Ceea ce s-a intamplat inaintea izbucnirii actualei crizei economice, materie de fluxuri de bani si de finantare, nu se va ma repeta in viitorul previzibil, este de parere Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, potrivit Mediafax.

  • "Ce a fost inainte de criza asta, mai ales in materie de finantare si de fluxuri de bani, nu va mai fi in viitorul previzibil.  Practic, criza asta schimba lumea si ne obliga sa alegem un alt stil de viata", a afirmat Adrian Vasilescu intr-o conferinta de presa, adaugand, insa, ca actuala criza economica nu poate fi comparata nicaieri in lume cu cea din anii 1929 - 1933.

El a apreciat ca, daca occidentalii au beneficiat timp de aproape 30 de ani de "stilul de viata numit bunastare pe datorie", romanii au beneficiat de acest stil de viata doar cativa ani.

De asemenea, consilierul guvernatorului BNR a apreciat ca in foarte multe tari criza de acum este "mai puternica decat cea din Romania", explicand ca afirma acest lucru bazandu-se pe faptul ca nicio banca din Romania nu a "cazut".

Adrian Vasilescu a mai spus ca in Romania creditarea nu a stagnat, ci a incetinit, iar relansarea sistemului de creditare nu poate incepe cu persoanele fizice, ci cu firmele, care pot asigura locuri de munca si salarii.