Statele membre ale Zonei Euro vor ajuta Grecia sa depaseasca actuala criza financiara "daca va fi necesar", a afirmat duminica presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, dupa discutiile purtate cu premierul grec, relateaza AFP.

"Vreau sa fie foarte clar. Daca va fi necesar, guvernele din Zona Euro isi vor respecta angajamentele si nu poate fi nicio indoiala asupra acestui lucru", a spus Sarkozy, intr-o conferinta comuna de presa cu George Papandreou.

"Daca Grecia are nevoie de noi, vom fi acolo", a subliniat Sarkozy.

Presedintele Frantei a adaugat ca guvernele celor 16 tari care utilizeaza moneda Euro lucreaza "un anumit set de masuri specifice" pentru a sustine Grecia, dar nu a oferit detalii concrete.

Liderul francez a notat totusi ca "astazi, Grecia nu are nevoie de finantare", sugerand ca un pachet financiar de salvare nu este avut in vedere, pentru moment.

"Guvernul grec a adoptat masurile pe care le asteptam. Acum, Zona Euro trebuie sa fie pregatita sa le adopte pe ale sale", a adaugat el.

Dupa discutiile purtate la Berlin, Papandreou s-a deplasat la Paris, pentru a obtine sprijinul Frantei, la doar doua zile dupa ce Atena a adoptat noi masuri de asuteritate, in incercarea de a redresa finantele publice.

Grecia vrea sa gaseasca "o solutie europeana" la criza cu care se confrunta si nu are planuri imediate legate de apelarea la Fondul Monetar International, a spus Papandreou.