1. Total sume restante – conform BNR, la sfarsitul lunii februarie, totalul sumelor restante aferente creditelor mai mari de 20.000 de lei acordate de catre institutiile de credit a ajuns la 9.4 mld lei, in crestere cu 8.8% fata de ianuarie si cu 117% peste nivelul din urma cu un an. Din aceasta suma, 68% (6.4 mld lei) reprezinta restantele mai vechi de 90 de zile, respectiv cele cu putine sanse de a mai fi recuperate in totalitate de catre banci.

Acest tip de restante a crescut numai in ultima luna cu 11.5%, cresterea fata de februarie 2009 fiind de 275%, detalii alaturat, click pe grafic pentru marire.

2. Numarul interogarilor bazei de date a CRB – acest indicator reflecta interesul romanilor pentru creditare. In februarie, numarul interogarilor a fost de 101,197, cifra similara cu cea din februarie 2009, insa nivelul este extrem de scazut daca il comparam cu cifrele de dinainte de criza.

In primele doua luni din acest an, numarul interogarilor a fost cu 52% mai mic decat in primele doua luni din 2009, cu toate ca la inceputul anului trecut, programul Prima Casa nu exista.

Toata lumea cere bancilor sa reia creditarea, insa intrebarea este cui sa acorde bancile credite?

Citeste textul integral si comenteaza pe blogul lui Cristian Orgonas.