Singura banca rusa care opereaza pe teritoriul Frantei, Vneshtorgbank (VTB) acuza Banca Centrala a Frantei de discriminare, transmite Ria Novosti. „Exigentele Frantei cu privire la bancile ruse ar trebui sa fie similare cu cele ale Rusiei atunci cand vine vorba despre bancile franceze”, a declarat marti presedintele VTB, Andrei Kostin in cadrul unui forum franco-rus al oamenilor de afaceri.

Potrivit lui Kostin, Banca Centrala a Frantei aplica VTB conditii mult mai dure decat cele pe care le pretinde bancilor locale, ceea ce i-a facut pe oficialii bancii ruse sa protesteze in mod oficial. "Sper sa se rezolve aceasta situatie, iar autoritatile de supraveghere, care spun ca tendinta este de a inaspri normele de prudentialitate, sa restabileasca acelasi set de norme ca si cele aplicate bancilor franceze”, a mai spus Kostin.

Forumul la care participa Kostin este ocazionat de vizita presedintelui Medvedev in Franta, primul om de stat al Rusiei fiind insotit de o importanta delegatie economica.

VTB, a doua banca ruseasca, ar putea inregistra un profit net in acest an de doua miliarde de dolari, potrivit presedintelui Kostin.