Premierul Emil Boc a anuntat, vineri, ca Guvernul va face demersurile necesare pentru inlaturarea, in instanta, a clauzelor contractuale care impun sanctiuni financiare de 500.000 de euro in cazul schimbarii directorului general de la EximBank, relateaza Mediafax.

Boc a afirmat ca acest lucru este unul "incorect", iar clauzele sunt "imorale".

HotNews.ro a dezvaluit, la sfarsitul anului trecut, ca directorul Eximbank, Ionut Costea, cumnatul presedintelui PSD, Mircea Geoana, castiga 89.062 de lei pe luna fara alte stimulente, adica 20.760 de euro.

Contractul a fost semnat in aprilie 2009 de catre fostul presedinte AVAS, Mircea Ursache, membru PSD.

In cazul in care este concediat, cumnatul lui Mircea Geoana primeste de la stat leafa pe trei ani.

"Vom intreprinde demersurile necesare pentru inlaturarea in instanta a clauzelor contractuale care impun sanctiuni financiare de 500.000 de euro in cazul schimbarii directorului de la EximBank. Nu se poate sa pui clauze in acest fel. Adica Ursache de la PSD centreaza, iar Costea de la Eximbank da cu capul. Nu se poate sa continuam aceste demersuri. Ei si-au stabilit aceste clauze, Ursache in calitate de presedinte AVAS si Costea in calitate de presedinte EximBank", a spus Boc.

Potrivit acestuia, Guvernul va pregati cadrul juridic pentru actionarea in instanta in vederea eliminarii "acestor clauze incorecte din punct de vedere juridic si care nu raspund nevoilor statului de drept".

Saptamana trecuta, Boc a cerut EximBank sa reduca salariul conducerii de la circa 20.000 euro in prezent la 1.000 de euro, corespunzator indemnizatiei unui secretar de stat, dupa modelul Fondului Proprietatea, avertizand ca altfel vor fi identificate si alte solutii pentru a efectua diminuarea.