Celebrul economist Nouriel Roubini, supranumit "Dr. Doom al economiei", se va afla la Bucuresti in peroada 24-26 mai 2010, urmand sa participe la cea de-a saptea editie a Forumului Financiar Central & Sud-Est European, organizat de Banca Nationala a Romaniei si Forum Invest, informeaza un comunicat remis HotNews.ro.

Citat in presa internationala ca “Dr. Doom”, “Cassandra” sau “Profetul”, Nouriel Roubini este cunoscut ca omul care a prevazut actuala criza financiara. "In 2005 Roubini a spus ca preturile caselor cresteau datorita operatiunilor de tip speculativ, iar acest fenomen avea sa conduca la o prabusire a economiei. La momentul respectiv profesorul nu a fost crezut de nimeni. Acum el este considerat un savant". (revista Fortune).

Nouriel Roubini este profesor de economie in cadrul Universitatii din New York si presedinte al Roubini Global Economics, un think-thank specializat in analiza tendintelor economice. De-a lungul carierei, Roubini a lucrat pentru Fondul Monetar International, Fed, Banca Mondiala, banca centrala a Israelului. In timpul administratiei Clinton, Roubini a fost economist-sef pentru consiliul economic al presedintelui american.

In cadrul Forumului Financiar de la Bucuresti, Nouriel Roubini va avea un panel dedicat si va participa, de asemenea, la o serie de intalniri cu membri ai comunitatii politice si de afaceri din Romania.