Grecia risca intrarea in faliment daca nu ia masuri radicale suplimentare pentru a-si pune in ordine sectorul financiar, a avertizat marti premierul George Papandreou. Oficialul de la Atena a spus ca tara sa se afla intr-o "situatie de razboi".

Grecia ar trebui sa evite "cosmarul falimentului, in care statul nu poate fi capabil sa plateasca salariile si pensiile", a spus Papandreou, adresandu-se legislativului din Atena.

"Da, trebuie sa luam masuri suplimentare", a afirmat premierul grec, adaugand: "ne aflam astazi intr-o situatie de razboi, confruntati cu scenarii negative ce afecteaza tara noastra".

Luni, Olli Rehn, comisarul european pentru afaceri economice si monetare, a declarat ca Grecia trebuie sa faca mai mult pentru a-si reduce deficitul bugetar si pentru a pune capat crizei fiscale. El a precizat ca Grecia trebuie sa ia masuri suplimentare pentru a-si atinge tinta de deficit bugetar pentru acest an.

"Sunt necesare masuri de consolidare suplimentare pentru a fi siguri ca deficitul bugetar va fie redus pana la nivelul tintit pentru sfarsitul acestui an", a declarat Olli Rehn, la finalul unei intalniri cu ministrul grec de finante, George Papaconstantinou.

Grecia are cel mai mare deficit public din zona euro, acesta fiind estimat la un nivel de 12,7% din PIB. Autoritatile de la Atena s-au angajat ca in acest an sa reduca deficitul cu patru puncte procentuale.