Economia Statelor Unite a reusit sa creeze in martie 162.000 de locuri de munca - cea mai importanta crestere din ultimii trei ani, potrivit unui raport guvernamental publicat vineri si citat de CNN.

Potrivit Departamentului pentru Munca, martie este a treia luna in care s-a inregistrat o crestere a numarului de locuri de munca, de la debutul recesiunii, in urma cu trei ani. In februarie, cea mai mare economie a lumii a pierdut 14.000 de locuri de munca, potrivit datelor revizuite.

Rata somajului in februarie se mentine stabila, la 9,7%, in conformitate cu asteptarile economistilor.

Desi vestea este pozitiva, au existat mai multi factori de termen scurt care au majorat cifrele publicate vineri, inclusiv un numar de 48.000 de locuri de munca create de Biroul pentru recensamant, care se pregateste pentru recensamantul populatiei, care are loc o data la zece ani. Unii economisti se tem chiar de faptul ca o parte mai mare din numarul de locuri de munca nou create s-ar datora acestui recensamant.

Majorarea numarului de locuri de munca este legata si de vreme - cifrele din februarie au fost influentate negativ de pierderile temporare de locuri de munca din cauza iernii deosebit de grea care a afectat o parte a SUA luna trecuta.

In ianuarie, economia SUA a creat 14.000 de locuri de munca.