O bomba artizanala a explodat in aceasta seara in fata sediului JP Morgan Grecia
Sediul bancii americane de investitii se afla la etajul al doilea dintr-o cladire de pe strada Haritos. Atentatul nu a fost revendicat.
Sediul bancii americane de investitii se afla la etajul al doilea dintr-o cladire de pe strada Haritos. Atentatul nu a fost revendicat. Mai multe documente si interviuri arata ca Atena a colaborat cu banci precum Goldman Sachs si JPMorgan Chase si a testat limitele europene in ceea ce priveste datoriile timp de zece ani, scrie New York Times.
In noiembrie 2009, cu trei luni inainte de declansarea crizei, Atena a gazduit o delegatie Goldman Sachs care a venit sa faca o oferta Guvernului plin de datorii. Echipa, condusa de presedintele bancii, le-a oferit guvernantilor greci un instrument de finantare care ar fi impins datoriile din sistemul de sanatate, curatind bilanturile bugetului.
Intr-o discutie online cu cititorii HotNews.ro, Daniel Daianu a explicat ca nu bancile straine sunt vinovate de criza elena, ci faptul ca acestea au ascuns problemele lor financiare, intregii Uniuni Europene. "De fapt, ce au vandut ei? Au vandut niste cash-flowuri viitoare. Nu s-au imprumutat, cum spun unii. Practic, este ca si cum ai vinde din casa veniturile unor active pe care le detii. Daca ar fi anuntat Comisiei, era ok. Dar nu au facut-o", explica Daianu.
Grecii, care vor avea de facut fata unor masuri extrem de dure din punct de vedere economic, vad acum in bancile straine un potential vinovat si incearca sa se razbune pentru situatia economica fragila. Atentatul din aceasta seara este un exemplu in acest sens.

EXCLUSIV Câți bani pentru investiții au primit în ultimii 10 ani spitalele-vedetă ale pandemiei. Care a fost cel mai "răsfățat" spital din prima linie
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU
Dupa un timp ajungi dependent, esti aprope sa dai colul, te duci la dezintoxicare si la un moment dat te infurii si il impusti pe dealerul de droguri.
e corect?
e moral?
esti vinovat?
PS: si daca dependentul ala ar fi chiar copilul tau?
Cine ar fi vinovat?
In prezent, nu sunt bancile de vina, dar oamenii s-au obisnuit sa creada asa si bine le fac. In viitor sa actioneze responsabil.
Asta insa nu i-a oprit sa crediteze in draci orice negru cu 3 clase pentru a putea raporta profituri record, deci pentru a putea cere bonusuri record. Si daca clientii bancii nu reuseau sa plateasca? Cui dracu ii pasa? Peste 3-4 ani nu mai era problema actualului presedinte al bancii. Cand iei 20milioane USD bonusuri pe an (indiferent de performanta), nu te mai intereseaza ce se mai intampla la pasul urmator.
Postul tau lasa siderat orice om cu un IQ rezonabil: insinuezi cumva ca bancile au facut acte de caritate in SUA?
Problema a fost pusa foarte bine de un anumit economist de top: in sistemul actual, conducerea bancii si banca in sine (actionarii) nu mai au acelasi interese. Primii vor sa raporteze profit record folosind orice mijloace (inclusiv strategii falimentare pe termen lung) pentru a incasa bonusuri ASTAZI in timp ce actionariatul este foarte fragmentat (deci relativ usor de manipulat) si cu o cultura financiara de tot rahatul daca este sa comparam cu actionarii originali ai bancii (cei care au creat banca respectiva). Cu alte cuvinte .... controlul actionariatului este insuficient in multe situatii.
Alte aspecte:
1. bancile si-au asumat riscuri extreme pe pietele financiare internationale. In fine: nu mai dezvolt si ideea asta.
2. Banca de investitii Lehman Brothers (LEH) avea 200 de ani de existenta cand a fost scufundata de cretinii din management; zici ca 30 de ani este mult? Este mult raportat la 200 de ani de existenta?
Este cretinism pur sa pui in practica un sistem care va duce la colaps in mod CERT in 30 de ani iar sistemul construit pe filozofia "crediteaza orice bou ca sa pot incasa bonusul astazi" nu poate sa duca decat la colaps. Din aceasta cauza se reevalueaza complet atribut