CEC Bank a obtinut un profit inainte de impozitare de 50 milioane de lei in 2009

de Dragos Comache     HotNews.ro
Joi, 4 martie 2010, 13:10 Economie | Finanţe & Bănci

CEC Bank a realizat anul trecut un profit inainte de impozitare de 50 milioane de lei, cu 10,9% mai mult decat in anul anterior, potrivit datelor financiare prezentate joi de institutia de credit. In acelasi timp, profitul operational a crescut cu 85,2%, pana la 386,1 milioane de lei, in vreme ce provizioanele s-au dublat, ajungand la 336 milioane de lei.

Veniturile nete din activitatea bancara s-au ridicat anul trecut la 946,1 milioane de lei, dupa ce in 2008 valoarea acestora a fost de 682,1 milioane de lei, ca urmare a cresterii veniturilor din dobanzi (+48%) si a altor venituri nete (operatiuni de schimb si arbitraj, instrumente financiare derivate, alte instrumente de trezorerie).

Cea mai mare parte a veniturilor au provenit din dobanzi, respectiv 713,7 milioane de lei, in vreme ce veniturile din comisioane au fost de 160,7 milioane de lei. Operatiunile de schimb si arbitraj, instrumente financiare derivate si alte instrumente de trezorerie au contribuit cu 71,7 milioane de lei la veniturile totale ale bancii.

In acelasi timp, cheltuielile de functionare s-au ridicat la 560 milioane de lei, cu 18,2% mai mult decat in 2008.

"Banca a inregistrat o crestere a activelor in anul 2009 de circa 54%, bazata in special pe cresterea depozitelor atrase de la clientii sai cu circa 22%. Pe aceasta baza, a fost posibila si o crestere cu 15% a portofoliului de credite, cu mult peste media sistemului bancar", a declarat Radu Gratian Ghetea, seful CEC Bank.

Astfel, portofoliul de credite al bancii a ajuns la finele anului trecut la 9,4 miliarde de lei, iar depozitele atrase de la clienti au urcat la 13,8 miliarde de lei. Valoarea totala a activelor bancii a ajuns la 20,8 miliarde de lei, seful CEC Bank precizand ca banca a urcat astfel pe locul cinci in clasamentul bancilor in functie de active.

Acesta a mai aratat ca gradul de provizionare a portofoliului de credite la sfarsitul anului 2009 era de 5,99%, fata de 2,86% cat era in anul anterior, iar ponderea soldului creditelor restante si indoielnice in total portofoliu de credite era de 3,55.

Potrivit oficialului bancii, CEC Bank a restructurat in 2009 un procent de 6,4% din total portofoliu de credite, din care 657 credite pe sectorul de retail, in valoare de 139,2 milioane lei, si 520 credite pe sectorul persoanelor juridice, cu o valoare de 473,2 milioane de lei.

CEC Bank are in prezent 1.351 de unitati si 6.679 de angajati.


Citeste mai multe despre   Material sustinut de Julius Meinl

Ce-am pierdut? Fericirea. Cantările unei lumi dispărute vin de la formația Trei Parale. Vezi partea a doua și țitera

Am pierdut totul, Fericirea, mai ales. Cred cei de la "Trei parale". O spun ei, cei care sunt în preajma fericirii mereu. Ce-ți trebuie altceva mai mult decât să știi să cânți, de la țițeră la fluier. Să culegi cântece de la țărani. Cu care te împrietenești, fluierând, culegând mere, cosind fân. Poate doar să ai chef, la nunți și botezuri. VIDEOinterviu cu formația Trei Parale.

393 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri