Nu sunt motive de ingrijorare privind deprecierea euro in fata dolarului, declara unul dintre membrii consiliului guvernator al Bancii Central Europene (BCE), Ewald Nowotny, citat de Reuters.

"Cu siguranta nu este nici un motiv de ingrijorare. Cursul de schimb euro/dolar a prezentat mereu o volatilitate ridicata inca de la introducerea monedei unice europene. Pentru economie este chiar mai benefica scaderea cursului de la nivelurile anterioare supraevaluate", a afirmat Nowotny pentru publicatia Oesterreich.

"Toata lumea va trai bine cu acest nivel al ratei", a adaugat oficialul BCE.

De asemenea, el a declarat ca spera ca planul Uniunii Europene de reglementare a fondurilor speculative sa poata fi convenit pana la inceputul verii.

"Acest lucru este absolut necesar", a spus el. "Sper ca va exista un acord concret, inainte de vara, mai ales pentru a aintroduce introduce mai multa transparenta si un set de standarde minime."

Euro s-a depreciat in aceasta saptamana la cel mai redus nivel in fata dolarului din ultimele zece luni, din cauza temerilor investitorilor legate de criza datoriilor din Grecia si dupa ce agentia de evaluare financiara Fitch a inrautatit ratingul creditelor Portugaliei.