GarantiBank a anuntat marti reduceri ale dobanzilor la creditele pentru persoane fizice, acordate in lei, reducerea aplicandu-se atat creditelor in sold, cat si celor nou contractate, se arata intr-un comunicat al bancii. Reprezentantii institutiei de credit sustin ca reducerea dobanzilor la credite se datoreaza scaderii de catre Banca Nationala a Romaniei a dobanzii de politica monetara.

"Aceasta este cea de-a doua reducere a dobanzilor la credite pe care GarantiBank o aplica in acest an. In 22 ianuarie am anuntat reducerea cu pana la 1,80% a dobanzilor in euro pentru toate creditele garantate cu ipoteca pentru persoane fizice. Totodata, avand in vedere reducerea de catre Banca Nationala a Romaniei a dobanzii de politica monetara, incepand cu 1 februarie, creditele in lei, in sold sau nou acordate, au dobanzi mai mici cu 1,08%”, a declarat Murat Atay, directorul general al GarantiBank.

Astfel, incepand cu data de 1 februarie, GarantiBank a redus la 11,40% ratele dobanzilor la creditele imobiliare, in vreme ce dobanda la creditul ipotecar pentru constructii a coborat la 12,60%. In ceea ce priveste creditele de nevoi personale, acestea au dobanzi cuprinse intre 10,32% si 11,82%. Creditele pentru achizitionarea de automobile au beneficiat de asemenea de reducerea dobanzii, aceasta ajungand la 11,82%.

BCR si RBS au anuntat luni reduceri ale dobanzilor la creditele noi acordate in moneda nationala, scotienii taind si din dobanda la finantarile in moneda unica. BCR a taiat cu pana la 2,5 puncte procentuale dobanzile la creditele noi, in lei, in vreme ce RBS Romania a redus ratele dobanzilor in cazul creditelor imobiliare in euro cu 2,5 puncte procentuale si cu un punct procentual pentru cele in lei.