Conform Legii lui Gresham, atunci cand in circulatie se afla doua monede, una buna si una rea, moneda rea o înlocuieste pe cea bună.

Lucrurile nu se petrec diferit in viata. Oamenii prosti ii alunga pe cei destepti, scrie Dan Popa pe blogul sau.

"Am publicat un preambul dintr-un interviu cu un roman, Florin Bilbiie (click pe nume, pt CV). Omul e destept, fara indoiala. Fragmentul a fost postat pe HotNews de un coleg, dand ocazia unor comentarii extrem de acide venite de la cititori. Bilbiie le devenise mitocanilor prost, pentru ca din substantivul “balbaiala” nu poate iesi, nu-i asa?, un tip destept.

In opinia altor minti luminate ale subsolului Internetului, Florin Bilbiie (doua doctorate, 3 masterate, toate la universitati renumite, majoritatea luate cu punctaje record) este prost si pentru ca nu ne-a avertizat ca va veni criza. La ce bun asemenea economisti, daca nu ne spun timpul probabil in finante? Sa plece naibii cu cartile lui.

In fine, mai e o categorie. Cei care ar putea admite ca unii oameni sunt destepti, dar spun dom`ne, sa nici nu exageram. Adica am luat nota de tipul asta, poate ca o fi ceva de capul lui, dar va spun ca de fapt, rosteste niste platitudini, zice absolventul a 10 clase, magna cum laudae.

Un altul, ma intreaba pe mail ce interes am eu sa scormonescu dupa “toti necunoscutii” de care nu a auzit citez, nici dracul. Ce vreau sa promovez de fapt cu acest interviu? Si “PE CINE????” (tot citat).

Mai e de asemenea o categorie a carei logica suna asa:”Dom`ne, cine esti mata sa spui despre cutare sau cutare ca e destept? Daca nu ii intelegi toate lucrarile nu ai cum afirma asa ceva. Te bagi in seama ca musca in lapte”. Dupa logica acestui demnitar al inteligentei, despre oamenii supra-dotati au voie sa scrie doar cei supra-supra dotati, ca ceilalti nu ii inteleg.

Citeste continuarea si comenteaza pe blogul lui Dan Popa