Alte doua institutii bancare din Statele Unite au fost inchise de autoritati, ceea ce ridica la 30 numarul bancilor americane care au intrat in faliment in acest an, a anuntat Federal Deposit Insurance Corp (FDIC), citat de CNN. Statewide Bank din Louisiana si Old Southern Bank din Florida au fost inchise vineri.

FDIC, institutia federala care are drept obiectiv asigurarea depozitelor bancare, a anuntat ca ambele institutii bancare au fost inchise vineri, insa clientii lor vor putea sa foloseasca in continuare cecurile si cardurile bancare deoarece alte banci le vor prelua activele.

Centennial Bank din Arkansas va prelua depozitele de peste 319 milioane de dolari ale bancii Old Southern Bank. De asemenea, Home Bank din Lousiana va prelua depozitele de 208 milioane de dolari ale bancii Statewide si ii va cumpara activele in valoare de 243 milioane de dolari.

FDIC precizeaza ca, in 2009, autoritatile au inchis 140 de banci. Cu un an inainte, doar 25 de institutii bancare au fost inchise in SUA.

Potrivit FDIC, falimentele bancare s-ar putea intinde pana in 2013, costul acestora fiind estimat la 100 de miliarde de dolari.