Asteptarile expertilor financiari cu privire la economia Romaniei in urmatoarele sase luni s-au inrautatit in luna februarie, inregistrand o scadere de 42,1 puncte, potrivit unui studiu al Centrului pentru Cercetari Economice Europene (ZEW). Indicele ZEW care urmareste asteptarile analistilor a coborat astfel la 22,3 puncte, fiind insa peste nivelul regiunii, de 20,5 puncte.

Romania este devansata de Polonia (27,6 puncte), Cehia (26,5 puncte) si Ungaria (26,0 puncte) in functie de perceptia analistilor cu privire la evolutia economica, si se afla inaintea Slovaciei (20,0 puncte) si Croatiei (11,4 puncte).

De asemenea, studiul mai arata ca perceptia situatiei economice actuale din Romania s-a inrautatit, cu 7,4 puncte, la -66 puncte.

Totodata, 62,5% dintre cei consultati se asteapta la reducerea dobanzii de politica monetara a Bancii Nationale a Romaniei in urmatoarele sase luni.

Asteptarile expertilor privind economia Europei Centrale si de Est in urmatoarele sase luni au scazut cu 38,6 puncte, la 20,5 puncte.