Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat, pentru Mediafax, ca nu intentioneaza sa impoziteze pensiile, cu exceptia celor mari, care se impoziteaza deja, si nici sa organizeze o dezbatere publica pe aceasta tema. Sebastian Vladescu a facut aceste clarificari in aceeasi zi in care Money.ro a publicat un interviu cu ministrul Finantelor, in care acesta declara ca toate pensiile ar trebui impozitate in Romania, motivand ca "intr-un stat civilizat, orice venit se impoziteaza". Si premierul Emil Boc a anuntat ca "Nu se pune problema impozitarii pensiilor".

  • "Nu am discutat in Guvern si nici nu vom discuta despre impozitarea pensiilor. Nu se pune aceasta problema. Ministrul Vladescu a analizat ideea din perspectiva unei filozofii fiscale pe care nu am discutat-o pana acum", a explicat primul ministru.
  • "Nu vreau sa impozitez si stiu ca nu se pot impozita pensiile, in afara de cele mari, care deja se impoziteaza. Sa fie foarte clar,  nu intentionez sa impozitez pensiile in acest moment. Exista o impozitare a pensiilor mari si numai aceea ramane", a declarat Sebastian Vladescu, pentru Mediafax.
  • "Acum nu este nici macar momentul unei dezbateri publice. Nu exista niciun fel de intentie de impozitare a pensiilor si nici intentia unei dezbateri publice privind impozitarea lor", a precizat Vladescu.

In prezent, doar pensionarii cu pensii mai mari de 1.000 de lei platesc ca impozit 16% din valoarea care depaseste acest prag.