Proiectul de modificare a Codului de procedura fiscala, avizat  de Comisia de Dialog Social

de Dan Popa     HotNews.ro
Miercuri, 31 martie 2010, 12:28 Economie | Finanţe & Bănci

Comisia de dialog social de la nivelul Ministerului Finantelor Publice (MFP) a avizat miercuri proiectul de modificare a codului de procedura fiscala, a declarat pentru HotNews.ro Romulus Dascalu, presedintele Asociatiei Producatorilor de Alcool si Bauturi Spirtoase "Garant". Potrivit acestuia, cea mai importanta observatie este cea legata de injumatatirea penalitatilor de intarziere.

Dobanda a ramas sa fie fixata la 0,05% pe zi de la 0,1% pe zi de intarziere, ceea ce oricum duce la o dobanda anuala ridicata, de 18%. Acest nivel va fi aplicat si firmelor care intarzie platile catre Stat dar si in situatiile simetrice, atunci cand statul datoreaza firmelor bani. Si avem destule situatii dintre acestea, a mai spus Dascalu pentru HotNews.ro
  • Ce se schimba?
Modificarile aduse Codului de procedura se refera la:

- noi competente pentru Comisia fiscala centrala
- dreptul organelor de inspectie fiscala de a stabili obligatia fiscala prin utilizarea metodelor indirecte de reconstituire a veniturilor sau cheltuielilor, atunci cand constata ca evidentele contabile si fiscale sau declaratiile contribuabilului nu reflecta situatia de fapt fiscala sau acestea nu le sunt puse la dispozitie
- inlocuirea sistemului majorarilor de intarziere cu unul mai flexibil
- eliminarea posibilitatii cesionarii creantelor de ANAF
- majorarea de la 1 milion de lei la 5 milioane de lei a plafonului creantelor fiscale contestate care delimiteaza competenta de solutionare a contestatiilor dintre directia de specialitate constituita la nivel central si structurile specializate constituite la nivelul directiilor teritoriale ale ANAF.

Citeste de asemenea Nota de fundamentare a proiectului sau consulta Proiectul Ordonantei.


Citeste mai multe despre   Material sustinut de Julius Meinl

Lori din Onești. Ador la Ploiești. Reportaj din culisele concertului Loredanei Groza

Care-i ideea? Ce se întâmplă cu artistul, nu orice artist, adevărat. Cum este Loredana Groza înaintea unui spectacol. Cum stăpânește necunoscutele? Inspirația pentru un nou concert în rutina unui turneu lung. Ore furate de somn, mereu cu valiza făcută. Vocea? Răcise. Și abia începuse “Ador”. Instalațiile video? Erau blocate între Constanța și Ploiești. Drumul era plin de răul vremii. Reportaj din turneul Ador, 11-25 martie 2018. Mâine veți citi un interviu cu Loredana Groza, luat în condiții de turneu.


636 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri