul aplicat anul trecut, a anuntat premierul Emil Boc.Confederatia "Cartel Alfa", UGIR-1903 si CONPIROM au solicitat deja premierului si Guvernului sa prelungeasca masura privind somajul tehnic aplicata anul trecut.

Boc: Nici un document oficial incheiat cu FMI nu prevede un anumit numar de concedieri

Numarul de posturi mentinute in sectorul bugetar va fi stabilit pe baza standardelor de cost si nu exista nici un document oficial incheiat cu FMI care sa prevada un anumit numar de persoane concediate, a declarat, miercuri, premierul Emil Boc.

Reactia vine dupa ce seful misiunii FMI de evaluare a acordului stand-by cu Romania, Jeffrey Franks, a declarat intr-un interviu acordat ProTV ca somajul va continua sa creasca pana la jumatatea acestui an si ar putea atinge un milion de persoane.