UPDATE Reprezentanti ai Ministerului de Finante confirma: Datoria de 600 de milioane de dolari ale KazMunaiGaz catre statul roman este "prinsa" in bugetul de stat, ca venituri, in anul 2010

de I.Morovan, D.Tapalaga     HotNews.ro
Luni, 1 martie 2010, 12:21 Economie | Finanţe & Bănci


Dinu Patriciu
Foto: AGERPRES
Datoriile istorice ale Rompetrol catre statul roman, preluate de KazMunaiGaz, estimate la 600 de milioane de dolari sunt considerate, prin acordul cu FMI, venituri la bugetul de stat in 2010, au declarat pentru HotNews.ro surse guvernamentale. In campania electorala, liderul PDL, Emil Boc, sugera ca omul de afaceri Dinu Patriciu se implica in jocul electoral pentru ca "sub o guvernare PSD-PNL va fi foarte usor sa obtina o amanare sau o reesalonare a datoriei".
 • Preşedintele Traian Băsescu are programata în 2-3 martie o vizita oficiala în Kazahstan. Potrivit unor surse, sunt prevazute si discutii cu oficiali ai KazMunaiGaz.

Problema datoriei KazMunaiGaz catre statul roman ar fi fost discutata si la ultima intalnire, din luna ianuarie, dintre oficialii FMI si reprezentantii Guvernului. "Datoria este prinsa in acordul cu FMI si este considerata venit la bugetul de stat in 2010", au declarat pentru HotNews.ro surse guvernamentale. Cele 600 de milioane reprezinta datoria istorica ale rafinariei Petromidia.

Dinu Patriciu a vandut in iunie 2009 restul actiunilor pe care le mai detinea la Rompetrol Group catre KazMunaiGaz. In 2007, compania kazaha a achizitionat de la omul de afaceri roman 75% din actiuni pentru 1,6 miliarde de dolari. Nu sunt clare insa conditiile tranzactiei, deoarece detaliile contractului nu au fost facute publice. Astfel, nu este clar in ce conditii a preluat KazMunaiGaz datoriile istorice ale rafinariei Petromidia si daca tranzactia cu omul de afaceri Dinu Patriciu este in vreun fel conditionata de plata datoriei, scadenta in septembrie 2010.

In timpul campaniei electorale, premierul Emil Boc sugera, pe 29 noiembrie 2009, ca Dinu Patriciu s-a implicat in jocul electoral impotriva lui Traian Basescu, prezentand un film in care se vedea cum seful statului ar lovi un copil, fiind interesat de amanarea datoriei. "Petromidia are de platit pana in 30 septembrie 2010 suma de 570 de milioane de euro la stat. Daca nu se platesc, statul roman poate sa redevina majoritar la Petromidia. Sub o guvernare PSD-PNL va fi foarte usor pentru Dinu Patriciu sa obtina o amanare sau o reesalonare. Nu ne miram deloc ca il vedem pe Patriciu venind cu casetute ca sa-si promoveze propriul lui interes", declara in noiembrie 2009 Emil Boc. Ulterior, filmul anuntat de Dinu Patriciu s-a dovedit a fi trucat.
Detalii aici

Oficial, compania kazaha anunta in 2009 ca isi asuma datoriile grupului Rompetrol si cauta finantare pentru a le plati. "Preluam toata povara raspunderii datoriilor existente (...) Va trebui sa platim datoriile si ducem negocieri cu o alianta de banci internationale. KazMunaiGaz are posibilitatea de a plati datoriile", declara presedintele KazMunaiGaz, Kabyldin Kairgeldy, in iulie 2009.
Detalii aici

Preşedintele Traian Băsescu are programata în 2-3 martie o vizita oficiala în Kazahstan. Potrivit unor surse, sunt prevazute discutii cu oficiali ai KazMunaiGaz. Potrivit surselor citate, este posibil sa se discute inclusiv problema actiunii in instantele internationale declansata de Rompetrol, ca si companie straina inregistrata in Olanda, impotriva statului roman. In decembrie 2005, grupul Rompetrol a dat in judecata statul roman la Curtea de Arbitraj a Bancii Mondiale si a cerut despagubiri de 100 de milioane de euro invocand "hartuieli judiciare si administrative".
Detalii aici

Potrivit unei ordonante din 2003, statul roman are doua posibilitati: fie sa rascumpere datoria Petromidia convertita in obligatiuni si sa redevina actionar majoritar la Petromidia, fie sa execute datoria la scadenta. Surse guvernamentale au declarat pentru HotNews.ro ca formula de calcul la rascumpararea obligatiunilor ar dezavantaja statul, care prefera in aceste conditii sa incaseze datoria, prinsa, de altfel, ca venit la buget in 2010 prin acordul cu FMI.

Citeste aici un documentar realizat de Ziarul Financiar pe tema datoriilor Petromidiei.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

6654 vizualizari

 • +5 (11 voturi)    
  ok (Luni, 1 martie 2010, 13:44)

  alex [anonim]

  Asta e o chestiune pur comerciala.

  Patriciu a vandut firma Rompetrol cu tot cu datorii. Banii pe care i-a bagat el in buzunar sunt ai lui nu ai firmei Rompetrol.

  Datoriile au fost asumate de noul actionar (KazMunaiGaz), care are urmatoarele posibilitati:
  a. sa plateasca datoria
  b. sa converteasca datoria in actiuni (care vor apartine statului roman, acesta redevenind actionar majoritar).

  Probabil ca KazMunaiGaz va plati datoria, pentru ca ei nu au dat o gramada de bani ca sa ajunga actionar minoritar la Rompetrol.
  • -1 (7 voturi)    
   cine intoxica? (Luni, 1 martie 2010, 20:21)

   meticulos [anonim] i-a raspuns lui alex

   nu exista o datorie istorica a Rompetrol. Aceasta datorie a fost convertita in obligatiuni cu scadenta 2010. Rompetrol trebuie sa rascumpere aceste onligatiuni: daca n-au bani in companie, pot plati actionarii din alte surse sau.. sau... Asta NUMAI in ipoteaza in care prin preluare Kaz a preluat si obligatiunile (exista cazuri in care prin preluare nu s-au asumta si obligatiunile emise). Stie cineva exact? Functie de acest raspuns va fi si reactia lui Patriciu.
   • +2 (4 voturi)    
    @meticulos (Luni, 1 martie 2010, 15:13)

    alex [anonim] i-a raspuns lui meticulos

    Da si tu un exemplu de "cazuri in care prin preluare nu s-au asumta si obligatiunile emise".
    • 0 (4 voturi)    
     prudenta (Luni, 1 martie 2010, 15:42)

     @alex [anonim] i-a raspuns lui alex

     ma indeamna sa zic astfel, pentru ca n-am cititi contractul de vanzare al Rompetrol catre Kaz.
   • 0 (6 voturi)    
    hotia lui Patriciu. (Marţi, 2 martie 2010, 14:50)

    mircea [anonim] i-a raspuns lui meticulos

    Prea meticulos incerci sa explici ca excrocul este om cinstit.O-i avea vre-un interes.Rompetrol,nu este singura excrocherie a lui Patriciu,este cea mai cunoscuta.Pana nu vom starpi asemenea excroci,Romania nu are cum sa prospere.Cred ca ar fi bine sa starpim intai sustinatorii excrocilor,pentru-ca sunt mai usor de strans in chingi.Excrocii fara sustinatori,sunt vulnerabili.
  • -3 (5 voturi)    
   Adio si n-am cuvinte (Luni, 1 martie 2010, 21:20)

   Alex One [anonim] i-a raspuns lui alex

   Si daca cazacii nu platesc, cum procedam ? Vreau sa vad cum poate fi obligat Kazahstanul, si mai ales cand, sa dea banii . Unde pot fi dati in judecata si cum ii executam? S-a uita situatia creantelor din vremea lui Ceausescu care nu au fost lichidate nici in ziua de azi ? Am senzatia ca cei 600.000 $ au zburat. Si o nelamurire: daca 1,6 mlrd $ reprezinta 75%, cum devine Romania actionar majjoritar cu 600.0000 $ ?
   • +2 (2 voturi)    
    cazacii? (Marţi, 2 martie 2010, 5:55)

    ktalin [anonim] i-a raspuns lui Alex One

    kazahii nu sunt cazaci.
    este o confuzie usor de facut, dar cazacii nu au nimic in comun cu poporul kazah.
   • +2 (2 voturi)    
    cazacii? (Marţi, 2 martie 2010, 5:55)

    ktalin [anonim] i-a raspuns lui Alex One

    kazahii nu sunt cazaci.
    este o confuzie usor de facut, dar cazacii nu au nimic in comun cu poporul kazah.
   • +3 (3 voturi)    
    :) (Marţi, 2 martie 2010, 12:36)

    alex [anonim] i-a raspuns lui Alex One

    Firma Rompetrol e in Romania (ca active fizice). Nu poate nimeni sa ia rafinaria si sa o teleporteze in Kazahstan sau in Rusia sau pe Luna. Cata vreme activele firmei sunt in Romania statul are un mare avantaj in orice disputa.

    PS: nu poti obliga "Kazahstanul" sa faca ceva. E vorba de o firma din Kazahstan care are obligatii pur comerciale in Romania. Voi chiar nu faceti deosebirea intre persoane fizice, persoane juridice si state?
    • 0 (0 voturi)    
     Persoane fizice si pers. jur. (Marţi, 2 martie 2010, 16:28)

     Dan Mihai [anonim] i-a raspuns lui alex

     Statul este persoana juridica, dar pentru tine statul este o persoana distincta...
     • 0 (0 voturi)    
      statul (Marţi, 2 martie 2010, 17:05)

      alex [anonim] i-a raspuns lui Dan Mihai

      statul are personalitate distincta care include dar nu e limitata la calitatea de persoana juridica.

      de-aia am mentionat statul separat.
 • -5 (13 voturi)    
  patriciu-cel mai bogat roman (Luni, 1 martie 2010, 14:37)

  digi [utilizator]

  Dinu Patriciu, presedintele si proprietarul grupului Rompetrol, inregistrat in Olanda, a vindut 75% din actiuni, pentru 2,7 miliarde de dolari. de ce nu a fost in stare/obligat sa-si plateasca datoria catre stat? Si acum astia se iau de niste prapaditi ca sunt pensionati?
  • +4 (4 voturi)    
   Pt ca nu a fost datoria lui personala ci a... (Marţi, 2 martie 2010, 15:52)

   Creator [utilizator] i-a raspuns lui digi

   Rompetrol Grup,iar noii cumparatori s-au OBLIGAT sa plateasca toate datoriile restante...de aia nu i-au retinut lui datoria.
 • 0 (4 voturi)    
  Simplu (Luni, 1 martie 2010, 15:43)

  Simplu [anonim]

  Nu e batut in cuie statutul de majoritar al statului roman in cazul in care kazahii nu rascumpara obligatiunile la scadenta.
  Succesiune posibila: (1) finalizarea rapida si cu succes a ofertei publice obligatorii de preluare a Rompetrol Rafinare derulata in prezent pe BVB; (2) delistare rapida Rompetrol Rafinare; (3) majorare capital social prin conversia creantelor KMG fata de RRC in actiuni.
  In acest scenariu, eternul stat roman este actionar minoritar dupa o eventuala conversie a obligatiunilor nerascumparate in actiuni.
  • +1 (9 voturi)    
   Excrocii natiei. (Luni, 1 martie 2010, 16:26)

   Schell [anonim] i-a raspuns lui Simplu

   Rascumpararea obligatiiunilor despre care se face vorbire , conform acordului cu FMI este considerata venit la bugetul pe 2010. FMI nu inghite inginerii financiare. Kazahii sau patriciu (in functie de CVC actiuni) trebuie sa rascum-pere obligatiunile. In caz contrar executare silita.
   Si un aurolac ar putea face afaceri ala Dinu Patriciu-Rompetrol . Iei de'a moaca si nu platesti nimic. Afaceristul lui peste. Si nu este singurul.
   Dar tupeu ....cat cuprinde.
   • +1 (7 voturi)    
    raspuns schell (Luni, 1 martie 2010, 23:11)

    Simplu [anonim] i-a raspuns lui Schell

    Enuntul tau se situeaza pe langa realitatea documentelor legale. KMG are optiunea de a rascumpara obligatiunile, nu "trebuie" sa le rascumpere. Neexercitarea optiunii implica matematic ca statul roman redevine actionar prin conversia obligatiunilor in actiuni. Daca intre timp, pana la data scadenta, KMG realizeaza o majorare de capital social din postura de actionar cu detineri peste 90%, statul roman poate ramane minoritar la o eventuala conversie.
    Iar orice referire la Patriciu e inutila. KMG chiar a facut un deal prost, preluand TRG pe un context de piata cu (supra)evaluari aberante ale companiilor, exact cu o saptamana inainte de declansarea crizei, mai exact inainte de caderea fondurilor de hedging ale BNP Paribas. Si oricat de multa revolta tovaraseaasca ar starni, realitatea este ca Riciu a mirosit criza asta asa cum foarte putini antreprenori romani au facut-o. Dovada este ca acum a scos cash-ul la bataie si inghite active la pret de lichidare.
 • 0 (2 voturi)    
  sperantele din buget (Luni, 1 martie 2010, 18:08)

  cititor [anonim]

  sau a trage nadeje ca ursul de coada sau ca spanul de barba.
 • +11 (21 voturi)    
  Liberalii lui Patriciu. (Luni, 1 martie 2010, 19:03)

  mircea [anonim]

  Cand a vandut Rompetrol,Patriciu putea si avea de unde sa achite datoria catre statul roman,dar a preferat sa cheltuie banii pentru a aduce la putere oameni loiali(Antonescu,Geoana,Johannis),pentru a scapa definitiv de datorie.Patriotismul lui Antonescu,Orban,Patriciu se manifesta prin jefuirea statului roman.
  • +8 (10 voturi)    
   Toti vorbesc de banii lui Patriciu, dar.... (Luni, 1 martie 2010, 14:48)

   Rescatorul [anonim] i-a raspuns lui mircea

   or fi oare banii lui? Daca recitim istoricul preluarii Rompetrol, prima intrebare pe care ar trebui sa ne-o punem este: de unde a avut Patriciu banii? Poate incercati sa deslusiti cine este in spatele lui?!
   • +1 (3 voturi)    
    de unde bani? (Luni, 1 martie 2010, 16:59)

    Talpes [anonim] i-a raspuns lui Rescatorul

    petromidia a costat 50 milioane de dolari platibili in 3 ani ! n-a scos banii din buzunar . s-a platit singura . talpes a publicat istoria .este vorba de acizele care la acea data le incasa rafinaria si nu au mai ajuns la min finante . asta e tot .
  • 0 (4 voturi)    
   nu mai comenta aiurea in tramvai (Luni, 1 martie 2010, 17:42)

   teodors [anonim] i-a raspuns lui mircea

   Prin contractul de vanzare al Petromidia s-a stabilit ceva referitor la actiunile acelea. Nu situ exact ce pt ca nu am contractul in fata. Insa niste obligatiuni se rascumpara in termenii contractului nu asa cand vrea mircea. Asteapta sa se ajunga la termenul contractului si abia apoi se poate discuta.Pana atunci sunt discutii aiurea in tramvai. De asemenea trebuie vazut exact cine cu ce obligatii a ramas prin vanzarea Petromidia. Foarte posibil kazahii au cumparat rafinaria cu obligatiuni cu tot si prin urmare Patriciu nu mai trebuie sa plateasca nimic.
  • -1 (19 voturi)    
   Propaganda ieftina.... (Luni, 1 martie 2010, 19:40)

   Gigi [anonim] i-a raspuns lui mircea

   ... in general nu se instraineaza o entitate economica decat cu intreg patrimoniul sau, respectiv noul proprietar preia toate activele si pasivele deci si datoriile. E destul de dificil ca datoria "entitatii" Rompetrol sa devina datoria individului Patriciu. Se poate face o "jonglerie" cu entitati insa ....

   Gargara vine insa din urmatoarele..."Oficial, compania kazaha anunta in 2009 ca isi asuma datoriile grupului Rompetrol si cauta finantare pentru a le plati" ... deci nu e datoria lui Patriciu. De asemenea se precizeaza ca datoria are "scadenta in septembrie 2010" ... deci nu e vorba de nici o evaziune sau furt (inca).

   Inteleg ca Patriciu sa fi avut interes pentru stergerea (amanarea sau re-esalonarea) datoriei daca era inca proprietar...altfel nu inteleg.

   Si nici aia cu "le-a vandut impreuna cu promisiunea ca va solicita de la stat anularea datoriei" nu o inteleg. Asta daca nu cumva kazahii sunt prosti si renunta la 600 mil dolari conta unei promisiuni.

   De abia astept sa se clarifice o data prostia asta, sa fie platita datoria / rascumparata Petromidia si sa scapam de una (macar) dintre perdelele de fum aruncate de PD-lici....

   Cat despre filmulet...a recunoscut insusi Basescu ca l-a impins pe copil...deci nu vad de ce oficina electronica (hotnews.ro) insista sa-l disculpe - "Ulterior, filmul anuntat de Dinu Patriciu s-a dovedit a fi trucat." Din imagini nu se vedea clar daca a fost o palma, un dos de palma, o imbranceala sau un pumn....iar prostia aia de raport "oficial" care dovedeste ca filmul copiat de pe nu stiu ce site nu este "original" ... este de-a dreptul penibila.
   • +1 (7 voturi)    
    Articolul este clar , citeste-l (Luni, 1 martie 2010, 16:37)

    etre [anonim] i-a raspuns lui Gigi

    Se specifica destul de clar in articol ca nu se stie care sunt conditiile din contract.
    Faci speculatii si tu.

    A fost plimbat Patriciu odata la arest, a lacrimat putin artistic pentru presa si asta a fost.

    Vreau sa vad o sentinta judecatoreasca, care sa-l inculpe sau disculpe, nu conteaza, dar sa vad si eu finalizarea unui act de justitie candva in cursul vietii mele.

    Ca sa fim sinceri, privatizarea catre un simplu arhitect a doua rafinarii si a unei termocentrale este cel putin susceptibila si ca atare eligibila pentru anchetare.

    Dar ce te poti astepta de la PNListi, fani Badea, Ciutacu si Dobro. Toti au ramas cu fixatie pe Basescu. Devine plictisitor.
    E mai interesant sa se citeze ineptiile unui presedinte referitor la manele sau sto'ul la adresa sanatatii unor patroni de trusturi media decat sa se urmareasca soarta a sute de milioane de euro.
   • -2 (10 voturi)    
    asa e (Luni, 1 martie 2010, 19:47)

    Mazeta [utilizator] i-a raspuns lui Gigi

    legat de filmulet, parca era vorba sa il trimita in occident la niste laboratoare de analiza independente.. s-a mai auzit ceva?
    • +3 (13 voturi)    
     care e de fapt problema? (Luni, 1 martie 2010, 15:34)

     gigel de luxembourg [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

     de ce trebuie sa trimita pdl/basescu filmul?
     1. basescu a facut deja o expertiza, in tara, care a spus ca e fake.
     2. acuzarea are datoria sa demonstreze ca filmul este real de fapt. cand basescu a spus ca are o expertiza favorabila lui ati sarit cu gura ca de fapt filmul expertizat nu e cel original. pai sa duca acuzarea un film original la expertiza atunci si sa-i dea peste bot lui basescu, daca e asa.
     deci? cine tre sa dovedeasca de fapt si ce?
   • +3 (3 voturi)    
    ai dreptate (Marţi, 2 martie 2010, 10:10)

    pumnu@dinupaturiciu.pnl [anonim] i-a raspuns lui Gigi

    numai daca nu cumva contractul de vanzare cumparare a rompetrolului nu avea niscai anexe secrete, niscai angajamente din partea paturiciului sa aranjeze trecerea in uitare a numitei datorii.... deci, daca guvernul trage de nojitze pe kazahi, inseamna ca paturiciul a mai tras o tzapa.

    cat de pumn, e clar. conu dinu a fost de fatza si'a vazut tot: un pumn in plex, unu la figura si'un sut in ..oo.
    si lavinia a fost de fatza, drept jurand pela toate canaliile de teve ale lui felix si vntul, dujmanii lu' conu dinu :-))
    • -1 (1 vot)    
     :) (Marţi, 2 martie 2010, 14:18)

     alex [anonim] i-a raspuns lui pumnu@dinupaturiciu.pnl

     O asemenea anexa ar fi lovita imediat de nulitate.

     Nimeni nu poate promite anularea unei datorii care nu il implica in mod direct ca si creditor, e ca si cum eu ti-as promite tie ca nu o sa mai primesti factura cu abonamentul la mobil timp de un an de zile. M-ai crede?

     Deci asemenea clauza nu poate exista intr-un contract.
     • 0 (0 voturi)    
      depinde (Marţi, 2 martie 2010, 14:37)

      max albina [anonim] i-a raspuns lui alex

      de clauza legala. sub ce legislatzie este pus contractul.
      fiind un contract internatzional, legislatzia poate fi romana, kazaha, sau tertza, agreata de partzi.
      in clauza legala se arata care e acea legislatzie si ce autoritate judeca litigiile eventuale.
      nu este neaparat ca preluarea sa se faca cu active si pasive. poate fi agreat de parti si altfel. poate ca plata dattoriei, conf. contractului, a ramas la conu dinu.
      oricum datoria fiind catre guvern, se poate trece la recuperare silita de bunavoie.:-)
      • 0 (0 voturi)    
       mda (Marţi, 2 martie 2010, 17:19)

       alex [anonim] i-a raspuns lui max albina

       Oricum s-ar suci statul imi vine greu sa cred ca are vreo actiune directa impotriva lui DP.

       Patriciu a vandut actiunile Rompetrol Group (firma olandeza) catre o firma din Kazahstan. Dupa ce legislatie nici nu prea conteaza. Din cate stiu eu datoria catre statul roman e a Rompetrol Rafinare, sau a rafinariei Petromidia- nu stiu cum sunt organizati in grup. Oricum datoria si tranzactia privesc firme diferite , asa ca regimul datoriei nu a fost afectat prin tranzactie.

       In al doilea rand, cand zici: "poate ca plata dattoriei, conf. contractului, a ramas la conu dinu". Daca statul are de recuperat bani de la Rompetrol Rafinare, nu are cum sa il urmareasca pe Dinu Patriciu chiar daca exista o clauza in contract prin care DP se obliga la plata.

       In cazul neplatii statul tot pe Rompetrol Rafinare (sau pe Petromidia) ii executa, pentru ca nu are vreo relatie directa cu DP.
 • +13 (17 voturi)    
  Una din bombele cu efect intarziat (Luni, 1 martie 2010, 19:04)

  Taras Bulba [anonim]

  lasate de Adrian Nastase si Dinu Patriciu . cand a vandut Petromidia banii s-au dus in Elvetia .statul nu a luat un ban . asa si acum .ne trimite dupa bani in Kazahstan . mari patrioti oamenii astia . cand ii asculti cat de preocupati sante ei de soarta tarii si apoi le analizezi faptele realizezi ca totul este fatarnicie .banul vorbeste .njiet patriot
 • +2 (14 voturi)    
  alte surse (Luni, 1 martie 2010, 19:11)

  Bogdan [anonim]

  Conform altor surse banii astia vor fi recuperati cu taraita, iar includerea lor in bugetul pe 2010 e praf in ochii FMI-ului. Doar daca kazahii nu au avut vreun termen limita de returnat banii, ceea ce nu prea cred, sa fim seriosi...
  Cat priveste faza cu filmuletul se pare ca unii "ziaristi" nu se dezmint. Filmuletul a fost trucat? Prin trucat intelegi ca s-a schimbat pixelu'? E destul de evident de ce nu s-a mai facut analiza "oficiala" a filmulteului respectiv, asa ca sa terminam cu katerinka asta. Pana si presedintele a recunoscut ca a mintit cand a zis ca nu-si aminteste nimic. Si s-a vazut apoi pe figura lui cat de trucata a fost filmarea :P
  • +6 (14 voturi)    
   Daca ai primi o asemenea lovitura scurta.... (Luni, 1 martie 2010, 13:27)

   Rescatorul [anonim] i-a raspuns lui Bogdan

   ca in film, ai cadea secerat. Asa ca nu mai vorbi de autenticitate, daca nu te pricepi. Este trucaj facut in laboratoarele KGB si dat pe piata de oficinele KGB ale lui Vantu.
  • +2 (8 voturi)    
   Daca ai primi o asemenea lovitura scurta... (Luni, 1 martie 2010, 13:54)

   Rescatorul [anonim] i-a raspuns lui Bogdan

   ca in film, ai cadea secerat. Asa ca nu mai vorbi de autenticitate, daca nu te pricepi. Este trucaj facut in laboratoarele KGB si dat pe piata de oficinele KGB ale lui Vantu.
  • +5 (7 voturi)    
   amice (Luni, 1 martie 2010, 15:36)

   gigel de luxembourg [utilizator] i-a raspuns lui Bogdan

   daca filmul era pe bune ar fi avut grija pnl, psd, patriciu si toata gasca sa vina cu o analiza de undeva, stai tu linistit. absenta unui raspuns care sa dovedeasca ca filmul este real arata ca filmul este trucat. tu ceri 100 de analize care sa arate ca filmul este trucat si chiar si atunci ai spune ca mai e nevoie de inca una.
   • -2 (8 voturi)    
    Se pare ca nu intelegi (Luni, 1 martie 2010, 16:15)

    Marius [anonim] i-a raspuns lui gigel de luxembourg

    Ca nu au cum sa vina. A explicat la vremea respectiva Cotidianul. Este o singura instututie in tara care se poate pronunta, alta nu poate, si de asemenea nu se poate pronunta de 2 ori. Ei s-au pronuntat odata la modul f general incat sa iasa si ei bine si sa-l acopere pe Base. Nu mai vb de KGB, ca exact asta a facut Base cu evaluarea lui de kk. la fel si cu juramantul lui pe biblie. E maestru la intors cuvintele si la a pune intrebarea care trebuie.
    • -1 (5 voturi)    
     ba eu inteleg foarte bine (Luni, 1 martie 2010, 16:58)

     gigel de luxembourg [utilizator] i-a raspuns lui Marius

     si inteleg ca tu esti convins ca filmul nu e trucat. deci ce sens mai are discutia? daca tu pui la indoiala unica institutie (dupa spusele tale ar fi unica) si dupa aia zici ca nu mai au unde sa se duca pnl si psd cu filmul, ca s-ar fi dus ei dar de fapt asta e, e o lucratura de-a lu basescu, deja dai in penibil, dar penibil rau.
 • +13 (15 voturi)    
  Daca sub Basescu se recupereaza banii... (Luni, 1 martie 2010, 19:36)

  romanasu' [anonim]

  va fi vazut ca un patriot si va purta mereu o aura de intregitor de tara, asta dupa huzurul anilor post '89.

  Pentru bugetul PNL, care sa fim seriosi nu este nici cat negru sub unghia lui Patriciu, mebrii cu cotizatia platita la zi, si efectiv investitia lui (ne activa cum a zis) intr-un paravan legislativ denumit partidul PNL!

  Eu cred ca pt a proteja 600 milioane altii ar apela si la asasini platiti daca tot ar vedea ca sforile mediatice si cele politice nu aduc rezultatul scontat.

  Eu zic urmeaza mari evenimete istorice ! voi?
 • -1 (11 voturi)    
  Datoria Petromidia (Luni, 1 martie 2010, 19:51)

  Dutulescu Mihai [anonim]

  Am indoieli serioase referitor la plata acelor bani la bugetul de stat,tinand cont si de precedentul cu vanzarea licentei de exploatare petroliera din Libia.Stie el Patriciu cum se procedeaza!
 • +7 (9 voturi)    
  morala (Luni, 1 martie 2010, 19:55)

  gechi [anonim]

  asa, si care e concluzia la care ai ajuns? Sa-l lasam in pace pe asta ca nici ceilalti nu-s mai buni?
  • -10 (10 voturi)    
   Concluzia (Luni, 1 martie 2010, 14:12)

   Ceb [anonim] i-a raspuns lui gechi

   reiese clar din primul meu comentariu. Daca nu intelegi e doar vina capacitatilor tale intelectuale. Dar eu cred ca, de fapt, te faci ca nu intelegi, ca sa tragi putintel spuza pe turta ta portocalie! :-)
   Cit despre "sa-l lasam in pace pe asta...etc", citeste cu atentie comentariul lui alex; poate el e mai pe intelesul tau!
   • +6 (6 voturi)    
    du-te tu la bibliotecar (Luni, 1 martie 2010, 14:28)

    je_ [anonim] i-a raspuns lui Ceb

    si intreaba-l sa-ti silabiseasca pe cuvinte articolul sa intelegi si tu ma Ceb-ule ;)
 • +5 (5 voturi)    
  Multi au jecmanit tara asta ! (Marţi, 2 martie 2010, 10:29)

  cornel [anonim]

  Multi au jecmanit aceasta tara dupa 1990. Patriciu e unul dintre acestia. Va amintiti ca a candidat si la primaria capitalei ? Credeti ca a vrut sa ajute la dezvoltarea Bucurestiului ? Vax. Toti au cautat portite pentru a intra sa fure din toate directiile. Ca au fost ajutati de oameni politici alesi de popor, e alta poveste. Dupa mine, Adrian Nastase e unul dintre acestia.Vantu ii are la butoniera pe multi oameni politici, in special din PSD. Din aceasta cauza are un dispret total fata de acestia si o ura incomensurabila impotriva celor care au rezistat ofertelor lui. Asta e in mare situatia actuala, care se rasfrange si in viata politica.
 • +1 (1 vot)    
  Totusi (Marţi, 2 martie 2010, 22:00)

  Craioveanul [anonim]

  Am mai scris in campania prezidentiala si am prevazut ca una din mizele alegerilor prezidentiale este cesta datorie.
  Liberalii au comentat extrem de agresiv presupunerea mea si au incercat sa ma descurajeze.
  Patriciu a reusit sa creeze perdele de fum si ajutat de ciracii lui (Tariceanu, Orban, Varujan Vozganian si Antonescu) au incercat sa lamureasca lumea ca Gioana va fi un bun presedinte si PSD-ul este mult mai frecventabil decat PD-L-ul.
  Pentru Pariciu asa era, acum insa va trebui sa rezolve acesta situatie...
  Pe curand d-l Patriciu!


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by