I pak dau stire domniilor voastre ca am operat azi sub acoperirea unui agent economic care voia un credit. Am o firma de 5 luni (sa-mi traiasca, multumesc) si dupa ce l-am auzit ieri pe viceguvernatorul Popa incurajand bancile sa dea credite mi-am impachetat datele financiare ale conglomeratului financiar pe care il conduc (un amarat de srl) si m-am dus pe la banci. Am zis sa le cer un imprumut mic, sa nu par fitos. 3000 de euro. Treimiideeuro, in litere, scrie Dan Popa pe blogul sau.

Banca Transilvania. Agentia de langa Universitate (vis a vis de BCR). O doamna la un calculator, cu ochii in monitor. Nu se uita la mine, desi tusesc, o privesc insistent (eram la jumatate de metru) si ma gandesc sa fac si cateva miscari de break dance ca sa o dezlipesc de pe ecran. Intr-un final, se uita la mine. Repede-repede ii spun ca sunt un tanar intreprinzator, ca am un IMM si ca am vazut pe pagina lor de net ca BT si cu Zanu incurajeaza micutzii afaceristi. Patura de mijloc, cum ar veni.

Doamna ma masoara din priviri si da un telefon unei colege. “E de la persoane juridice”, zice. Vine doamna, ii repet doleanta mea, dar capat un raspuns nimicitor. Pentru start-up nu va incadrati ca sunteti pe piata de 4-5 luni iar pentru srl nu va incadrati ca nu aveti un an. Nu m-a intrebat nimeni daca am ce garantii sa aduc, sa incercam sa discutam o relatie de parteneriat..nimic frate. Nu ma incadrez si gata. La revedere.

Incerc sa ma tin tare. Am de condus un business, doar n-o sa ma descurajez eu din prima. Langa BT, e un BRD. Cel de pe Academiei.

Citeste continuarea si comenteaza pe blogul lui Dan Popa.