Adrian Vasilescu, consilier al Guvernatorului BNR Mugur Isarescu, a remis o reactie oficiala fata de declaratia facuta joi seara de Mircea Geoana, presedintele Senatului si al doilea om in stat. Acesta ii recomandase lui Ionut Costea "sa renunte la postul actual in favoarea unei banci private - "dar nu una greceasca". Adrian Vasilescu a declarat pentru HotNews.ro ca l-a mirat declaratia lui Geoana, fiindca in Romania nu exista banci grecesti, ci banci romanesti cu capital grecesc - supravegheate de BNR si care nu sunt in niciun fel atinse de problemele crizei din Grecia.

"Eu l-as sfatui pe domnul Costea, pe care il pretuiesc sa nu se gandeasca sa ocoleasca vreo banca greceasca. Am folosit expresia banca greceasca pentru a intra in contextul declaratiilor domnului Geoana pentru ca, de fapt in Romania nu avem banci grecesti. Avem banci romanesti cu capital grecesc.

Ele fac parte din sistemul bancar romanesc, sunt supravegheate clipa de clipa de catre BNR si impartasesc soarta (am pus cuvantul in ghilimele) tuturor celorlalte banci romanesti: sunt solide, credibile si nu sunt in niciun fel atinse de problemele crizei din Grecia", a declarat Adrian Vasilescu pentru HotNews.ro.

Mircea Geoana a declarat joi seara ca-i recomanda lui Ionut Costea - cumnatul sau si presedinte Eximbank - sa renunte la postul actual in favoarea unei banci private - "dar nu una greceasca". Geoana a facut aceste declaratii in contextul discutiilor despre salariul lui Costea, remunerat cu 20.000 de euro, si pe fondul crizei profunde din Grecia.