Lista serviciilor pentru care ar putea fi platit impozitul forfetar ar trebui sa includa si domeniile in care se declara un grad mic de rentabilitate, desi inregistreaza venituri mari, precum cel petrolier, tutun sau alcool - sustin reprezentantii IMM-urilor.

  • "La prima vedere, lista cuprinde activitati pentru care nu este nevoie aplicarea acestui impozit si de asemenea sunt altele care lipsesc, cum ar fi cele care declara un grad mic de rentabilitate, respectiv ramura petrolului - industria chimica si petrochimica, industria alcoolului, a tutunului si in domeniul jocurilor de noroc", a declarat, vineri, intr-o conferinta, Ovidiu Nicolescu, presedintele Consiliului National pentru Intreprinderi Private Mici si Mijlocii, citat de Mediafax.

Ovidiu Niculescu nu a mentionat si care sunt domeniile care, in opinia sa, ar trebui excluse de pe lista, precizand ca urmeaza sa studieze in detaliu propunerea.

Reprezentantii Consiliului National pentru Intreprinderi Private Mici si Mijlocii sustin, insa, in continuare ca aplicarea unui astfel de impozit este inoportuna si va duce la inchiderea unui numar important de IMM-uri.

Agentia Mediafax a obtinut, saptamana aceasta, in exclusivitate un proiect de lucru al Guvernului privind modificarea Codul Fiscal si introducerea impozitul forfetar, ce contine lista completa a serviciilor pentru care se va plati forfetarul. Printre acestea se numara transportul cu taxiul, spalatoriile auto, repararea mobilei, a articolelor de uz personal si gospodaresc, a ceasurilor si a bijuteriilor, dar si coafura si activitatile de infrumusetare si intretinere corporala, alaturi de baruri, restaurante si hoteluri.