Banca Nationala a Romaniei intentioneaza sa creasca gradul de implicare locala a sucursalelor pe care le are in tara, in jurul carora va strange membri ai comunitatii bancare si ai celei de business cu care va colabora mai intens, a declarat pentru HotNews.ro, Adrian Vasilescu, consilierul Guvernatorului BNR.

  • "Vrem ca sucursalele BNR sa capete un rol mai important in comunitatile locale"

"Vrem sa intarim sucursalele noastre, urmand ca ele sa capete un rol mai important in viata economica locala", a mai spus Vasilescu. Potrivit acestuia, prima faza a acestui proiect a constat in vizitele pe care guvernatorul Isarescu le-a efectuat la sediile BNR. "Aceasta a fost prima faza. Guvernatorul a mers din centru in centru, din sucursala in sucursala. La aceste intalniri au participat tot ce inseamna reprezentanti ai comunitatii locale. Ma refer la reprezentanti ai tuturor mediilor importante- mediul de afaceri, industrial, bancar samd.

  • "BNR va avea astfel informatii direct de la sursa, sprijinind leadershipul local"

Intentionam ca aceste centre sa devina centre de intalnire care sa indeplineasca si un rol de "documentare" pentru Banca Centrala. Practic, este vorba de o mai buna organizare, astfel incat BNR sa obtina informatii exacte direct de la comunitatile de afaceri si in plus, sa contribuim la imbunatatirea leadershipului la nivel de judet", a spus Vasilescu pentru HotNews.ro

In ultimele saptamani, guvernatorul BNR a vizitat Craiova, Timisoara si Targu Jiu, unde s-a intalnit cu bancherii locali si cu oamenii de afaceri, cu care a discutat despre impactul crizei si posibile solutii de iesire din impasul economic actual.