Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat, pentru Mediafax, ca nu intentioneaza sa impoziteze pensiile, cu exceptia celor mari, care se impoziteaza deja, si nici sa organizeze o dezbatere publica pe aceasta tema. Sebastian Vladescu a facut aceste clarificari in aceeasi zi in care Money.ro a publicat un interviu cu ministrul Finantelor, in care acesta declara ca toate pensiile ar trebui impozitate in Romania, motivand ca "intr-un stat civilizat, orice venit se impoziteaza". Si premierul Emil Boc a anuntat ca "Nu se pune problema impozitarii pensiilor".
- "Nu am discutat in Guvern si nici nu vom discuta despre impozitarea pensiilor. Nu se pune aceasta problema. Ministrul Vladescu a analizat ideea din perspectiva unei filozofii fiscale pe care nu am discutat-o pana acum", a explicat primul ministru.
- "Nu vreau sa impozitez si stiu ca nu se pot impozita pensiile, in afara de cele mari, care deja se impoziteaza. Sa fie foarte clar, nu intentionez sa impozitez pensiile in acest moment. Exista o impozitare a pensiilor mari si numai aceea ramane", a declarat Sebastian Vladescu, pentru Mediafax.
- "Acum nu este nici macar momentul unei dezbateri publice. Nu exista niciun fel de intentie de impozitare a pensiilor si nici intentia unei dezbateri publice privind impozitarea lor", a precizat Vladescu.
In prezent, doar pensionarii cu pensii mai mari de 1.000 de lei platesc ca impozit 16% din valoarea care depaseste acest prag.
altfel vor trage de aceasta lege ...mult timp pana sa treaca pentru ca va interveni factorul politic
cum a fost o categire speciala - la fel si acum tot special se aplica acele cote de impunere!
dupa un timp isi dau seama ca au dat cu bata-n balta si isi retrag afirmatiile...
asa se lupta impotriva crizei in romania?
Greseala statului roman este ca nu-i pune pe toti sa faca declaratii de venit. Probabil, dupa ce s-o ajunge in situatia Greciei le-o trece guvernantilor cu temele populiste(socialiste).
In tarile civilizate se practica declaratia de venit in baza careia se stabilieste baza de impozitare dupa ce s-au scazut cheltuielile deductibile care sunt stabilite in baza legi.
Este o diferenta de civilizatie doar "100 de ani"
Concluzia - Este un haos complet si se fura pe fata...
unde ati fost atata timp?
vrem legi facute de romani adevarati si votate prin referendum .decat sa fi votat pentru parlamentari mai putini mai bine faceti o lege pentru a raspunde fiecare pe domeniul ca il ocupa.