Am sa incep cu o constatare de bun simt. Cand vecinul meu din stanga (cum stai cu fata spre usa) m-a rugat sa ii imprumut aspiratorul, ca al lui i se stricase brusc in mijlocul curateniei, i l-am dat imediat. Cand – dupa doua saptamani - am avut nevoie de niste chibrituri ca nu aveam la ce praji un snitzel, mi-a zis ca n-are. Cam asta e relatia dintre banci si stat acum. Mentionez, nu in Romania, scrie Dan Popa pe blogul sau.

Tot shitul asta de criza a pornit de la investitiile foarte riscante facute de banci. Unde suntem acum? Bancile au fost ajutate de state. Statele au ajuns in prag de faliment. S-au dus la banci sa le ceara niste chibrituri. Bancile au zis ca o sa mai caute prin casa si ca o sa il anunte pe Stat daca gasesc. Si ca oricum, daca le gasesc, o sa i le vanda cam scump, ca e criza, watta hell.

Statele au inceput sa planga rand pe rand si sa caute chibrituri prin alte parti. Da uite domne ca nu se mai gasesc chibrituri pe piata. Sunt doar cativa care au monopol parca pe chibriturile alea si ca sa ti le dea, iti pun tot felul de conditii. Ba ca o sa treaca regulat (plural, regulati) sa iti verifice bucataria, ba te acuza de tot felul de jocuri…

Citeste continuarea si comenteaza peblogul lui Dan Popa.