BRD a lansat un instrument de plata bazat pe tehnologia contactless, care permite efectuarea de tranzactii de mica valoare intr-un timp foarte scurt prin simpla apropiere a cardului de cititorul POS al comerciantului, au anuntat reprezentantii bancii. In acest moment, cardul poate fi utilizat in 60 de locatii din Bucuresti si in doua statii Metrorex - Piata Romana si Universitate.

Noul produs permite efectuarea de plati cu o valoare mai mica de 100 de lei fara tastarea codului PIN, iar pentru cele de peste 100 lei plata se va face tot prin apropiere a cardului de POS, dar cu introducerea PIN-ului.

"Prin noul serviciu poate fi efectuata orice plata in limita disponibilitatilor din cont", a precizat Dana Demetrian, director executiv in cadrul BRD.

Initial, 1.500 de clienti BRD vor utiliza acest nou serviciu, aceasta faza-pilot urmand sa se deruleze pe o perioada de 3-4 luni. Reprezentantii institutiei de credit estimeaza ca pana la finele acestui an "cateva zeci de mii" de clienti vor utiliza acest nou serviciu.

Dana Demetrian a mai spus ca acest instrument de plata este adresat in special tinerilor si in viitor va putea fi folosit pentru accesul in parcari, cinematografe, stadioane si in mijloacele de transport in comun.

Instrumentul va fi eliberat sub forma unui breloc sau a unui mic card care poate fi lipit pe telefon, portofel sau pe orice alt obiect care este purtat zilnic.

Primul produs de acest fel de pe piata romaneasca a fost lansat anul trecut de Garanti Bank.